Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)BAĞEVİNDE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BURSA'DAKİ EVİNDE İNTİHAR ETTİ BURSA'da 49 yaşındaki İbrahim Salih Şahlan, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi 46 yaşındaki Güner Şahlan'ı bağevinde bıçakla öldürdükten sonra, gittiği şehirdeki evinde tabanca ile kalbine bir el ateş ederek intihar etti.

1)BAĞEVİNDE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BURSA'DAKİ EVİNDE İNTİHAR ETTİ

BURSA'da 49 yaşındaki İbrahim Salih Şahlan, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi 46 yaşındaki Güner Şahlan'ı bağevinde bıçakla öldürdükten sonra, gittiği şehirdeki evinde tabanca ile kalbine bir el ateş ederek intihar etti. 2001 yılında evlenen ve çocukları olmayan İbrahim Salih Şahlan ile eşi Güner Şahlan arasında son zamanlarda şiddetli geçimsizlik başladı. Yaşanan bu kavgalara artık dayanamadığını belirten Güner Şahlan, 3 gün önce  eşi İbrahim Salih Şahlan'a boşanmak istediğini söyledi.Bu sabah  Kestel ilçesi Osmaniye Mahallesi'ndeki bağevinde iddiaya göre eşiyle yine kavga eden İbrahim Salih Şahan, eşini bıçaklayarak öldürdükten sonra Bodrum'da bulunan baldızını cep telefonu ile arayıp, "Ablanı bağevinde öldürdüm. Benim de hayatım bitti. Gelin cesedini alın. Ben de kendimi öldüreceğim. Her şey  buraya kadar" dedi.

Bu konuşmanın ardından ablasını telefonla arayan ancak ulaşamayan baldız, polisi ve Jandarmayı arayarak yardım istedi. Kestel İlçesi Osmaniye Mahallesi'ndeki bağevine giden jandarma ekipleri, karnından bıçaklanarak öldürülen Güner Şahlan'ın kanlar içindeki cansız bedeni ile karşılaştı. Şahlan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

EVE GELİP TABANCAYLA KALBİNE ATEŞ ETTİ

Olayın ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri İbrahim Salih Şahlan'ın peşine düştü. Merkez Yıldırım ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Eke Sokak'taki eve giden polis kapıyı kırarak içeri girdiğinde, salondaki koltukta İbrahim Salih Şahlan'ın cesedi ile karşılaştı. Cesedin yanında yerde bir tabanca bulunurken, Şahlan'ın bu tabanca ile kalbine ateş ederek intihar ettiği belirlendi. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından ceset, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Berktuğ ÖNCÜ- Mehmet INAN/BURSA, -

===================================================

2)AK PARTİLİ CEVHERİ: PKK'YA KATILIM AYDA 4- 5 KİŞİYE DÜŞTÜ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, güvenlik güçlerinin mücadelesi ve kararlılığının ardından terör örgütü PKK'ya katılımın ayda 5 kişiye kadar düştüğünü söyledi.  AK Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri, PKK terör örgütünün en çok bölgede Kürt halkına zarar verdiğini söyledi. Terör örgütünün Suriye uzantısı PYD ile birlikte Türkiye'de sansasyonel eylem için canlı bombalar gönderdiğini ve güvenlik güçlerinin bu durumu engellediğini anlatan Cevheri, ek tedbir olarak Türkiye ile Suriye sınırına duvar örüldüğünü hatırlattı.

