Haberler

Dha Yurt Bülteni - 9

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yani şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu ? Neyiniz eksik (1)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da hayır çadırına yaptığı ziyarete ilişkin "Bu sabah gelirken evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Yanında da hayır çadırı vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yani şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu ? Neyiniz eksik (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da hayır çadırına yaptığı ziyarete ilişkin "Bu sabah gelirken evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Yanında da hayır çadırı vardı. Hayır çadırındakilere niçin hayır diyorsunuz, bana bir söyler misiniz dedim. Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz dediler. Yani şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu dedim. Neyiniz eksik dedim " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı: " Bu sabah gelirken evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Yanında da hayır çadırı vardı. Evet çadırıdındakilerle görüştüm. Hayır çadırındakilere niçin hayır diyorsunuz ' Bana bir söyler misiniz'. Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz dediler. Yani şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu dedim. Neyiniz eksik dedim, yollarınız, köprüleriniz hızlı tren, okullar bunlar yok mu' 14 sene önce bunlar var mıydı? Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsüne niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz ' Dedim ki çok ayıp Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğu zaman Osmanlı'nın toprağı neydi biliyor musunuz' 18 milyon kilometrekare. Olaya bakış ne ' Bakıyorum mezhepçilik . Hemen arkadan geldi. Siz Alevi'lerle Sünni'leri ayırıyorsunuz' Kardeşlerim biz bu ülkede Sünni, Alevi ayrımı yapmadık. Eğer böyle bir ayrım varsa Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, işte bir siyasi partinin başında. Neyi eksik ? "

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

Haber: SAMSUN,

========================================

Bakan Avcı: Turizmde 2017, 2016'dan daha iyi olacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm açısından Rusya pazarında ciddi bir toparlanma, Avrupa pazarında da kıpırdanmaların olduğunu söyleyerek, "2017, 2016'dan daha iyi olacak" dedi.

Referandum çalışmaları için Eskişehir'e gelen Bakan Nabi Avcı, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Avcı gazetecilerin gündemle ilgili yönelttiği soruları da yanıtladı. Hükümetin kitapseverler ve kütüphaneciler için çok güzel çalışmaları olduğunu belirten Bakan Avcı şöyle konuştu:

"Türkiye'de kitap okuru sayısı, kütüphanelere devam eden okur sayısı hızla artıyor. Yayın sektörü hızla gelişiyor. Türkiye geçen yıl itibariyle yayıncılık sektöründe dünyada 11'inci sırada. İnşallah bu sene ilk 10'a gireceğiz. Böylece bütün diğer alanlarda olduğu gibi ilk 10'a girme hedefimi ilk tutturan sektörlerden biri de inşallah kitapçılık, yayıncılık sektörümüz olacak. Avrupa'da, Amerika'da, birçok yerde kütüphaneler öyle günde 8 saat usulüyle çalışmazlar. Gece geç vakitlere kadar çalışırlar. Çünkü insanlar gündüzleri çalışırlar, akşamları da kütüphanelere gitmek isteyebilirler. Dolayısıyla onlara da bu imkanı vermek için kütüphanelerin mesai saatleri biraz uzundur. Biz de inşallah bunu başlatmak istiyoruz. Bunun için de ilk pilot uygulamamızı İstanbul'da planladık. Saat 08.30 ile 22.00 arasında kütüphanelerimizi açık tutmak için düzenlemelerimizi yapıyoruz. Böylece vatandaşlarımız kütüphanelerden ve inşallah ileride de müzelerden daha uzun zamanlar istifade etme fırsatını bulacaklar."

RUSYA PAZARINDA OLUMLU GELİŞMELER

Bakan Avcı bir gazetecinin "Son dönemde Rusya ile normalleşen ilişkiler çerçevesinde bu yıl ki turist sayısı beklentisi fazla, bununla ilgili rakamsal anlamda bir gelişme var mı?" şeklindeki sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Şimdi tam rakam veremeyiz. Bütün bunlar anlık dalgalanmalardan da etkileniyor ama inşallah 2016'dan çok daha iyi olacağını ön görüyoruz. Özellikle Rusya pazarında çok ciddi bir toparlanma var. 2015 ve özellikle 2016'daki düşüşleri telafi edeceğimizi Rusya pazarından gelen sinyallerde görüyoruz. Nasıl görüyoruz? 2014'te Ocak ayı girişlerine baktığımız zaman Rusya pazarında 51 bin giriş olduğunu, bir sene sonra 2015'te 21 bine düşüyor, 2016'da iyice düşüyor. Bu sene yani 2017 Ocak ayında 40 bine çıktı. Dolayısıyla inşallah bu yıl Rusya pazarı bakımından olumlu geçecek gibi görünüyor. Avrupa pazarında da kıpırdanma var ama Avrupa'da maalesef Türkiye'ye yönelik çok sistematik dezenformasyon kampanyası var. Yani Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye düşmanlığı yapılıyor. Bunun turizmimize de olumsuz yansımaları olabilir ve olabiliyor. Ama inşallah onu da katıldığımız fuarlarla, yaptığımız tanıtım faaliyetleriyle dengelemeye çalışıyoruz. 2017, 2016'dan daha iyi olacak. "

