Haberler

Doğu Anadolu'nun Gözü Yatırım ve Kalkınma Hamlesinde

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Doğu Anadolu'nun gözü yatırım ve kalkınma hamlesinde Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci'nin açıklaması - ArdahanArdahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı paketle bölgede yatırım ve istihdam açığını kapatmak amacıyla birçok alanda teşvik verildiğine işaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Doğu Anadolu'nun gözü yatırım ve kalkınma hamlesinde

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci'nin açıklaması - Ardahan

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı paketle bölgede yatırım ve istihdam açığını kapatmak amacıyla birçok alanda teşvik verildiğine işaret etti.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Demirci, "2027'ye kadar yapılacak her türlü yatırımı devlet destekleyecek ve istihdam sağlanacak. Bu şekilde göç engellenecek. Bizim zaten en büyük derdimiz, göçün durdurulması. Başbakan Yıldırım'ın açıklaması, umutlarımızı attırdı. Göçün tersine olacağına inancım arttı."

Demirci, artık yatırım için her türlü kolaylığın devlet tarafından sağlandığı döneme girdiklerini belirterek, "Bizim için hayvancılık önemli. Artık sadece buralarda ikamet etmek yeterli olacak, burada olmanın, yaşamanın, oturmanın da bir cazibesi olacak. Özellikle memleketine dönebilecek olanları geri çağırıyoruz. Çünkü yer kalmama durumu da var." diye konuştu.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Yılmaz Özer ise bölge olarak yıllardır bekledikleri desteğin sağlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, yatırım hamlesinin bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Çetin Demirci Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title