Haberler

Duble Yol Mağdur Etti İddiası

Çanakkale'nin Erenköy beldesinde duble yol çalışmasını yapan firma evine girişi kapattığı için başka yere taşınmak zorunda kaldığını söyleyen İsmail Soylu, "Eve girmek için anayoldaki bariyerlerden atlamam gerekiyor."

Çanakkale'nin Erenköy beldesinde duble yol çalışmasını yapan firma evine girişi kapattığı için başka yere taşınmak zorunda kaldığını söyleyen İsmail Soylu, "Eve girmek için anayoldaki bariyerlerden atlamam gerekiyor. Hakkımı mahkemede arayacağım" dedi.

Çanakkale- İzmir karayolunda yaklaşık 2 yıl önce yapılan duble yol çalışmalarında Erenköy beldesinin deniz tarafında kalan bir ev ile lokanta olarak kullanılan bir iş yerine giriş yapılmadı. Yaklaşık 20 yıldır sözkonusu evde yaşayan İsmail Soylu, yol kenarına çelik bariyer çekildiği için yaya olarak eve giremediklerini söyledi. Kendisi bariyerlerden atlayarak eve girmesine rağmen eşi ve çocuklarının tehlike yaşadığını söyleyen Soylu, girişimlerinden sonuç alamayınca başka bir eve taşınmak zorunda kaldığını belirtti. Erenköy beldesindeki 19 yıllık evinin yol sorununu 2 yıldır çözemeyen İsmail Soylu, 18 Eylül 2013 tarihinde Karayolları 142. Çanakkale Şube Şefliği'ne, "Çanakkale merkez İntepe mevkii 3443 parsel sayılı taşınmaz tarafıma aittir. Taşınmazımın içinde evim bulunmaktadır. Tarafınızdan karayolu tadilatı yapılırken taşınmazımın yolu kapanmıştır. Yol çalışmaları nedeniyle önce geçiş yolum bozuldu. Şimdi ise evime girmek için bariyerlerin üzerinden atlamak zorunda kalıyoruz. Eşim ve çocuklarımla birlikte ailece çok zor durumdayız. Sadece bu nedenle Çanakkale'ye taşınmak zorunda kaldık. İçinde bulunduğum mağduriyetimin giderilmesi için yol çalışmaları nedeniyle bozulan evime geçiş yolunun tekrar düzenlenmesi ya da yeni duruma göre yol hakkını talep etmekteyim" yazılı dilekçe verdi.

BARİYERLER YÜZÜNDEN EVİNE GİREMİYOR

Karayolları 142. Şube Şefliği'ne gönderdiği dilekçenin cevabını bekleyen Soylu, dilekçe cevabının olumsuz gelmesi durumunda Karayolları hakkında Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açacağını belirtti. İsmail Soylu, "Aşağı yukarı 2 yıl kadar önceydi, Karayolları tarafından yol yapımı başladı. Bu çalışma esnasında üstlenici firma yetkilisi, bir yerden yol verileceğini şifaen söyledi. Ama sonra bir duvar çekerek yolu kapattılar. 'Bize geçmek için yol yapın' dedik, umursamadılar. Bir de üstüne çelik bariyer çektiler. Çanakkale'ye taşınmak zorunda kaldık. İkametgahımızı bile Çanakkale'ye aldık. Dünyada bunun bir eşi benzeri bile yok. Çoluk çocuk kimse geçemez buradan. Talebim buraya yol verilmesi. Karayolları'nda bu mağduriyetin giderilmesi için muhatap yok. Yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağım. Gidebildiğim yere kadar gideceğim" diye konuştu.

Deniz manzaralı evinde oturamadığını söyleyen Soylu, "Burayı ben 20 yıl önce yaptım. Ruhsatı, elektriği, suyu var. 20 yıl boyunca elektrik, su faturası ödedim. Şimdi ise yol yapılmadığı için evimi terk etmek zorunda kaldım. Sorunu çözemiyorlar. Mülkümden mi vazgeçeyim" dedi.

Karayolları Çanakkale 142. Şube Şefliği görevlileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Soylu Çanakkale Erenköy İzmir Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title