PKK terör örgütü ile yıllardır mücadelenin ülke ekonomisine zarar verdiğini, ancak en büyük zararı teröristlerin haklarını savunduğunu iddia ettiği Kürt halkına verdiğini dile getirdi. Terör örgütünün gerçek yüzünün artık daha net görüldüğünü ve bu nedenle katılımın yok denecek düzeye gerilediğini belirten Cevheri, "Daha önceden ayda 400 ile 500 kişi terör örgütünün Kandil ve Suriye'deki kamplarına katılmak için giderken, şimdi bu durum tam tersine döndü. Ayda 4- 5 kişi bu örgüte katılmaya başladı" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 162 MB

======================================================

3)UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

SİVAS Valisi Davut Gül gönüllü olarak uyuşturucuyla mücadelede görev alan 10 kişiye teşekkür belgesi verdi. Valilikteki programa Vali Gül'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan ve uyuşturucuyla mücadelede gönüllü olarak görev alan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan katıldı. Vali Gül, terörle mücadelenin daha sağlıklı yapılabilmesi için öncelikle ekonomik kaynakları olan uyuşturucunun önünün kesilmesi gerektiğini söyledi. Vali Gül, şöyle dedi:

"Terörle mücadelede bir milat oluşturuldu. Terörle mücadelenin daha sağlıklı yapılabilmesi için bunun ekonomik kaynaklarının kesilmesi gerekiyor. Bunun başında da uyuşturucu ve kaçakçılık geliyor. Gençler bizim geleceğimiz. Bu çocuklara sahip çıkmak gerekiyor. Devletin hem anayasal olarak görevi hem de bir anlamda toplumun korunması kendi bekasının sağlanması için uyuşturucuyla mücadeleyi etkin ve kararlı yapması gerekiyor. Şu anda yapılan o. Özellikle sınırlarımızda uyuşturucunun ülkemize girişinin engellenmesi, ülkemizde belli yerlerde bunun ekiminin üretiminin yapılmasının engellenmesi, şehirlerde ticaretinin engellenmesi, devletin böyle bir kararlılığı var ama sivil toplum kuruluşlarının, gönüllülerin desteği olmadan burada başarılı olmak imkansızdır. Bir gencimizi bile bu bataklıktan kurtarabilirsek ne mutlu bize. Bir kişiyi bile bu anlamda heba etme lüksümüz yok."

Konuşmanın ardından uyuşturucu ile mücadelede gönüllü görev alan 10 kişiye Vali Gül tarafından teşekkür belgesi verildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Ziyaretten görüntü

-Valinin konuşması

-Teşekkür belgelerinin takdimi

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(127 mb)

=====================================================

4)İNGİLİZ TURİSTİN 'ZEHİRLENDİM' SENARYOSUNA CEZA

İNGİLTERE Dışişleri Bakanlığı, İngiliz turistlerin Türkiye tatili dönüşünde otelde gıda zehirlenmesi yaşadığı iddiasıyla tur operatörleri aleyhine açtıkları davalarda 5- 15 bin pound arasında tazminatlar kazanması ve açılan dava sayısının ciddi boyuta ulaşması üzerine vatandaşlarına, gerçek dışı hastalık bildirimi halinde yasal işlem yapılacağını duyurdu.Türkiye'ye seyahat eden İngiliz turistlerin özellikle son iki yıldır tatil dönüşünde 'gıda zehirlenmesi' şikayetiyle İngiltere'de tatil ücretinin 10 katını aşan düzeylerde açtıkları tazminat davaları, tur operatörleri ve otelcileri isyan ettirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) İngiltere Büyükelçiliği ile temasları sonunda  İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına uyarıda bulundu. Uyarıda, Türkiye'ye seyahat edecek İngiliz vatandaşlarına, gerçek dışı hastalık bildirimi halinde İngiltere ve Türkiye'de yasal işlem yapılacağı duyuruldu.

DAVALARA KARŞI ÖNLEM

AKTOB, yaklaşık 2 yıldır devam eden bu önemli sorunla ilgili tüm üyelerine duyuru yaparak, İngiliz turistlerin açtıkları davalarla ilgili sorun yaşayanlardan geri dönüş yapmalarını talep etti. Bu şekilde açılan tüm davalar belirlenecek ve kaybedilen haksız tazminatlarla ilgili çalışma yürütülecek.

