Haberler

Dört Metrekarelik Barakada Geçen Bir Ömür

Kahramanmaraş'ta 4 metrekarelik tahta barakada kalaycılık yapan 60 yaşındaki Musa Tor, artık eskisi kadar iş olmasa da evine ekmek götürebilmekten mutluluk duyuyor.

MUAMMER COŞKUN - Kahramanmaraş'ta 4 metrekarelik tahta barakada kalaycılık yapan 60 yaşındaki Musa Tor, artık eskisi kadar iş olmasa da evine ekmek götürebilmekten mutluluk duyuyor.

Andırın ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan Musa Tor, ilkokulu bitirdikten sonra babası tarafından bir kalaycının yanına çırak olarak verildi.

Ustasından yıllar içinde kalaycılığı öğrenen Tor, körük aldıktan sonra, dükkan kiralayacak parası olmadığından 4 metrekarelik tahta baraka yaparak, iş yerini açtı. Tor, barakasının yanı sıra zaman zaman gezdiği köylerde vatandaşların bakır kaplarını kalaylıyor.

Kalaycılıktan kazandığı parayla 4 çocuğunu büyüten Tor, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini severek sürdürüyor.

Tor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşında çıraklıkla başladığı, bir sene sonra kalfa olduğu mesleğini 48 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Mesleğe başladığında kalaycılığın rağbet gören bir iş olduğunu anlatan Tor, zaman ve teknolojiyle birlikte artık kalaycılığın bitmek üzere olduğunu, dolayısıyla mesleği öğrenmek isteyen kimsenin bulunmadığını ifade etti.

Tor, ilkbaharla işlerinin arttığını belirterek, "Çalışana iş çok. Özellikle yaz mevsiminin yaklaşması nedeniyle kazan, tepsi, sini, tabak, eskiden kalma dede yadigarı bakır kapları parlatmak için getiriyorlar. Ben de kimseye muhtaç olmadan evime ekmek götürebiliyorum." dedi.

Sıcak soğuk demeden köy köy dolaştığına da dikkati çeken Tor, şunları kaydetti:

"Kalaycılıkla 4 çocuk okuttum. Biri polis oldu, biri de jandarma. Onlar vatanı ve milleti koruyor, tabii bizi de koruyor. Biz yine kalaycılığa devam ediyoruz. Andırın'da daha önce benimle birlikte 5 kalaycı vardı, 4'ü hayatını kaybetti. Emekli olmama 2 yıl var. 2 yıl daha çalışıp bu işi bırakacağım, tabii ömrüm yeterse. Ömrümü bu küçücük barakada yaz kış demeden çalışarak geçirdim ama huzurluyum çünkü ailemi, çocuklarımı kimseye muhtaç etmedim."

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Andırın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title