Haberler

Down Sendromuna 'Panorama' Testi

İzmir'deki özel bir hastanede Kadın Doğum Uzmanı olan Dr.

İzmir'deki özel bir hastanede Kadın Doğum Uzmanı olan Dr. İsrael Aruh, Türkiye'de yılda 2 bin bebeğin down sendromlu doğduğunu belirterek, gebelikte uygulanan panorama testinin yüzde 99.9 oranında sonuç verdiğini söyledi. Aruh'un 'Yüzyılın buluşu' dediği testin ücreti ise, 2 bin 250 lira.

İzmir Kent Hastanesi'nde kadın doğum doktoru olan İsrael Aruh, Mövenpick Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılı araştırmasına göre Türkiye'de 700 doğumdan birinde, yılda da 2 bin bebeğin down sendromlu doğduğunu belirterek, 25 yaşındaki bir kadının down sendromlu bebek doğurma ihtimalinin 1040'ta 1, 40 yaşındaki bir gebenin 87'de 1 olduğunu söyledi. Anne olma yaşında risk sınırının 35 olduğuna dikkat çeken Aruh, günümüzde ikili, üçlü, dörtlü tarama testleri ile down sendromunun belirlenmeye çalışıldığını, ancak yanılma payının olduğunu belirtti. Aruh, bu testlerin anne ve bebek için taşıdığı risklere de dikkat çekerek, "Amniosentezde yüzde yarım, plesantadan örnek alınmasında yüzde 1-3 arası risk sözkonusu. Bu testler kesin netice veren testler değil. Sadece doktora fikir veriyor, yönlendiriyor" dedi.

'PANORAMA' TESTİYLE YÜZDE 99.9 SONUÇ

Doktor Aruh, son iki yıldır ABD ve dünyada 'panorama' denilen yeni bir testin uygulandığını, sadece anneden basit bir kan örneği alınarak gerçekleştirilen testin hiçbir risk taşımadığını vurgulayarak, down sendromunu yüzde 99.9 oranında belirlediğini ifade etti. Dr Aruh, "Bu test 9'uncu haftadan itibaren yapılabiliyor. Bu test yüzyılın buluşu. Zaman içinde oldukça değer kazanacak. Çünkü oldukça hassas bir şekilde bebeğe ait kromozom anomalilerini tespit ediyor" diye konuştu.

Dr. Aruh, SGK kapsamına yapılmayan testin İzmir'de sadece bir laboratuvarda uygulandığını, ücretinin bin 250 dolar, yaklaşık 2 bin 250 lira olduğunu dile getirerek, sonucun 2- 3 hafta içinde alındığını söyledi. Aruh testi, 35 ya üstü gebelere, ikili ve üçlü tarama testlerinde yüksek riskli çıkanlara önerdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mövenpick Otel Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title