Haberler

Özerklik Açıklaması Yapan Sur ve Silvan Belediye Başkanları Tutuklandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da özerklik açıklaması yapan Sur Belediye Eş Başkanları, Silvan Belediye Eşbaşkanı, DBP Sur İlçe Başkanı, Ali Rıza Çiçekli ve Güneş Ölmez tutuklandı.

Diyarbakır'da "özerklik" açıklamalarının ardından gözaltına alınan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Narin ve Silvan Belediye Başkanı Bodakçı'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alınan bilgiye göre, merkez Sur ilçe Belediyesi ve Silvan Belediyesi tarafından daha önce yapılan "özerklik" açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan DBP'li merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları Narin ve Bodakçı, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Şık Barut, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli, Güneş Ölmez, Abdulmetin Bayram ve Hasan Irmak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Narin, Bodakçı, Barut, Çiçekli ve Ölmez'in, TCK 302. maddesi gereği "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklanmasına, Bayram ve Irmak'ın ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmasına karar verildi.

Soruşturma kapsamında, 4 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.

HAKKARİ'DE EŞ BAŞKANLARA TUTUKLAMA TALEBİ

Hakkari'de sözde 'öz yönetim' ilan edilmesiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları DBP'li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Hakkari'de 9 gün önce Kent Meclisi tarafından DBP il binası önünde 'öz yönetim' açıklaması yapıldı. Bu açıklamanın ardından da Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, açıklamaya katılan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, geçen cuma günü polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan eş başkanların ifadeleri de nöbetçi savcı tarafından emniyette alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Çiçekli Silvan Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (133)

Vatansever kürt:

En büyük milliyetçi akparti diyeceğim çünkü diğerleri boş bende Kürdüm ama benim vatanım kürtlüğüm den önce gelir.

33
89
yanıtYanıtla
ihtilal:

Devlet yardımını kes özerklik neymiş görsünler vatansız şerefsizler

70
28
yanıtYanıtla
Hd:

Sıra pervin midir nedir o kahbe çocuğunda onunda dilini kesmek lazım bu vatana bu bayrağa bu 78 milyon halka dil uzatanların dilini koparmak lazım

29
57
yanıtYanıtla
ATLASMobil-ANDROID:

AL SANA 4 METREKARELIK OZERKLIK SIMDI O KUMESTE DILEDIGIN GIBI YASA

62
4
yanıtYanıtla
gokoMobil-ANDROID:

hdp ye oy verenler çok pişman. hepsi AKP geri dönecek gibi duruyor etrafımda. bende MHP ye vermiş biri olarak AKP ye vereceğim oyumu.

31
28
yanıtYanıtla
NUMTRY:

MADEM ÖZERKLİK İSTİYOR LAR BU İLÇELERDEKİ SAĞLIK OCAKLARINI HASTANE VARSA KAPATIN ELEKTRİK SUYU DA KESİN BAĞLANTI YOLLARIN ÖNÜNÜNE HENDEK AÇIN KİMSE GİRİP ÇIKMASIN VATANA HAİNLİK MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ BOZMAK NEYMİŞ ÖĞRENSİNLER

44
15
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

tuncelılıyım, kurdum ! ama en cokta vatanseverim ! Namusumuz şerefimiz herseyımız olan vatanıın bekası ıcın ulkeye terör ve tecavüz olayları ıcın ıdam gelmelı ! nefes alalım bır olalım oyuna gelmeyelım bızı bu bataklıktan yıne bız cıkarabılırız ne nato ne abd !

54
4
yanıtYanıtla
ulusal hak Mobil-ANDROID:

self denermination diye ulusların kadarlerini tayin eden uluslararası bir hukuk kuralı vardır. 1933. elbette bu halk kendi geleceğini ve yönetimini tayin etmek kaderine sahiptir.

0
55
yanıtYanıtla
katil hdp:

hepiniz tek tek böyle yargılanacaksınız , gerekirse asılsınlar

41
12
yanıtYanıtla
Iman:

Özerklik mi istiyorlar. Diri diri gomun mezara.En ozerk yer onlar için.

48
4
yanıtYanıtla
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title