Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ELAZIĞ'DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 18 YARALIELAZIĞ-Bingöl karayolunun 20'inci kilometresinde buzlanma nedeniyle meydana gelen ve biri askeri araç olmak üzere 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 18 kişi yaralandı.

1)ELAZIĞ'DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 18 YARALI

ELAZIĞ- Bingöl karayolunun 20'inci kilometresinde buzlanma nedeniyle meydana gelen ve biri askeri araç olmak üzere 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 18 kişi yaralandı.Elazığ-Bingöl karayolunun 20'inci kilometresindeki Çağlar Köyü yakınlarında, Tunceli'den Elazığ'a doğru gelen Özcan Ağı yönetimindeki 62 AC 889 plakalı yolcu minibüsü, yolun buzlanması nedeniyle kayarak şarampole devrildi. Yoldan geçmekte olan bir askeri araç da kazada yaralananlara yardım için durdu. Sürücüsü belirlenemeyen 12 AR 512 plakalı araç, kazaya yardım etmek için duran askeri araca arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada, her iki sivil araçta bulunan toplam 18 kişi yaralandı. Askeri araçta bulunan bazı görevliler de hafif yaralanırken, bunlar ayakta tedavi edildi. Sivil araçlarda yaralanan vatandaşlar, daha sonra olay yerine gelen ambulanslarla Eğitim Araştırma ve Fırat Üniversitesi Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Üç aracın karıştığı trafik kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kaza yapan araçlar

-Yaralılar

-Görgü tanığının konuşması

-Yaralıların ambulanslara taşınması

-Muhabir anonsu

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

===================================================

2)SURİYE'DE DEAŞ'IN 84 MERKEZİ İMHA EDİLDİ

SURİYE'de, sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'a ait 84 merkez, karadan ve havadan vurularak imha edildi, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 113'üncü gününde DEAŞ unsurları hedef alınmaya devam edildi. 1 teröristin etkisiz hale getirildiği ve terör örgütü mensuplarınca kullanılan 84 hedefin imha edildiği harekatta, TSK ve ÖSO üyelerinde zayiat olmadı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede, DEAŞ'a ait 74 hedefin ateş destek, 10 hedefin ise hava kuvvetlerince imha edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Gün içinde yaşanan çatışmalarda 1 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, Muhalifler ve destek sağlayan unsurlarımızda kayıp ve zayiat meydana gelmemiştir. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında; hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 74 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca kullanılan savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, Bab ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait 10 hedef (komuta kontrol tesisi ve silah deposu olarak kullanılan 9 bina ve Doçka monteli bir araç) imha edilmiştir. DEAŞ TÖ'den temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından çok olumsuz hava şartlarına ve zeminin balçık olmasına rağmen 12 EYP imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

KİLİS/DHA

=========================================================

(GENİŞ HABERİ)

3)DOĞU KAR HAPSİNDE

DOĞU Anadolu'da etkili olan kar yağışı ve tipi, binlerce köy yolunu ulaşım kapatırken, hayatı adeta felç etti. Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş ve Erzincan'ın bazı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.  Dün akşam saatlerinde başlayan ve hala devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Erzurum, Kars, Ağrı, Muş ve Ardahan'da etkili olan kar yağışı kent merkezlerini kar hapsinde bıraktı. Binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgedeki yoğun kar yağışı yüzünden bazı sürücüler adeta kara gömülen otomobillerini trafiğe çıkaramadı.  Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri gün boyu mesai yaparak şehir içi ve dışı yolları trafiğe açık tutmaya çalıştı. Kent merkezinin yerleşim alanlarına uzak olan bölgelere Özel Halk Otobüslerinin gidememesi nedeniyle birçok kişi iş yerine gitmekte zorlandı. Trafik ekipleri özellikle şehir dışına seyahat eden sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyardı.

EĞİTİME KAR TATİLİ

Öte yanda yandan yoğun yağan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş'ta il geneli ve Erzincan'ın Otlukbeli, Kemah, Çayırlı, Tercan, Üzümlü ve Refahiye ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Iğdır'da da merkeze bağlı 8 okulda eğitime bir gün ara verildi. Bazı illerde okulların tatil edildiği geç açıklanınca, okula giden çocukların tekrar geri dönmesi velileri kızdırdı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

