Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞANLIURFA'DA CANLI BOMBA YELEĞİ ELE GEÇTİ ŞANLIURFA'da jandarma ekipleri toprağa gömülü içerisine 9 kilo 190 gram patlayıcı yerleştirilmiş canlı bomba intihar yeleği ele geçirdi.

1)ŞANLIURFA'DA CANLI BOMBA YELEĞİ ELE GEÇTİ

ŞANLIURFA'da jandarma ekipleri toprağa gömülü içerisine 9 kilo 190 gram patlayıcı yerleştirilmiş canlı bomba intihar yeleği ele geçirdi.Merkez Haliliye İlçesi'ndeki kırsal kesimdeki Derinkuyu Mahallesi'nde tarlada çalışanlar, bir bölümü toprağa gömülü, üzerinde patlayıcı olan intihar yeleği görünce durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekiplerince toprak altından çıkarılan yeleğin 9 kilo 190 gram patlayıcı kullanılarak hazırlandığını saptadı. Canlı bomba eylemlerinde kullanılmak için hazırlandığı değerlendirilen intihar yeleği, ekipler tarafından kontrollü imha edildi. Jandarma, intihar yeleğini toprağa hangi örgüt ve kimler tarafından gizlendiğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

DHA-Güvenlik - Türkiye- Şanlıurfa - Ali LEYLAK

=====================================================

2)HIRSIZ KOMŞU KAMERAYA YAKALANDI

ADANA'da komşusunun evinde hırsızlık yaptığı ileri sürülen Dilek A., güvenlik kamerası görüntülerinden saptanıp tutuklandı. Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan Fatih K. evinden sürekli kıymetli eşya ve para çalındığı için yatak odasına gizli kamera taktırdı. Son olarak cüzdanı çalınan Fatih K., güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Elbise dolabındaki cüzdanı komşusu ve eşinin arkadaşı olan Dilek A.'nın aldığını kamera görüntülerinden saptandı. Fatih K., görüntülerle birlikte polise giderek evine kahve içme bahanesiyle gelip hırsızlık yaptığı gerekçesiyle Dilek A.'dan şikayetçi oldu.

Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Dilek A. tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kadının odaya girmesi

Dolaptan cüzdanı alıp çıkması

Odaya tekrar girmesi

Dolaptaki kutuyu çıkarması

İçini kontrol etmesi

Yatağın üzerine çıkıp dolabın üst kısmına bakması

Odanın içinde telefonla konuşması

SÜRE: 01'12" BOYUT: 74 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: ADANA,

===============================================

3)EGETURDER BAŞKANI CİRİT, "TURLAR DENETLENSİN, LİSELERDE SÜRÜCÜ BÖLÜMÜ AÇILSIN"

EGE Turizm Taşımacılar Derneği (EGETURDER) Başkanı İsmail Cirit, Anneler Günü için Marmaris'e düzenlenen gezide yaşanan ve 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili, "Karayolu Taşılar Yönetmeliği taslağının kazaların önüne geçecek ve taşımacılık işi denetleyecek şekilde hazırlanması gerekiyor. Deneyimli sürücülerin de yetişmesi için meslek liselerinde sürücü bölümü açılmalı" dedi.

İzmir'in Buca İlçesi'nden yola çıkarak Anneler Günü gezisi için gittikleri Marmaris'te midibüsün uçuruma yuvarlanıp 24 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından Ege Turizm Taşımacılar Derneği Başkanı İsmail Cirit, EGETURDER dernek merkezinde basın açıklaması yaptı. Turizm taşımacılığındaki hatalı uygulamalara karşı yıllardır mücadele verdiklerini belirten Cirit, "Karayolu Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerekli düzenlemeler doğru olarak çalışmazsa maalesef kazalar geliyorum diyor. Görüldüğü gibi kaza yapan araç gerçek bir turizm aracı değil. Araç Ödemiş ilçesinde galerici olarak kayıtlı H.K.'nın sahibi olduğu yetki belgesine (Kirli belge tabirli) kayıtlı görünüyor. Yetki sahibiyle konuştuğumuzda araç taşıt kartına işletmesi hatıra bianen olduğunu öğrendik. Herhangi bir kiralama yapılmadığı fatura kesilmediği ve kaçak olarak bireysel taşımacılık yapıldığı ve aracın herhangi bir acentasına bağlı olmadığı da ortadır. Aracın kaza yaptığı gün kaçak olarak turizm işine gönderildiği de aşikardır. Ayrıca araç sahibinin kirli D2 belgesine muamma kayıt yapıldığı görülmektedir" dedi.

