Haberler

Dil Bayramı'nda Aşık Sefai Konseri

Güncelleme:

Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji 26 Eylül Dil Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte Aşık Sefai öğrencilere mini bir konser sundu.

Kendi bünyesinde bulunan konferans solunda Dil bayramını kutlayan Bahçeşehir Koleji bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğrencilerine dil ile ilgili bilgi veren Kolej, öğrencilerine Aşık Sefai'den mini bir konser düzenledi. Aşık Sefai'nin çalıp seslendiği halk türküleriyle coşan öğrencilerin sevinç ve mutlulukları gözlerinden okundu.

Düzenlenen kutlamada öğretmen ve yönetici kadrosu hazır bulundu. Kutlamaları organize eden Kolejin Türkçe Zümre Başkanı Zeynel Pehlevan, etkinliğin Urfa'da bir ilk olduğunu söyledi. Pehlevan, "Öncelikle tüm halkların dil bayramını kutluyorum. Biz Bahçeşehir Koleji olarak bu etkinliği düzenledik. Her yıl kentimizde çeşitli okullarda sessiz bir şekilde kutlanıyordu. Biz bunun daha detaylı kutlanması gerektiğini düşündük. Ve öğrencilerimize Dil bayramı ile ilgili çeşitli slaytlar hazırladık. Bununla da kalmadık. Urfamızın Kısaslı halk ozanlarından Aşık Sefai'yi getirdik. Öğrencilerimize türkülerimizden birçok güzel eserler seslendirdi. Bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan tüm öğretme ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Kolejin Türkçe öğretmenlerinden Şulenur Manuş ise "En son düzenlediğimiz Dil bayramı etkinliği bizim için çok önemliydi. Çünkü Urfa'da ilk defa kapsamlı olarak bir Dil bayramı etkinliği düzenlendi. Bu sebeple bu etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkçe'nin dünyada en çok konuşulan 5'inci dil olduğunu söyleyen kolej öğretmenlerinden Tuğba Demirel Artan, "Dil Bayramının okulumuzda etkinliklerle kutlanması sevindirici çünkü Türkçemiz çok güzel bir dil ama gelin görün ki her gün dilimize farklı kelimler karıştırılıyor. Ve bu yüzden dilimiz gittikçe yozlaşıyor. Bizim dilimize sahip çıkmamız gerekiyor. O yüzden böylesi bayramların kutlanması ve hatırlanması gerekir." Dedi.

Bahçeşehir Koleji Müdür Yardımcısı Pınar Kalender ise okullarının Urfa'da birçok önemli etkinlik düzenlediğini kaydetti. Kalender, "Biz Dil bayramın da Urfa'mızda bu kadar sönük kutlamasını istemdik bu yüzden kapsamlı bir program hazırladık. Be sebeple tüm halkımızın dil bayramını kutluyoruz. Etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz" İfadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinliğin ardından Dil Bayramı kapsamında konser veren Aşık Sefai'ye öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bahçeşehir Şanlıurfa Sefai Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Zeynel PEHLEVAN:

Dil, hiç şüphesiz en değerli varlıklarımızdan biridir. Biz de kurum olarak bunun bilincindeyiz. Sizin de haberle ilgilenmeniz bizleri sevindirdi. Teşekkürler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title