(Turgay İPEK- ERZURUM,-

====================================================

4)KAR, AKSEKİ- SEYDİŞEHİR YOLUNDA ULAŞIMI ENGELLİYOR

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'ne bağlı Alacabel mevkiinde yoğun kar yağışı Akseki- Seydişehir yolunda ulaşımı olumsuz etkiliyor.Akseki ile Konya'nın Seydişehir İlçesi arasındaki karayolu ulaşımının geçiş noktası olan 1825 rakımlı Alacabel mevkii ve çevresinde dün geceden beri etkili olan kar ve tipi nedeniyle, ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Özellikle dün geceden itibaren görüş mesafesinin düştüğü ve buzlanmanın etkili olduğu karayolunda, ağır tonajlı ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.Karayolları ekiplerinin karla mücadeleyi sürdürdüğü bölgede çalışmaların ardından ağır tonajlı araçların geçişine izin verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Adem ÇETİN/ AKSEKİ (Antalya), -

===================================================

5)BİTLİS KARA GÖMÜLDÜ

BİTLİS'te kar yağışı nedeniyle 235 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bitlis merkez, merkeze bağlı köyler ile Mutki ve Tatvan ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

Bitlis'te ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Bitlis merkezde yarım metreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 80 santimetreye ulaştı. Bitlis Valiliği kar yağışı sonrası yaptığı açıklamada 235 köye ulaşım sağlanamadığını, köy yollarında İl Özel idaresine ait ekiplerin karla mücadele çalışması yaptığını belirtti. Ayrıca kar nedeniyle Bitlis, merkez köyler ile Tatvan ve Mutki ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Özcan ÇİRİŞ-Fettah YEŞİLYAPRAK/BİTLİS,-

======================================================

6)GAZİANTEP'TE, SURİYELİ KADIN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

GAZİANTEP'te, Suriye uyruklu 41 yaşındaki Bediha Elmısri, evinde boğazına sarılmış bez parçasıyla ölü bulundu. Boynundaki altın zincirin çalındığı öne sürülen Suriyeli kadının intihar mı ettiği, yoksa cinayeti mi kurban gittiği araştırılıyor.Olay, gece geç saatlerde Akyol Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli İsmail ve Bediha Elmısri çifti, Gaziantep'te kiraladıkları tek katlı avlulu eve yerleşti. Aynı mahallede bakkal işleten İsmail Elmısri, gece döndüğü evinde eşini yerde boğazına sarılı bez parçasıyla hareketsiz buldu. Eşinin intihar ettiğini sanan ve boynundaki bezi çıkaran İsmail Elmısri, sağlık ve polis ekiplerinden yardım istedi. Eve gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü belirlerken, polisler de inceleme başlattı. Eşinin boynunda 3 bin lira değerindeki altın zincirin ve cep telefonunun da olmadığını söyleyen İsmail Elmısri'nin ifadesine başvuran polis, kadının intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğini araştırmaya başladı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Olay yerindeki polisler

Ölen kadının kocasının olayı anlatması

Olay yerindeki polis araçları ve ambulans

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 205 MB

==================================================

7)KAHRAMANMARAŞ'TA, 53 STK'DAN TERÖRE TEPKİ

KAHRAMANMARAŞ'ta, 53 Sivil Toplum Kuruluşu ortak açıklama yaparak teröre tepki gösterdi. Kahramanmaraş Öğretmenevi Kıraathanesi'nde bir araya gelen ve teröre karşı ortak tepki gösteren STK'lar adına Ahmet Kolutek açıklama yaptı. Türkiye'nin FETÖ, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğunu ifade eden Kolutek, teröre karşı her zaman bir ve beraber olunması gerektiğine dikkat çekti. 10 Aralık'ta İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınayan Kolutek, şöyle dedi:

"PKK tarafından gerçekleştirilen İstanbul'daki patlamaları kınıyor, Türk toplumunu akli selim ve feragatlı davranmaya, birlik ve kardeşlikteki kararlılığın tüm siyasi yapılara hakim olmasını, Çanakkale ruhunun yeniden canlandırılarak her vatandaşımızın, ruhunun derinliklerine aşina kılınmasını, sevginin, barışın, kardeşliğin tüm bedenlerimizde vücut bulmasını temenni ediyoruz. İstanbul'daki patlamada hayatını kaybederek şehit düşen polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Görüntü Dökümü

------------------

Platform üyelerinin toplanması

Basın açıklamasının okunması

Genel ve detay görütnüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 432.78 MB, 3.5 MB

====================================================

8)BURDUR'DA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

BURDUR'da kent protokoluyla yüzlerce kişinin katıldığı teröre tepki yürüyüşü yapıldı.

Burdur Valiliği, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonunda teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Köprübaşı'ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı ile STK ve siyasi parti temsilcileriyle yüzlerce Burdurlu katıldı.