"TURLARDA KURUMSAL ŞİRKETLER TERCİH EDİLMELİ"

Yaşanan kazaya hatalar silsilesinin neden olduğu belirten Cirit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazayı yapan sürücü şehir içi servis taşımacılığı yapan biri olarak bilinmektedir. Ayrıca kendine ait servis aracı vardır. Turizm taşımacılığı ile alakasının olmadığı açık ve nettir. Turizm taşımacılığı yapan sürücüler kazanın meydana geldiği Sakar rampasında aracın ağır inmesi gerektiğini ve virajlı yollarda fren balatalarının şişebileceğini, sürat yapılmaması gerektiğini iyi bilir. Maalesef bu deneyimlere sahip olmayan sürücülerin turizm turlarında şoförlük yapması çok yanlıştır. Daha üzücü olansa kazayı yapan arkadaşımızın hatırla o geziye gitmesidir. Böyle kazaların yaşanmaması için bu işi tabandan yapan turizm taşımacılığını kurumsal olarak yapan şirketlerden araç kiralanması gerekiyor. Bu kiralanan araçlarından TÜRSAB belgesinin olması ve tur düzenleyecek şartlarının taşımasına dikkat etmeliyiz. Turlara çıkmadan önce tutulan aracın belgeleri faturaları kontrol edilmezse böylesi kaçak geziler maddi ve manevi zararlara neden olur.

"SÜRÜCÜ OKULLARI AÇILSIN"

Taşımacılık sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini dilen getiren Cirit, Ulaştırma Bakanlığı'na önerilerini sıralarken, "Bakanlığımızdan talebimiz sürücü okullarının açılmasıdır. Meslek liselerinde sürücü bölümünün açılması ve bu mesleğin diplomalı hale gelmesini istiyoruz. Deneyimli ve bilgili sürücülerin yetişmesi kazaların önüne geçecektir. Ayrıca taşımacılık sektörünü kendi içinde otogar taşımacılığı, servis taşımacılığı ve turizm taşımacılığı olarak sınıflandırabiliriz. Birbiriyle alakası olman bu üç koldaki yolcu taşımacılığının birleştirilerek belgelendirmesi, bunların denetimini zorlaştırırken, bilgisi olmayanın başka kolda iş yapması kazaların da artmasına neden olmaktadır. Önerimiz Karayolu Taşıma Yönetmeliği taslağının tekrar düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Başkan İsmail Cirit'in açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

=========================================================

4)İSTANBUL - ANKARA TEM OTOYOLU'NDA KAZA ARAÇ KAMERASINDA

İstanbul - Ankara TEM Otoyolu'nda otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen trafik kazası bir araç kamerasına yansıdı. Kazada otomobil sürücüsünün ağır yaralandığı belirtildi.

Trafik kazası, Pazar akşam saatlerinde İstanbul - Ankara TEM Otoyolu'nun Cankurturan mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametinde yapılan yol çalışması nedeniyle araçların kontrollü şekilde karşı yola yönlendirildiği bölümde bir otomobil sürücüsü TIR'ı sollamak istediği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil karşı yönden gelen araçların bulunduğu yola girdi. Karşıdan gelen otomobili fark eden sürücüler durmaya çalıştı. Karşı yöne geçen otomobil bir süre sonra şarampole uçtu. Kazada otomobil sürücüsünün ağır yaralandığı belirtildi. Kaza anı arkadan gelen bir aracın kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü

---------------------

ARAÇ KAMERASI

Kaza anı

Haber: ANKARA

=================================

5)HURDALIKTA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

İZMİR 'in Bayraklı ilçesinde, elektrik trafosunun patlaması sonucu hurda deposunda yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangından duman nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Ozan Abay Caddesi'nde bulunan hurda deposunun bahçesinde bulunan elektirik trafosu patladı. Patlama nedeniyle tutuşan kablolar depoda bulanan hurda kağıt ve çöplere sıçradı. Alevlerin büyümesi üzerine çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye, yangına müdahale ederken, yoğun duman nedeniyle trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı. Polis caddeyi çift yönlü trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Hurdalık alanda zaman zaman patlamalar yaşanırken, gökyüzünü kaplayan siyah duman panik yarattı. Ekiplerin yoğun çalışması sonrasında yangın diğer depolara sıçramadan söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yangından görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Yoğun duman bulutundan görüntü

Genel ve detay görüntü

( Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

====================================

6)ZEYNEL BEY TÜRBESİ'NDEN SONRA TAŞINACAK OLAN İMAM ABDULLAH KÜLLİYESİ'NİN İHALESİ YAPILDI

BATMAN'ın Hasankeyf İlçesi'nde yeni yerine taşınan Zeynel Bey Türbesi'nin her yönüyle koruma altına alınması için çalışmalar başlatılırken, sular altında kalacak diğer tarihi eserlerin taşınması amacıyla fizibilite çalışmalarına başlandı. Zeynel Bey Türbesi ise depreme karşı sismik bir sistemle sağlamlaştırıldı. Taşınacak ikinci tarihi eser olan İmam Abdullah Külliyesi'nin ihalesi de yapıldı.

