Haberler

Doğubeyazıt - Ağrı Dağı?nda Canlı Kalkan Eylemi

Ağrı Dağı'nda canlı kalkan eylemi 'Özel güvenlik bölgesi' ilan edilen Ağrı Dağı'nda çatışmaların yaşanmaması için 250 kişi bölgede çadır kurarak 'canlı kalkan' eylemi başlattı.

Ağrı Dağı'nda canlı kalkan eylemi

'Özel güvenlik bölgesi' ilan edilen Ağrı Dağı'nda çatışmaların yaşanmaması için 250 kişi bölgede çadır kurarak 'canlı kalkan' eylemi başlattı.

Son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı Ağrı Dağı ile Tendürek Dağı bölgesi Ağrı Valiliği'nce 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Bunun üzerine asker operasyona hazırlanırken, bölgede helikopter hareketliliği de arttı. Bölgede çatışma yaşanmaması için bölge milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları Ağrı Dağı'na giderek oturma eylemi başlattı. Bugün öğlen saatlerinde HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, HDP Iğdır Milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman, Kıznaz Türkali, Iğdır, Tuzluca ve Doğubayazıt belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 250 dolayında kişi araçlarla Ağrı Dağı eteklerindeki Ele mezrasına kadar giderek operasyonun olabileceği bölgelere ulaşmaya çalıştı. Bir süreliğine yürüyen topluluk Ağrı Dağı'nın 3 bin 500 metresinde çadır kurdu. Operasyon yapılacağını duyan yayladaki çok sayıda vatandaş evlerini ve hayvanlarını indirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Ağrı milletvekili Mehmet Emin İlhan, "Bugün tekrar özel savaş yöntemini devreye koyan devlet aklına karşı Türkiye'deki demokratik güçler temelde HDP olmak üzere barış isteyen bütün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 'Burada sana savaş yaptırmayacağız' sloganıyla canlı kalkan eylemimizi başlattık. Türkiye halkları şunu iyi bilmeli ki; bu savaşın kazancı olmaz. Bu savaş seçimi kaybeden Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi kaosa sürükleme projesidir. Biz de barışı isteyen halklar olarak bu savaş bitmeyene kadar şehirlerde değil savaşın olduğu bu dağlarda kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ağrı Valiliği Emin İlhan Ağrı Dağı Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title