'TÜRKLER AVRUPA'DA 50 BİNE YAKIN DÜĞÜN YAPIYOR'

Avrupa pazarında Türkler tarafından çok ciddi bir düğün sektörünü oluştuğunu ifade eden Bakan Nabi Avcı, "Türkler Avrupa'da 50 bine yakın düğün yapıyorlar yılda. 50 bin düğün az değil. Üstelik bizim düğünler biraz da masraflı oluyor. Ciddi paralar harcayarak Avrupa'da düğünler yapıyorlar. Gelinler için özel helikopter tutmalar falan, artık öyle şeyler de varmış. Cumhurbaşkanımız da dedi ki; 'düğün baba evinde yapılır. Avrupa'da öyle masraflı düğünler yapacağınıza gelin memleketinizde, eşinizle, dostunuzla, sevdiklerinizle, büyüklerinizle birlikte olun. Düğünlerinizi de burada yapın.' Nitekim pek çok sivil toplum kuruluşu, turizm meslek örgütleri ve belediyeler cumhurbaşkanımızın bu çağrısından sonra Avrupa'dan gelecek ve düğünlerini burada yapacaklara çeşitli promosyonlar vaat ediyorlar" diye konuştu.

Bakan Avcı, "Anayasa değişikliği ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eğer evet çıkarsa asıl çift başlılık o zaman olacağı şeklinde bir açıklaması var. Nasıl değerlendirirsiniz?" soru üzerine de, "Kemal Bey'in hala kanun metnini okumadığı anlaşılıyor. Aslında 18 maddelik bir değişiklik. Bunların bir kısmı da zaten teknik. Yargıyla ilgili olanlar var, seçim süreleriyle ilgili olanlar var, milletvekili sayılarıyla ilgili olanlar var. Yani kritik noktalarda 1-2 tane temel madde var. Yani onları okuduğu zaman veya danışmanlar o konularda kendisini doğru bilgilendirdiği zaman zannediyorum kanaati değişir" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Bakan Avcı'nın gazetecilerin sorularını yanıtlaması,

-Avcı'nın esnafları ziyaret etmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,-

===================================

Çiftlikköy'de özel hastanede korkutan yangın

YALOVA'nın Çiftlikköy İlçesi'nde bulunan özel bir hastanenin dördüncü katındaki odada Cezayir uyruklu 3 hasta ve bir refakatçinin çıkardığı bildirilen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Dumandan etkilenen Cezayir uyruklu 3 hasta ve refakatçi ile hastanede tedavi gören 15 hasta kontrol amacıyla Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çiftlikköy İlçesi'nde dört katlı bir binada faaliyet gösteren Özel Aktif Hastanesi'nin en üst katındaki hasta odasında saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Odada kalan ve tedavi gören ismi açıklanmayan Cezayir uyruklu 3 hasta ile yanlarında bulunan refakatçının çıkardığı iddia edilen yangına Yalova ve Çiftlikköy Belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın, hastanenin diğer bölümlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 3 Cezayirli hasta ile refakatçi ve hastanede bulunan 15 hasta Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, hastaların Yalova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirterek, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/ÇİFTLİKKÖY(Yalova), -

=========================================

Şirket iflas edince evleri satılan vatandaşlar tramvay yolunu kapattı

GAZİANTEP'te, bir grup vatandaş ev aldıkları inşaat firması iflas edince tapularını alamadı. 6 yıldır oturdukları evlerinin inşaat şirketinin borçlu olduğu bankalar tarafından satılmaya başlamasıyla mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar protesto için tramvay yolunu trafiğe kapattı.

Akkent Mahallesi'nde çok sayıda vatandaş satışa sunulan konutları taksitle almaya başladı. Vatandaşların büyük bölümü parasının tamamını ödedikleri evlerinin tapularını ise 2012 yılında inşaat firmasının iflas etmesiyle yetkililerine ulaşamayınca bir türlü alamadı.