Hasankeyf İlçesi'ndene geçen Dicle Nehri üzerinde kurulacak Ilısu Barajı Gölü suları altında kalmaması için Cuma günü özel bir platform ile taşınan 550 yıllık Zeynel Bey Türbesi, önceki gün yeni yerine yerleştirildi. Yeni yerine yerleştirilen Hasankeyf'in sembolü konumundaki tarihi türbenin koruma altına alınacağını belirten Batman Valisi Ahmet Deniz, depreme karşı dayanaklılığı için sismik bir sistemle türbenin sağlamlaştırıldığını söyledi. Tarihi türbe her yönüyle koruma altına alınacağını anlatan Vali Deniz, türbenin yeni yerine yerleştirme işleminin ardından etrafının da korunacağını belirterek, "Türbenin zarar görmemesi için etrafını çok daha korunaklı ve güvenli hale getireceğiz. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'nun üzerinde titizlikle durduğu çalışmalar da aralıksız sürecek. Türbenin etrafında depremle hareket edecek bir sismik sisteminin de yer alacağı restorasyon çalışmaları devam edecek. Türbe eskisine oranla çok daha sağlam bir hale getirilecek. Daha önce Batman Müzesi'nde koruma altına alınan sanduka mezar da türbenin zemine yerleştirilecek. Tüm bu çalışmalar tamamladıktan sonra türbe ziyaretçilere açık tutulacak" dedi.

İMAM ABDULLAH KÜLLİYESİ TAŞIMA İHALESİ YAPILDI

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Müdürü Mehmet Acu ise, Zeynel Bey Türbesi'nden sonra taşınacak ikinci eser olan İmam Abdullah Külliyesi'nin taşınması için ihale yapıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Ilısu Barajı altında kalacak 8 eserden biri Zeynel Bey Türbesi'ydi. Geriye kalan 7 eserin tamamını kültürel parktaki yerlerine taşıma işlemini önümüzdeki yıl bitireceğiz. Sıradaki eserlerden öncelikli olanlar İmam Abdullah Külliyesi ve Artuklu Hamamı'dır. Daha sonra sırayla Baldekan türbeleri, El Rızk Camii, Süleyman Koç Camii, Kızlar Camii ve Ortakapı bölümünü bütünsel olarak taşıyacağız. İmam Abdullah Keliyesi'nin ihalesi yapıldı. Zeynel Bey Türbesi'nden sonra İmam Abdullah türbesini taşıyacağız. Ardından Artuklu Hamamı kültürel parka gelecek üçüncü eser olacak."

Görüntü Dökümü

------------------------------------

DSİ Genel Müdürü Acu'nun konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Arif ARSLAN/BATMAN, -

===========================================

7)GAZİANTEP'TE, KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından kan bağış kampanyası başlatıldı.

Kan bağışı için 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Şahinbey Belediyesi tarafından stantlar kuruldu. Alana kan vermek için gelen vatandaşlar için Şahinbey Belediyesi mehteran takımı tarafından marşlar söylenerek karşılandı. Stantların önünde sıraya giren vatandaşlar, Kızılay görevlilerinin yardımı ile kan bağışında bulundu. Alandaki stantları ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kampanya ile amaçlarının daha önce kan vermemiş insanların bağışı yapmasını sağlamak olduğunu söyledi. 2013 yılından bu yana kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Mehmet Tahmazoğlu, şöyle dedi:  "Burada amacımız daha önce kan vermemiş insanları kan bağışında bulunmasını sağlamak. Bu yüzden 2013 yılından beri her yıl düzenli olarak kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Bu kampanyayı 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenliyoruz ki tüm vatandaşlarımız rahatlıkla ulaşabilsin. Geleneksel olarak düzenlediğimiz kampanyamızda, son olarak geçtiğimiz yıl 3156 ünite kan toplayarak Türkiye rekorunu kırdık."

Tahmazoğlu açıklamasının ardından kan bağışında bulundu. 2016 yılındaki organizasyonda tek noktada 3 bin 156 ünite kan toplayarak Türkiye kan toplama rekorunu elinde tutan Şahinbey Belediyesi, bu yıl kendi rekorunu kırmak istiyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Stantların kurulduğu alan

Kan bağışı yapan vatandaşlar

Mehmet Tahmazoğlu röp.

