Haberler

Doğum Sancısı Tutan Kadın, 4 Saatte Hastaneye Ulaştırıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Yüksekova'nın Yeni Işık köyünde doğum sancısı tutan kadın, paletli ambulansla 4 saat süren zorlu yolculuktan sonra hastaneye ulaştırıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Yüksekova'nın Yeni Işık köyünde doğum sancısı tutan kadın, paletli ambulansla 4 saat süren zorlu yolculuktan sonra hastaneye ulaştırıldı.

İlçede 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, çok sayıda köy yolunun da kapanmasına neden oldu. İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki Yeni Işık köyünde yaşayan 29 yaşındaki Şirin Sezer'in sabaha karşı doğum sancılarının tutması üzerine yakınları durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine vakit kaybetmeden yola çıkan sağlık ekipleri, paletli ambulansla 2 saatlik yolculuğun ardından köye ulaştı.

Evde yapılan ilk müdahalenin ardından Sezer'i alarak yola çıkan ekipler, bölgede etkili olan tipi nedeniyle ilçeye 4 saatte ulaşabildi.

Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Sezer'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sezer'in kayınbiraderi Ayhan Sezer, yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapandığını, yengesinin doğum sancısı tutması üzerine sağlık ekiplerinden yardım istediklerini ifade etti.

Ekiplerin zorlu şartlarda paletli ambulansla köye geldiklerini ifade eden Sezer, "Allah devletimize zeval vermesin. Seferber edilen imkanlar sayesinde yolumuz kapansa da bize ulaşıyorlar. Herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım yolumuz da en kısa zamanda açılır" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Sezer Yüksekova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title