Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Şehit Songül Yakut'un son isteği ortaya çıktı ŞIRNAK'ta düşen helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut'un, FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırıldıktan sonra da başlattığı hukuk mücadelesi ile görevine yeniden döndüğü ve şehit olmadan bir gün önce avukatını arayarak, "Dava açalım, bunların...

Şehit Songül Yakut'un son isteği ortaya çıktı

ŞIRNAK'ta düşen helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut'un, FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırıldıktan sonra da başlattığı hukuk mücadelesi ile görevine yeniden döndüğü ve şehit olmadan bir gün önce avukatını arayarak, "Dava açalım, bunların (FETÖ) üstüne gidelim" dediği öğrenildi.

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit düşen 13 askerden biri olan Yarbay Songül Yakut, Türk Silahlı Kuvvetlerinden FETÖ kumpası ile uzaklaştırıldıktan sonra verdiği hukuk mücadelesi ile görevine geri döndü. Şehit Songül Yakut'un uzaklaştırıldığı dönem avukatlığını yapan Şule Nazlıoğlu Erol, o dönem yaşananları anlattı. Şehit Songül Yakut için 'Aslan gibi bir subayımızı kaybettik' diyen avukat Erol, "2 gün önce avukat Mustafa Yuvanç'ı aradı. 'Dava açalım, bunların üstüne gidelim, yanlarına bırakmayalım' diye. Bunlar FETÖ çetesi. Yani onun ihraçtan kurtulup mesleğe dönmesindeki en büyük sebepte İçişleri Bakanlığı başmüfettişleridir. Ben onlara teşekkür ediyorum. Sapa sağlam düzgün, iyi araştırma yapıp sonuçta düzgün bir rapor çıkardılar. Jandarmaya göreve iadesi yolunda bir yazıyla birlikte o raporu gönderdiler ne yazık ki jandarma o raporun üstüne yattı, altı ay. O raporu ele geçirebilmek için Mustafa'nın başvurmadığı yer kalmadı. En sonunda bilgi edinme yasası çerçevesinde Başbakanlığa başvurunca o raporu mahkemeye sunduk. Duruşmaya çıktık, beş kişiydi heyet. Beş kişilik heyetten üç kişi ve savcı ihracın kaldırılması ve mesleğe dönmesi yönünde oy kullandı, iki kişi kullanmadı. Onların FETÖ'cü olduğunu bize söylemişlerdi zaten. Şimdi içerideler, karşı oy kullandılar. Allah onları bin beter etsin, vicdansızlar" dedi.

"15 TEMMUZ'DAN ÖNCE ŞIRNAK'A SÜRDÜLER"

Şehit Songül Yakut'un daha sonra mesleğe yeniden döndüğünü belirten avukat  Şule Nazlıoğlu Erol, "Yarbay rütbesini taktı. Ama hem Mustafa hem ben dedik ki, 'istifa et, ayrıl. Bunlar seninle uğraşırlar, daha bunların dibine kadar inilmedi, gitme' dedik. 15 Temmuz darbe girişiminden önce Şırnak'a tayin ettiler, sürdüler. Yani siz aile içi şiddet konusunda bir bayan subay yetiştiriyorsunuz onu görmezden gelip sınır tümenine gönderiyorsunuz. Bunun adı ney. Ben bir hukukçu olarak bunu sürgün olarak kabul ediyorum. Evet şark görevi var. Ama şark görevi sınır tümeni değildir, bir bayan subay için. Yani başka yerlere verebilirlerdi. 'Gitme kızım' dedim. Mutlaka annesi de söylemişdir. Ama, 'Gideceğim ablacım. Sen korkma bir şey olmaz bana. Bunlar ne görev veriyorsa, ben yapacağım inatla' dedi. Gitti ve dün akşam şehit oldu" diye konuştu.

"MESLEĞİNİ ÇOK SEVİYORDU"

Şehit Yarbay Songül Yakut'un diğer avukatı Mustafa Yuvanç ise, göreve geri iade edilmesi konusunda yoğun bir mücadele verdiklerini söyleyerek, "Songül çok mücadeleci bir kızdı. Bir Türk subayına yapılabilecek en kötü şeyi yapmışlardı, o dönemde. Ama inanılmaz bir mücadele ruh. Subay kelimesini taşımak çok zordur. O subaydı yani. Mesleğini çok seviyordu. Buradan yolcu ettik kendisini. Buradan Malatya'ya annesinin elini öpmeye gitti, daha sonra Şırnak'a gitti. Giderken de, 'Onların verdiği (FETÖ) en zor görevi yapacağım, onları utandıracağım' diye gitti." şeklinde konuştu. Ayrıca şehit Songül Yakut'un ihraç edildiğini ve verdiği hukuk mücadelesini üzülmemesi için annesine söylemediği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Avukat Şule Nazlıoğlı Erol açıklaması

-Avukat Mustafa Yüvenç'in açıklaması

-Genel görüntüler

Haber: Ümit KOZAN-Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA,-

========================================

Trafik tartışmasında öğretmene dayak suçlaması (2)

O ÖĞRETMEN İDDİALARA CEVAP VERDİ

MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'nde üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Uğur Coşkun Yürek'in trafikte yol verme yüzünden tartıştıktan sonra beyzbol sopasıyla dövdüğü ileri sürülen öğretmen Ş.K., DHA'ya konuştu.

