Haberler

Dündar: "Bornova'da Yaşam Boyu, Herkes İçin Eğitim"

Güncelleme:

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar eğitim alanındaki projelerini açıkladı.

Mahallelerde geniş katılımlı halk buluşmaları düzenleyerek Bornovalıların sorunlarını yüz yüze dinleyen CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar eğitim alanındaki projelerini açıkladı. Kuracağı belediye yapılanmasını "Halkın Belediyesi" adıyla tanıtan Dündar "tüm yurttaşlarımız için yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme olanağı 'Yaşam Boyu, Herkes İçin Eğitim' Halkın Belediyesi tarafından sağlanacak" diyor.

Eğitim alanında Bornova için 'Yaşam Boyu, Herkes İçin Eğitim' sözüyle yola çıkan Dündar, okul öncesi, ilk-ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin, yaşam boyu öğrenmek isteyen herkesin yararlanacağı bir programa sahip olduklarını söylüyor.

Dündar'dan her semte kreş

Bornova'nın tüm semtlerinde çocuk evleri açarak ailelerin okul öncesi eğitimden yararlanmalarını sağlayacaklarını ifade eden Dündar "Çocukların güvenle ve aileye maddi yük oluşturmadan belediyeye teslim edilmesi ile kadınların üretime katılmasının önündeki en önemli engellerden birini kaldırmış olacağız" diye konuştu.

"Çocukların gelişimi için Halkın Belediyesi görevde"

Enver Dündar hazırladıkları eğitim projelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışarak ilk ve ortaöğretim öğrencileri için ilçedeki kütüphane kullanımını, spor etkinliklerini, kültür sanat çalışmalarını programlı bir şekilde özendireceklerini söylüyor. Dündar böylece "çocukların sağlıklı ve donanımlı bireyler olarak" yetişmelerinin sağlanacağını belirtiyor.

"Eğitimdeki fırsat eşitsizliğini halk yararına kapatacağız"

Şu anki eğitim sistemini yılların yamalı bohçasına benzeten tecrübeli siyasetçi, Bornova Belediyesi'nin başarılı kurumu BELGEM dershanesinin fırsat eşitsizliğini halkın yararına kapamak için geliştirilerek sürdürüleceğini belirtiyor.

Meslek edindirme kursları

Enver Dündar, meslek edindirme kurslarını en üst düzeye çıkartıp sanayi ve üniversite ile işbirliği temelinde halkın gerçekten yararlanacağı şekilde düzenleneceğini söylüyor. Ayrıca Bornova'da faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarının bu projede sorumluluk üstlenerek ilçedeki işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunmalarını sağlayacaklarını da belirtiyor.

"Beceri ve sanat kurslarına katılım özendirilecek"

Kadınlar, çocuklar ve gençler için beceri ve sanat kurslarının kendilerini birçok alanda geliştirmek ve toplumsal yaşama katılmak adına önemli olduğunu vurgulayan Dündar kurslara katılımın çeşitli çalışmalar ile özendirileceğini belirtiyor.

Bornova için "eğitimde etkin üniversiteliler"

Üniversite öğrencilerinin "okumuş insan halka karşı sorumludur" sözü ile kent içindeki eğitim çalışmalarında sorumluluk üstlenmesini istediklerini belirten Enver Dündar üniversitelilerin bilgi ve enerjilerini halk için harcamalarının yolunu yaratacaklarını söylüyor.

Dündar üniversite öğrencileri için de kuracağı "Gençlik Merkezi" bünyesinde kültürel ve mesleki alanda daha fazla ve nitelikli eğitim olanağı sağlanacağını belirtiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Enver Dündar Bornova Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title