Parasını ödeyerek ellerinde satış sözleşmeleri ile evlerinde oturmaya başlayan vatandaşlara 6 yıl sonra tebligatlar gelmeye başladı. Evlerin tapularına, iflas eden firmanın borçlu olduğu bankalar tarafından ipotek konulduğunu öğrenen vatandaşlar büyük şok yaşadı. Bankaların evlerini satılığa çıkardığını söyleyen vatandaşlar, sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle öğleden sonra oturdukları konutlarının bulunduğu bölgede protesto için toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve 'Uğur İnşaat Mağdurları Derneği' yazılı pankartlar taşıyan yaklaşık 100 kişilik kalabalık, tramvay yolunu kapatarak sesini duyurmaya çalıştı. Gözyaşı dökerek mağdur olduklarını söyleyen konut sahipleri "Uğur İnşaat'tan 96 ay vade ile satın aldığımız evlerin borçlarını tamamen kapattık. Taksitlerini gününde ödediğimiz evlerin tapularını istiyoruz. Bize tapularımızı bir türlü vermeyen inşaat firması 2012 yılında iflas erteleme talebinde bulundu. Bu iflastan sonra da bankalar dairelerimize ipotek koydu. Şu anda da bankalar dairelerimizi satışa çıkarıyor. 2010 yılından bu yana parasını ödeyerek oturduğumuz evler bizim hakkımızdır. Yetkililerimize sesleniyoruz bir an önce bu olaya el atsınlar. 850 ev sahibi aileleriyle beraber 4 bin kişi mağdur. Buna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bir süre raylara oturarak tramvay seferlerini durduran gruba, polis müdahale etti. Olay yerine gelen polisler, konuşarak yolu açmaya ikna edemediği vatandaşları itekleyerek raylardan kaldırdı. Tramvay seferlerinin yaklaşık 1 saat durduğu eyleme katılan vatandaşlar kendilerine yardım edilinceye kadar eylemelere devam edeceklerini söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kalabalığın toplanması

Vatandaşların tramvay yolun kapatması

Vatandaşların konuşması

Polislerin toplanan kalabalığı ikna etme çabası

Tramvay yoluna oturan vatandaşları

Bir kadının ağlaması

Polisin kalabalığa müdahale etmesi

Kalabalığın tramvay yolundan çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Eyüp BURUN--GAZİANTEP-DHA)

==========================================

Hakkari'de 550 kişilik işe 5 bin 313 kişi başvurdu

HAKKARİ'de Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde istihdam edilmek üzere 550 kişinin alınacağı geçici iş kadrosuna 5 bin 313 kişi başvuru yaptı.

Hakkari'de Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çeşitli kurumlarda 6 ay istihdam edilecekler için bugün İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği konferans salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Hakkari Noteri Cengiz Kurt ve İş-Kurt yetkililerinin katıldığı kura çekimine gelen vatandaşlar, kura sonuçlarını büyük bir merakle bekledi. 4 saat süren kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, ismi kurada çıkmayanların ise üzüldükleri görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kuraya katılan adaylardan genel ve detaylar

-Noter huzurunda yapılan kuru çekimi

-Noter Cengiz Kurt'un kurada ismi çıkanları okuması

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

==========================================

Fethiye Limanı'na 120 metrelik mega yat yanaştı

DÜNYANIN en zengin iş adamlarından Rusya uyruklu Andrey Melnichenko'nun 120 metre uzunluğundaki mega yatı A Hamilton, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki limana yanaştı, 400 milyon dolar değerindeki yata, 13 tankerle 340 bin litre yakıt dolduruldu.

Dünyanın en büyük mega yatlarından biri olan Bermuda bayraklı, 2008 yapımı 'A Hamilton', bugün öğlen saatlerinde Fethiye Limanı'na yanaştı. İzmir Aliağa Rafinerisi'nden gelen 13 tankerden yata, 340 bin litre mazot ikmali yapıldı. Rus iş adamı Andrey Melnichenko'nun yatta olup olmadığına ilişkin bilgi verilmezken, yakıt ikmali sırasında limana giren bazı vatandaşlar, yatın önünde fotoğraf çektirdi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinden Fethiye'ye gelen yatın, akşam saatlerinde ilçeden ayrılarak Fransa'ya doğru yola çıkacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yatın farklı açılardan görüntüleri

Yata yakıt ikmali yapılan tankerlerin görüntüsü

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title