Vatandaşlar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP-DHA)

=====================================================

8)ENGELLİ ÇOCUKLAR, 1 GÜNLÜĞÜNE POLİS OLDU

KONYA Emniyet Müdürlüğü, 'Engelliler Haftası' nedeniyle 30 çocuğu, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde ağırladı. Temsili olarak 1 günlüğüne polis olan çocuklar, TOMA aracına binip basınçlı su sıktı.  Konya Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şubesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası'nda engelli çocukları unutmadı. Aralarında polis çocuklarının bulunduğu 10-15 yaşlarındaki fiziksel engelli 30 çocuk, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde bir günlüğüne temsili polislik yaptı. Polis Kıyafetleri giydirilen çocuklar, polis araçlarına bindirildi. Engelli çocuklar TOMA'ya binerek basınçlı su sıktı

Görüntü dökümü

-----------------------------------------

-Engelli çocukların TOMA'ya binmesi

-TOMA'nın su sıkması

-Çocukların polis aracı ve motosikletlerine binmesi

-Polislerle fotoğraf çektirmeleri

-Genel ve detay

(Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

======================================

9)2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KÖPEK KAVGASI BARIŞLA SON BULDU

ŞANLIURFA'da, köpek nedeniyle iki aile arasında çıkan ve 2 kişinin ölüp 5 kişinin yaralandığı husumet, barış yemeğiyle son buldu.

Geçen 22 Nisan günü Topdağı Mahallesi'nde oturan Elmas ve Doğan aileleri fertleri arasında yavru bir köpeğin sahiplenilmesi nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine Ahmet Elmas ile İsmail Doğan hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Husumetin kan davasına dönüşmemesi için araya giren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel ve işadamı Hadi Altun, her iki ailenin ileri gelenleriyle görüşerek barışa ikna etti.

Tarafların barışa ikna olması üzerine bir restoranda düzenlenen yemeğe katılan Elmas ve Doğan ailesinin fertleri okunan dualar eşliğinde el sıkışarak aralarındaki husumeti sonlandırdı.

Barış yemeğinde birlik ve beraberliğe değinen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Ben her iki ailemize aralarındaki bu husumete son verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Ailelerin barışmasına aracılık edenlerden Eyyübiye  Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de her iki ailenin önderlerine kısa sürede husumeti sonlandırdıkları için teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından her iki aile okunan dualar eşliğinde karşılıklı sofrada oturarak yemek yedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Barış yemeğine gelenler

Protokolün barış yemeğine katılması

Duaların okunması

Her iki aile büyüklerinin tokalaşması

Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması

Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel'in konuşması

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 251 MB

===========================================================

10)MERKEZEFENDİ'DEKİ MİNİKLER ANAOKULUNDA ATA BİNECEK

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Sümer Sevindik Anaokulu'nda çocuklar haftanın belirli günlerinde ata binebilecek.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Sümer Mahallesi'nde inşa edilen Sümer Sevindik Anaokulu'nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa Vali Ahmet Altıparmak, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gültekin Yaralı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış töreninde anaokulu öğrencilerinin yaptığı halkoyunları gösterisi alkış aldı. Altı derslikli okulun açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, okulu 2 milyon lira maliyetle yaptıklarını ve kentin 83'üncü anaokulu olduğunu söyledi. Subaşıoğlu, belediye olarak eğitime destek vermeye devam ettiklerini belirterek, "Merkezefendi Belediyesi olarak hem yapısal hem de sosyal projelere imza attık. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı alanı olan bodrum artı iki kat üzerine kurulmuş 6 derslikli ve 300 öğrenci kapasiteli bir okul inşa ettik. Sümer Sevindik Anaokulu Denizli'nin en güzel anaokuludur. İlimizde içerisinde at kulvarı olan tek anaokuludur" dedi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yapılan anaokulundan dolayı Merekzefendi Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Zeka gelişiminin yüzde 70'i altı yaşına kadar sağlanıyor. Anaokulunun giden öğrencilerin daha başarılı olduğu istatistiklerde görülüyor. Geldiğimiz günden beri tekli eğitime geçmek için özellikle geniş olan okul bahçelerine anaokulu yaptırarak tam gün eğitime geçmek istiyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, Merkezefendi Belediyesi'ne eğitime yaptığı katkıdan ötürü teşekkür etti. Kentte 26 bin okul öncesi çağında öğrenci bulunduğunu bunların 19 bininin anaokullarında eğitim aldığını belirtti. Kentteki anaokulu sayısının arttırılması gerektiğini, mevcut 83 okulun yeterli olmadığını söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri okulu gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Açılış töreninin ardından okul bahçesine kurulan oyun alanlarında öğrenciler eğlenme fırsatı buldu.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Açılış töreninden görüntü,

-Öğrencilerden detay görüntü,

-Halkoyunları ekibinden görüntü,

-Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun konuşması,

-Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'ın konuşması,

-Protokolün okulu gezmesinden görüntü,

-Oyun alanları ve at pistinden görüntü.

Haber - Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Denizli İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title