Haberler

Doktor Korkusundan Sağlık Ocağına Gidemiyorlar

Güncelleme:

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde sağlık ocağına gelen hastaları azarlayan ve farklı ilaç yazan doktor için inceleme başlatıldı.

Sakarya'nın Adapazarı İlçesi Çökekler Mahallesi sakinleri, sağlık ocağında çalışan doktorun kendilerini azarlandığını ve ilaç yazmadığı söyleyerek şikayetçi oldu. Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını belirtti.

"BAŞKA İLAÇ YAZDI"

İddialara göre, Adapazarı ilçesinde Çökekler Mahallesi'nde M.İ. (55) isimli kadın, çenesindeki kist nedeniyle ameliyat oldu. Doktoru ise M.İ'ye kullanması için çeşitli ilaçlar verdi. M.İ'nin kızı E.P., Çökekler Sağlık Ocağına giderek, doktor T.S.'den ilaçları yazmasını istedi. Ancak doktor T.S., doktorun verdiği ilaçlar yerine başka ilaçlar yazdı.

"BAĞIRIP HAKARET ETTİ"

E.P'nin "Neden doktorumuzun verdiği ilaçları yazmadınız?" demesi üzerine ise bayan doktor E.P'ye bağırarak hakaret etti. E.P., sağlık ocağındaki doktorun yazdığı ilaçları aldıklarını ve annesi M.İ'nin bunları kullandığını ancak annesinin ameliyat yerinin bir türlü kapanmadığını söyleyerek, "Daha sonra kontrole gittiğimizde doktorumuz, neden başka ilaç kullandığımızı sordu. Durumu anlattık. Doktorumuz, bu ilaçların rahatsızlığı tedavi etmeyeceğini ve kendisinin verdiği ilaçları kullanmamız gerektiğini söyledi. Fakat Sağlık Ocağındaki kadın doktor ısrarla istediğimiz ilaçları yazmadı" diye konuştu.

"NE İSTERSEM ONU YAZARIM"

E.P, doktor T.S.'nin "Hangi ilacı yazacağım benim bileceğim bir iş. Ne istersem onu yazarım" dediğini iddia etti. Ayrıca Çökekler'de oturan birçok vatandaşın da aynı durumla karşılaştığı öğrenildi. Kadın doktorun, başka hastalara da istenen ilaçları yazmayarak azarladığı belirtilirken, "Bu ilaçlardan bıktım artık. Ben ne istersem onu yazarım" dediği ileri sürüldü. Mahalle sakinleri, T.S.'nin yaptıklarından dolayı sağlık ocağına gitmekten korktuklarını belirterek yetkililerden yardım istediler.

DOKTOR DAHA ÖNCEDE ŞİKAYET ALMIŞ

Öte yandan doktor T.S.'nin daha önce Hızırtepe Sağlık Ocağı'nda görev yaparken de hastalara aynı şekilde davrandığı için şikayet edildiği ve buradan Çökekler Sağlık Ocağına gönderildiği belirtildi.

"İNCELEME BAŞLATILDI"

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Şikayetler ihbar kabul edilmiş olup Müdürlüğümüzce konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Sakarya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (28)

Ruşen Topallırtopalli@gmail.com:

Hiç bir makam ve mevki... Hekime hangi ilacı yazacağını dikte edemez... Bu ne cahilce bir şikayet... İstenilen ilacı yazmak için 6 sene okunur mu?

50
13
yanıtYanıtla
menderes çınarbeyhanberkay@hotmail.com:

Sağlık Ocağındaki Hekim, Bir başka hekimin sekretaryası değildir..Kendi uygun gördüğü tedaviyi düzenlemekte ve tababaet mesleğini icra etmekte serbestir..Bu haberi yapan kişinin kör cahil olduğu ve artniyetli haber yaptığı ortadadır..Konuyla ilgili soruşturma açmak gibi bir eyleme imza atmış ise; HSM müdürü derhal görevden alınmalıdır..

49
9
yanıtYanıtla
hasan rahmidr_kk_87@hotmail.com:

bu haber fıkra felan mı :)..doktorun işi gücü yokmuş fanteziden ilaçlar mı yazıyormuş hastalarına yoksa muska felan mı anlamadım ne salakça bir haber la bu :D..bir de ilacı yazdırmaya kızı gidiyormuş bak bak bu alanen suç be bunun kanunlarda karşılığını hadi vatandaşım bilmiyor bunu haber yapan cahilde mi bilmiyor :)..doktor durduk yere sert davranıyorsa size karşı şikayet edersiniz zaten bu tarz şeyleri bakanlık acımıyor hemen soruşturuyor..ulan koskoca haber sitesinin yaptığı habere bak vallahi alemsiniz :)..

38
6
yanıtYanıtla
emein efedreminefe@gmail.com:

misafir hekim;böyle habermi olur.herkes istediği hekimi seçer beğenmiyorsa başka hekim seçer nüfus kağıdıyla müracaat yeterli 1 dk.da işlem biter.şikayete kavgaya gerek yok ki.ayrıca her hastaya istediği ilacı yazmak gibi bir görevide yok .ilacı hasta değil hekim seçer hasta ancak hekimini seçer bu böyle.

32
5
yanıtYanıtla
vatandaşdreminefe@gmail.com:

aynen öyle

yanıt0
yanıt0
ndr_hh@live.de:

Demek ki doktorun israrla yazdigi ilaclarin firmalari bu doktoru esentiyon adi altinda iyi besliyorlar... :)))

14
21
yanıtYanıtla
Bilge okwisedir@hotmail.com:

pes yani , ne saçma yorum, biraz saygı lazım bu ülkeye

yanıt0
yanıt0
FATİH AKÇAYAKCAY34@YAHOO.COM:

DOĞRUDUR BENDE YAŞADIM..DOKTORUN AĞZINI BURNUNU KIRMAMAK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTTUM..

12
22
yanıtYanıtla
hevigidengelir@outlook.com:

ben de senin ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tutuyorum o halde. kimsin ki sen? artist.

yanıt0
yanıt0
turgut yavuzturgutyavuz1978@mynet.com:

şaka mı bu :) hastalar haksız ! ayrıca suç işlemişler eğer hastalar bu şikayetle geldiğinde haklarında dava açmazsa hsm müdürü oda suçlu olur... hastalar usulsüz iş yapmışlar üstünede itiraf etmişler... işte TÜRKİYE ...

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title