Haberler

Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı

Güncelleme:

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde özel hastanede Ortopedi Uzmanı Dr.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde özel hastanede Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay'ın safra kesesinden 200 gram ağırlığında taş çıkarıldı. Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Deniz, ilk defa bu büyüklükte tek parça halinde safra kesesi taşına rastladığını söyledi.

Tatvan Özel Can Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay'ın ağırıları artınca, aynı hastanede görev yapan arkadaşı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Deniz tarafından muayene edildi. Kontrollerde Dr. Tunay'ın safra kesesinde taş olduğu belirlendi ve ameliyata karar verildi. Yaklaşık 1.5 saat süren kapalı ameliyatın sonunda Dr. Tunay'ın safra kesinesinden 5 santimetre çapında ve 200 gram ağırlığındaki taş, tek parça halinde çıkarıldı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz, bu tür ameliyatların rutin yapıldığını ancak ilk defa bu büyüklükte tek parça halinde safra kesesi taşına rastladığını söyledi. Op. Dr. Deniz, Bu kadar büyüklükte bir taşı kapalı ameliyatla almak çok zordur. Şartların ve ekibin hazır olması nedeniyle ameliyatı başarılı bir şekilde yaptık. Ameliyat sonrasında safra kesesinde portakal büyüklüğündeki taşı tek parça halinde üstelik kapalı ameliyatla aldık. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Bir süre dinlendikten sonra tekrar normal yaşantısına devam edebilir dedi.

Yaklaşık 10 yıla yakın bir süredir safra kesesiyle ilgili sıkıntılar yaşadığını anlatan Ortopedi Uzmanı Dr. Tunay ise safra kesesiyle ilgili sıkıntılarının artması nedeniyle ameliyat olmaya karar verdiğini belirterek, Aynı hastanede görev yaptığım meslektaşımdan ameliyatla ilgili yardım talep ettim. Kendisi de sağ olsun benimle çok ilgilendi ve başarılı bir ameliyatla safra kesemde oluşan tek parça taşı kapalı ameliyat yöntemiyle aldı. Bu büyüklükte bir taşın çıkması beni de şaşırttı ama sağlık durumum iyi. Ayrıca ameliyatıma giren meslektaşım ve ekibine çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Deniz Savaş Tunay Bitlis Tatvan Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title