Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Ensar Vakfı'ndan o görüntüye açıklamaENSAR Vakfı, Kırıkkale'de kurs öğrencileri Kur'an okurken uygunsuz bir şekilde oturan öğretmenle ilgili kamuoyuna yansıyan görüntüler hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Ensar Vakfı'ndan o görüntüye açıklama

ENSAR Vakfı, Kırıkkale'de kurs öğrencileri Kur'an okurken uygunsuz bir şekilde oturan öğretmenle ilgili kamuoyuna yansıyan görüntüler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, görüntüye ilişkin herhangi bir değerlendirme yapılmazken, öğretmen Hüseyin A.'nın, Ensar Vakfı ile bağlantısının olmadığı belirtildi.

Ensar Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Kadir Başer yaptığı açıklamada, "Ensar Vakfı Kırıkkale Şubesi 2015 yılında açılmış ve açıldığı günden bu yana da herhangi bir başkan değişikliği olmamıştır. Hüseyin A.'nın vakfımızda başkanlık dahil herhangi bir görevi söz konusu olmamıştır" dedi.

Haber: ANKARA, -

=======================================================

Montunu köpeğin üzerine örten işçiye takdir belgesi, altın ve yeni mont

GİRESUN'da giydiği montu sokakta üşüyen köpeğin üzerine örten ve görüntüleri güvenlik kameralarına yansıyan Giresun Belediyesi işçisi Bülent Kalpakçıoğlu'na ödül geldi. Kalpakçıoğlu'na teşekkür eden, takdir belgesi vererek altınla ödüllendiren Başkanı Aksu, ayrıca yeni bir mont hediye etti.

Olay Aksu Mahallesi'nde bir apartman sakininin, dairelerin önünden ayakkabıların çalınması sonrasında hırsızları bulmak için güvenlik kamerası görüntülerini incelemesiyle ortaya çıktı. Sokağın karşısındaki apartmanın önünde soğuk havada aç kalan ve üşüyen köpeği önce seven bir kişinin yemek vermesi, ardından da üzerindeki montu üstüne örttükten sonra oradan ayrılması güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Bu kişinin belediye işçisi Bülent Kalpakçıoğlu olduğunun ortaya çıkması, ardından da ilginç görüntülerin kısa sürede yayılması sonrasında işçiyi yanına çağıran Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, gurur duyacakları bir olaya şahit olduklarını söyledi. Göreve geldiklerinde ilk yaptıkları işlerden birinin hayvan barınağını iyileştirmek olduğunu hatırlatan Başkan Aksu, "Doğada yaşayan hayvanlar ne kadar özgürse, insanlarında o kadar özgür olduğunu düşünüyoruz. Dün akşam gurur duyacağımız bir olaya şahit olduk. Arkadaşlarımız bizim de talimatımız ile sokak hayvanlarının yem verip, üzerlerine battaniye örterek kış günlerinde üşümemelerini, aç kalmamalarını sağlıyor. Bülent arkadaşımız da o ekibin içinde çalışmalara katkı veriyordu. Battaniye yeterli olmayınca üşüyen köpeğe yiyeceğini verdikten sonra montunu çıkarıp üstünü örterek insanlık dersi verdi. Belediyemizin anlayışı ve ortak paydası olan bu gibi durumlar için kendisini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Hayvanlarımızı, insanlarımızı, şehrimizi seviyoruz. Şehrimizin bir parçası olan tüm canlıların da bu soğuk günlerde yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyoruz. Bülent arkadaşımız gibi tüm çalışanlarımız ve halkımız bu duyarlılık içindedirö dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun takdir belgesi ve altın verdiği, yeni bir mont hediye ettiği Bülent Kalpakçıoğlu da olayla ilgili olarak şunları söyledi: "İlimiz son günlerde yoğun kar yağışı altındaydı. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda sokak hayvanları için yem, barınma ve battaniye desteği çalışmalarında bulunduk. Sokakta gördüğüm bir köpek üşüyordu ancak battaniye kalmamıştı. Yemi verdikten sonra gözlerime bakınca içimden montu üzerine örtmek geldi. Altı üstü bir mont. Hiç tereddüt etmedim. Bunları herkesin yapması lazım. Onların da canı var. Yemeğe, ısınmaya, barınmaya ihtiyaçları var. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Bunlar bizim temel insanlık görevimizdir.ö

Görüntü Dökümü

---------------

Belediye Başkanlığından görüntüler

Başkanın açıklaması

İşçinin açıklaması

Detaylar

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Belediye işçisinin köpeğin üzerine montu örtmesi

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU / GİRESUN

==========================================================

Tomografi çekilirken fenalaşan 2 çocuk annesi öldü

NİĞDE'de 50 yaşındaki Songül Dinçer, Devlet Hastanesi'nde tomografi çekimi esnasında fenalaşarak öldü.