İngiltere Büyükelçiliği ve ilgili birimlerle yapılan görüşmeler neticesinde de sahte hastalık nedeniyle açılan davalara ilişkin gerekli hukuki girişimlerde bulunulacak. Bununla ilgili itiraz süreçlerinde kullanılması amacıyla örnek bir uyarı yazısı ve otellerin doldurabileceği bir form da hazırlandı.

'OTELDE ZEHİRLENDİK' DİYE DAVA AÇIYORLAR

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bu olayın önemli bir sorun haline geldiğini ve İngiliz turistlerin bir alışkanlığa dönüştürdüğünü belirtti. Erkan Yağcı, bu aldatmacanın İspanya ve Portekiz'de başladığını, Türkiye için de son 2 yıldır büyük bir soruna dönüştüğünü söyledi. İngiliz turistlerin ülkelerine döndükten sonra, 'otelde midemiz bozuldu' ya da 'gıda zehirlenmesi yaşadık' diye tazminat talebinde bulunduğunu aktaran Erkan Yağcı şöyle dedi:

"Bu normal tatil destinasyonlarında olabilecek şeyler. Ama artık bu durum yanıltıcı bir şekilde iddia edilip, tatil parasını geri koparma noktasında bir model oluşturmaya başladı. Artık İspanya ve Portekiz'de tahammül edilemeyecek noktaya geldi. Çünkü bu durumda avukatlar, hukuk büroları devreye giriyor. Adam 800- 900 poundluk tatile geliyor ve karşılığında 5- 10 bin poundluk tazminat talebi oluyor. Nedeni de yediklerinden kaynaklı gıda zehirlenmesi. Ama bunun bir ispatı da yok, oteldeyken şikayeti de yok."

İKİ YILDIR TÜRKİYE'DE CİDDİ SORUN

İngiltere'deki sistemin açıklarından kaynaklanan bir problem olduğunu anlatan Yağcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki yıldır da Türkiye'de bu problem yaşanıyor. Özellikle Antalya'da son 1- 1.5 yılda ciddi anlamda şahsen tanık olduk. Gidiyor otelden, 1 yıl geçmiş ve size bir yazı geliyor, 'oteldeyken şundan-bundan dolayı midem bozuldu, şu kadar para tazminat istiyorum' diye. ve bu sadece İngiliz turistin yaptığı bir hak iddiasına dönüştü. En sonunda İspanya ve Portekiz ve oradaki İngiliz tur operatörleri bunu sorun haline getirdi. İngiltere Dışişleri ve Adalet bakanlıklarıyla görüşüldü. Bu durum hem tur operatörlerini hem otelcileri zor durumda bırakıyor."

1000 KİŞİ YEMEK YİYOR SADECE İNGİLİZLER ŞİKAYETÇİ

Bu şikayetin sadece İngiliz turistlerden geldiğini belirten AKTOB Başkanı Yağcışöyle konuştu:

"Otelde 1000 insan yemek yiyor, sadece İngiliz turistten şikayet geliyor. En sonunda İngiltere Dışişleri Bakanlığı da 'gerçekten sorun yaşadıysanız bunu otelde rapor edin, doktora gidin, aksi takdirde yanıltıcı bilgi veriyorsanız da hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız' diye bir açıklama yaptı. Gerçekten problem yaşamışlarsa gelsinler oteldeki doktora görünsün ve orada raporlansın. Ama döndükten 6 ay, 1 sene sonra oradaki açıkları kullanarak yapmaları bizim için haksızlık."

15 BİN POUND TAZMİNAT İSTİYORLAR

Müşterinin kendi yaptığı sözleşmeye göre İngiltere'deki Thomas Cook, TUI gibi tur operatörlerine dava açtığını anlatan Erkan Yağcı, "Bizim de tur operatörleriyle anlaşmalarımız gereği, kaybettikleri tazminatları bize, otellere rücu etme hakkı var. Bu davalarda 5 bin pound'dan başlayıp 15 bin pound'a kadar çıkabilen tazminat durumu da oluşuyor. Tatil ücretinin 10 katını geri alıyor" dedi.

Mehmet ÇINAR / ANTALYA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title