Haberler

Dha Yurt - Mardin'de Büyük Operasyon: 6 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Operasyondan sıcak görüntülerMARDİN'de polis ve jandarma ekiplerinin düzenlediği ortak operasyonda, Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Konur Köyü yakınlarında tespit edilen 4 katlı ve yaklaşık 15 metre derinlikteki bir sığınıkta, aralarında örgütün füzecisi olarak bilinen Siyament kod adlı PKK'lının...

Operasyondan sıcak görüntüler

MARDİN'de polis ve jandarma ekiplerinin düzenlediği ortak operasyonda, Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Konur Köyü yakınlarında tespit edilen 4 katlı ve yaklaşık 15 metre derinlikteki bir sığınıkta, aralarında örgütün füzecisi olarak bilinen Siyament kod adlı PKK'lının da bulunduğu 6 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "kravatlı terörist" diye açıkladığı sözde GAP-Ruha alan sorumlusu Kurtay kod adlı PKK'lı Ümran Cengiz ve Bahoz kod adlı PKK'lı Lenin Aksoy'un verdiği bilgiler doğrultusunda, Savur İlçesi'ne bağlı Elmabahçe Köyü Uluçak Mezrası'nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 7 teröristin öldürüldü. Polis ve jandarma istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalarda, 6 teröristin Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Konur Köyü yakınlarındaki bir sığınakta olduğu tespit edildi. Bugün sabah saatlerinde polis ve jandarma özel harekat birlikleri Konur Köyü yakınlarında bulunan 4 katlı ve yerin yaklaşık 15 metre altında bulunan sığınak bölgesinde önlem alındı. Yapılan araştırma ve incelemelerde, sığınak içerisinde silahlı bir grup teröristin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik güçlerinin yaptığı "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Sığınağın girişine tuzaklanan el yapımı patlayıcı riskine karşı, sığınak patlayıcılar ile imha edilerek, içerisindeki 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen 6 terörist arasında; örgütün füzecisi olarak bilinen Siyament kod, Kenan kod adlı M.Ş., Ciger kod adlı R.E., Haki kod adlı A.Ç., Baz ve Aslan kod adlı PKK'lıların bulunduğu belirtildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, Cevizlik ve Üçyol Jandarma Karakollarına bombalı araçlı saldırılar başta olmak üzere Mardin Derik, Mazıdağı, Kızıltepe ilçeleri ile Şanlıurfa'daki iylemleri gerçekleştiren terörist grubu olduğu öğrenildi.

Öldürülen teröristler üzerinde ve sığınaklarda M79 füze mühimmatı, 50 kilo ham TNT, C4, A4 ve PETN patlayıcı maddesi, havan ve havan mühimmatı, RPG-7, anti tank mühimmatı, uçaksavar mermisi, Kaleşnikov, Bixi ve G3 marka uzun namlulu tüfekler, tabancalar, anti tank roket mühimmatı, anti personel roket mühimmatı, roket sevk fişeği, tüpler, el bombaları, fitiller, fünyeler, kapsüller, ateşleyici düzenekleri, kablolar, kumanda sistemleri, elektrik devreleri, gaz maskeleri, hücum yelekleri, olmak üzere çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Operasyona çıkan askerlerden görüntü

Ele geçirilen malzemeler

Sığınakların imhası

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mazıdağı Mardin Konur PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title