Yürüyüş sırasında 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Polise Uzanan Eller Kırılsın', 'Kana Kan İntikam', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları atıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak şehitler için dua etti.

STK'lar adına konuşan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, "Devletimizin bekasına, milletimizin geleceğine ve ülkemizin bütünlüğüne yönelik olarak bazı iç ve dış odakların terör saldırılarından birini daha çok acı bir şekilde İstanbul'da yaşadık. Ortadoğu'da yaşanan istikrarsızlık sonucunda son yıllarda terör saldırılarının hedefi olan Türkiye, bir kez daha alçaklıkta sınır tanımayan hain bir saldırının hedefi olmuştur" dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde insanlığa karşı apaçık suç işleyen bu saldırının faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyorum" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz katılımcılara teşekkür ederken, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da aynı duyarlılığı gösterdiniz. 10 Aralık'ta İstanbul'da hain bir saldırı sonucu şehit olan polislerimizin ve sivil vatandaşımızın anısına yine bugün buradasınız. Tüm Burdurlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların kanıyla sulanan bu topraklarda bizler başımız dik olarak yaşamımızı sürdürmekteyiz. Bu ülkenin bölünüp parçalanmasına, birilerine peşkeş çekilmesine uğraşan gerek içerden, gerek dışardan, özellikle dışardan maşa olarak kullanılan insanlar, bunlara insan vasfının da uygun olmadığını düşünüyorum. İnsanların en aziz hakkı yaşam hakkıdır. İnsanların bu yaşam hakkını elinden alabilecek kadar insanlıktan çıkmış, Müslüman sıfatı olmayan o hainler bizim canımızı dağladı, yüreğimizi yaktı."

Görüntü Dökümü

---------------------

Yürüyüşten detay,

Dua edilmesi,

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Konuşmalar

250 MB /// 07.51

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================================

9)AVA GİTTİ, TARLADA ÖLÜ BULUNDU

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Büyükdoğanca Köyü'nde evinden ava gideceğini söyleyerek ayrılan 64 yaşındaki İbrahim Develi, kendisini aramaya çıkan komşusu tarafından bir tarlada ölü olarak bulundu.

Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında, ilçeye bağlı Büyükdoğanca Köyü'ndeki Köy Karşısı mevkiinde meydana geldi. Köyde çiftçilik yapan İbrahim Develi, öğle saatlerinde eşine ava gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Develi'nin hava kararmasına rağmen evine dönmemesi üzerine şüphelenen eşi, durumu komşusuna haber verdi. Traktörüyle köy çevresinde aramaya çıkan komşusu İbrahim Develi'yi Köy Karşısı mevkiindeki bir tarlada hareketsiz halde yatarken buldu. İhbar üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri Develi'nin öldüğünü belirledi. İbrahim Develi'nin cesedi, nöbetçi savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Develi'nin geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği sanılıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görküntü Dökümü

-Olay yerinde jandarmanın incelemesi

-Olay yeri genel görüntüler

-Ambulans ve jandarma araçları

-İbrahim Develi'nin yakınları

-İbrahim Develi'nin fotoğrafı

(Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

(SÜRE: 02.28 - BOYUT: 79 MB)

=============================================

10)GÖLBAŞI'NDAKİ TRAFİK KAZALARI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde meydana gelen ve 4 kişinin yaralandığı trafik kazaları güvenlik kameralarına yansıdı.

İlk kaza, şehit Gaffar Okkan Caddesi'nden ilerlemekte olan İdris Ç. yönetimindeki 06 KM 0222 plakalı otomobilin önünene, Şehit Gaffar Okkan Caddesi'nde karşı istikametten gelmekte olan 06 EF 467 palakı otomobi, İnönü Caddesi'ne dönerken çarpıştılar. Kaza sonucu 06 KM 0222 plakalı otomobilde bulunan İdris Çetin ve Tuğba Koç hafif yaralandı. Ayrcı 06 EF 467 palakı otobobilin şoförü de hafif yaralandı.

İkinci Kaza ise Haymana Yolu bulvarında meydana geldi. Haymana yolunda ilerlemekte olan otomobil, karşıdan karşıya geçen yayaya çarptı. Çarpma sonucu yaya hafif yaralandı. Polis, her iki kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İlk kazada, 2 otomobilin çarpışma anı güvenlik kamerası görüntüleri,

İkinci kazada, yayaya çarpma anı güvenlik kamerası görüntüleri,

Kaza yerlernden görüntüler.

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Develi Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi? Celtic St.Mirren maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Celtic St.Mirren maçı şifresiz mi? Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

title