Haberler

Diyabet Günleri Toplantısı Abant Ta Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Diyabet günleri Günleri toplantısı Flora tanıtım organizasyonu ile Büyük Abant Otelinde gerçekleştirildi.

Toplantıda yaptığı sunumla ön plana çıkan Prof. Dr. Mustafa Şahin;

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DİYABET HASTALIĞI İLE MÜCADELEDE AMELİYAT UYGULAMALRI ÖN PLANA ÇIKACAK

Toplantının başkanlığını İstanbul Medipol üniversitesinden Doç Dr. Mustafa Kanat yaptı.

Toplantıya Marmara bölgesinden 150 yi aşkın Endokrin uzmanı katıldı, konuşmacı olarak ise Selçuk Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa Şahin, University of Texsas Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Muhammat Abdul-Gani, Şişli Etfal Araştırma hastanesinden Prof. Dr. Yüksel Altuntaş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Zeynep Cantürk, Alman Hastanesinden Do. Dr. Alper Çelik, Dış Kapı Eğitim ve araştırma hastanesinden Prof. Dr. Tucay Delibaşı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli, İzzet Baysal Tıp Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Dikbaş, İstanbul Medipol Üniversitesinden Doç Dr. Mustafa Kanat, İstanbul Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ, İstanbul Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Ani Mert, Medeniyet üniversitesinden Prof. Dr. Aytekin Oğuz, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Rüştü Serter, İzzet baysal Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Haluk Şavlı, İzzet Baysal Tıp Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Hikmet Tekçe katıldı.

Toplantıda yaptığı "Diyabetin cerrahi tedavisi konulu "sunum ile dikkatklerii üzerine çeken Selçuk Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof Dr. Mustafa Şahin, "Önümüzdeki yıllarda diyabet hastalığı ile mücadelede ameliyat uygulamalarının ön plana çıkacağını" söyledi.

Şahin, Tüm dünyada 150 milyonu aşkın diyabet hastası olduğunu buna karşın bu hastalrın yaklaşık 250.000 nin ameliyatla tedavi edildiğini belirterek, ilaçlı tedavilerin diyabet tedavsisinde yetersiz kaldığını ve diyabetik hastaların bir çok organlarınınhasar gördüğünü ifade ederek, Cerrahi girişimde bulunulan hastalarda ise 6 ay içşinde hastalrın ilaçlarıu tamamen bıraktığını diyabetin kontrol altına alındığını ve bozulan bir çok organ fonksiyonunun düzeldiğini ifade ederek, cerrahi tedavinin başarı oranının % 90 nın üzerinde olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Şahin, ditabet hastalığı ile mücadelede elde edilen başarının kalıcı olduğunu, çok az hastada uzun seneler sonra diyabetin tekrar ortaya çıkabileceğini.

Ancak cerrahi tedavinin bu başarısına rağmen milyonlarca insanın ameliyat edilemeyeceğini bu konuda halen araştırma ve inceleme aşamasında olan ve ümit vadeden ilaçların olmasının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi Mustafa Kanat İzzet Baysal İstanbul Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title