Haberler

Diyanet-sen Samsun Şubesi Olağan Kongresi

Diyanet-sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin Seçmeli Hale Getirilmesinin İktidar Partisinin Altından Kalkamayacağı Bir Yanlış Olacağını İddia Etti.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin seçmeli hale getirilmesinin iktidar partisinin altından kalkamayacağı bir yanlış olacağını iddia etti.

Amisos Otel'de düzenlenen Diyanet-Sen Samsun Şubesi Olağan Kongresi'ne MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, İl Müftüsü Osman Şahin, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi İdris Maden ve çok sayıda delege katıldı. Genel kurulda bir konuşma yapan Ahmet Yıldız, müzik, fen bilimleri, matematik, tarih ve coğrafya gibi din kültürü ve ahlak bilgisinin de bir ders olduğunu

söyledi. Yeni anayasada bunun seçmeli hale getirildiğini ileri süren Yıldız, "Bu iktidar partisinin altından kalkamayacağı bin yanlış olur" dedi.

Camilerde 12 yaşından küçük çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenmesinin yasaklanmasına da tepki gösteren Yıldız, "Çocuklar küçük yaşlarda müzik ve bale gibi sosyal aktiviteleri öğrenebiliyor da neden Kur'an-ı Kerim öğrenemiyor? Bu yasa yeni çıktı. Şimdi bunun bir takım sakıncaları olacak. Camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmek için gelen bir çocuğu 12 yaşından küçük diye geri çevirip göndersen dinen büyük günah. Alıp öğretsen de kanunen suç. İmam arkadaşlarımız günahla suç arasında yaşıyor, bu doğru değil. Bu

yasakların kaldırılması gereklidir" dedi.

Ahmet Yıldız, yatsı ve sabah namazlarının aksamadan kılınması için camilerin yanına lojman yapılmasının da şart olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından seçime geçildi. Tek adayı yarıştığı seçimlerde Mahmut Uzun, yeniden başkanlığa getirildi. Yönetim Kurulu ise şöyle oluştu:

"Selim Güneysu, Resul Güneş, Hasan Akgül, Enver Yörük, İsmail Kızılkaya ve Yakup Demirtaş."

(İG-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title