Devlet Hastanesi'nin Kulak Burun Boğaz Polikliniği'nde muayene olan 2 çocuk annesi Songül Dinçer, daha sonra Dahiliye Polikliniği'ne gelip muayene oldu. Doktor, Songül Dinçer'den tomografi istedi. Tomografi çekimi sırasında fenalaşan Dinçer hemen acil servise götürüldü. Ancak burada yapılan müdahaleye karşın yaşamını yitirdi. Songül Dinçer'in kesin ölüm nedenin belirlenmesi için cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'na otopsiye gönderildi.

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Fatih Balcı, Songül Dinçer'in ölümüyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Hastanenin tabelasından görüntü

Poliklinik girişinden vatandaşlardan görüntü

Hastaneden genel görüntü

Morg girişinden görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==================================================

Sahilden hamsi topladılar (2)

ÇUVALLARA DOLDURDULAR

Kar suyunun denize ulaşmasıyla şoka giren balıkların Kandıra sahillerine vurduğunu öğrenen vatandaşlar sahillere akın etti. Kovalar, çuvallar ve poşetlerle Babalı sahiline gelenler kumsala ve su yüzüne vuran istavrit ve hamsileri topladı. Kayalıkların üzerlerine çıkanlar kepçe ile su yüzüne vuran balıkları toplarken, sahilde bulunan vatandaşlar ise topladıkları balıkları kovalara, çuvallara ve poşetlere doldurdu. Vatandaşlar hem kendileri, hem de komşuları için sahilden balık topladıklarını söyledi. Vatandaşlar sahile daha çok istavritin vurduğunu, az da olsa hamsi de bulunduğunu söyledi.

Babalı Köyü sakinlerinden Mustafa Bayrak, "30 yıl önce her yıl aynı şey yaşanıyordu. Ancak, 30 yıl sonra ilk defa böyle şey yaşanıyor. Kar fazla yağdığı zaman kulaklarına kar suyu girdiği vakit bu hayvanı sersemletiyor, hayvan açık dalgalarda bu vaziyette oluyor" dedi.

Cemil Gökçü ise, "4 kilo kadar topladık. İsraf olmasın, vatandaşlar yesin dağıtacağım eşe dosta, kendimiz yiyeceğiz. Bu buz Karadeniz'e karışıyor o karışım denizi şokluyor, bir anda buz şok yapıyor, şok etkisi istavriti öldürüyor. Her sene olmuyor ama bu sene çok soğuk yaptı ki bu hale geldi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sahilde balık toplayanlar

Vatandaşlarla röp.

HABER: Faruk KIYAK/KAMERA: Orhan UZUN / KOCAELİ

================================================

Mersin'de FETÖ üyeleri adliyeye sevk edildi

MERSİN'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, örgüte finans sağladıkları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 13 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında Toros Devlet Hastanesi'nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Bu arada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün nöbetçi mahkemeye çıkartılan 8 kişi tutuklandı, 10 kişi de serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların toplu halde görüntüsü

Adliyeye getirilmeleri

Adliye tünel girişinde beklerken

Adliye tüneline girerlerken

Haber-Kamera: MERSİN

==================================================

Seyir halindeki otomobil yandı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, seyir halindeyken alev alan otomobil cayır cayır yanarak kullanılmaz hale gelirken, sürücüsü inerek canını kurtardı.

Bugün saat 01.00 sıralarında, Sedat Koçak'ın kullandığı 35 HMN 90 plakalı otomobil, Gümbet Mahallesi, İnönü Caddesi'nde seyir halindeyken motor kısımından alevler yükselmeye başladı. Hemen durup, otomobilden inen koçak, iftaiyeyi arayıp, yardım istedi. Ancak, alevler kısa sürede tüm otomobili sardı. Alev topuna dönen LPG'li otomobil, çevredeki esnaf ve evlerde yaşayanları tedirgin etti. Bazı vatandaşlar kovalarla su taşıyıp, yanan otomobile müdahale etmeye çalıştıysa da bu yeterli olmadı. Bu sırada gelen itfaiye ekipleri, su sıkarak alevleri söndürdü. Otomobilinin yanışını çaresiz gözlerle izleyen Sedat Koçak, "Ne olduğunu bile anlayamadan otomobili alevler sardı. Canımı kurtardığıma şükrediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yanan otomobilin görüntüsü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Giresun Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title