Olayın Uğur Coşkun Yürek tarafından anlatıldığı gibi olmadığını iddia eden evli ve 2 çocuk babası 39 yaşındaki matematik öğretmeni Ş.K., "Öğle arasında okuldan çıkarak arabamla Yeniköy Meydanı'na doğru gidiyordum. Sol tarafımdan gelen motosiklet sürücüsü sağına soluna bakıyordu. Kullandığım aracıma çarpmaması için korna çaldım. Tamponumun önünde durdu. 'Ne var' diyerek söylendi. Kendisini çarpışıyorduk diye uyardım. Sinirli bir şekilde motosikletinden inerek aracımın kapısını zorla açtı. 'Ben senin gibi insanlar ile akşama kadar trafikte uğraşıyorum' dedi. Bende ne olursun git diyerek kendisini uyardım. Kolumdan çekerek beni aracımdan aşağıya indirdi. Kaçmaya çalışırken beni yakaladı. Arbede sırasında dudağı patladı. Dudağının patlamasının nedeninin ise, yere düşünce dişindeki tellerden kaynaklandığını düşünüyorum. Ben hayatımda beyzbol sopası görmedim. Öğrencilerim şiddete karşı olduğumu bilirler. Sorunların konuşularak çözüldüğünü anlatırım. Benim gibi sakin kişiliğe sahip birisine atılan iftiraları kınıyorum" dedi.

Haber: MUĞLA,

=======================================

Çatı katında yangın paniği

KONYA'da 5 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yangın, akşam saatlerinde merkez Karatay ilçesi Şems Tebrizi Mahallesi Şeyh Ziya Sokakta bulunan bir apartmanın çatı katında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çatı katında çıkan yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına hemen müdahale eden ekipler başka bir binaya sıçramadan alevleri kısa sürede söndürerek kontrol altına aldı. Çatı katında maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü dökümü:

--------------------------------

Çatıdaki yangından görüntüler

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

==========================================

Marmaris'te STK temsilcileri OHAL ve KHK'ların kaldırılması için eylem yaptı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, OHAL'in kaldırılması ve KHK'ların son buldurulması için eylem düzenledi.

Marmaris Eğitim-Sen, sosyal medyada OHAL ve KHK'ların son bulması için sivil toplum kuruluşlarını eyleme davet etti. Bugün saat 20.00'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ADD, Veli-Der, Çevre Grubu ve Kıyıları Koruma Grubu üyeleri Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. CHP İlçe Teşkilatı üyelerinin de destek verdiği yaklaşık 30 kişilik grup, "Daha fazla KHK değil hukuk ve adalet istiyoruz", "Yemeğe değil adalete açlar" ve "KHK'lara doyduk hukuka açız" yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş, "Bizler bir asra aşkın bir geçmişi olan eğitim sendikasıyız. Sendikamız ülkemizin bundan önce yaşadığı tüm darbe felaketlerinde darbecilere karşı dimdik durmuş ve demokrasiyi, hukuku ve adaleti savunmuştur. Bu bugünde böyledir. 15 Temmuz'dan sonra da tavrını her zamanki gibi demokrasiden ve hukuktan yana koymuştur. Ancak biz Eğitim-Sen olarak, adaleti ülkenin tüm zerrelerine ulaştırarak darbelerle mücadele edilebileceğini söylüyoruz. Bu noktadan hareketle işinden edilmiş yüz bini aşkın kamu emekçisi için hemen bağımsız mahkemeler devreye girmeli ve adaleti tesis etmelidir. Haksız yere işinden edilen insanların mağduriyetleri vakit kaybetmeden giderilmelidir. Evrensel hukuk karinesi olan "Suçu ispat edilene kadar herkes masumdur" ilkesi esas alınarak açlık grevinde olan üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça derhal serbest bırakılmalı, dosyaları etraflıca incelemeye alınmalı ve işe dönüşleri sağlanmalıdır. Özetle adalet ve demokrasi taleplerimiz şunlardır. Haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine dönmelidir. Bağımsız yargı derhal hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmeli ve KHK garabetine son verilmelidir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça vakit kaybetmeden serbest bırakılmalıdır. OHAL kaldırılmalı, demokratik hukuk devleti koşulları tesis edilmelidir. Yaşasın demokrasi mücadelemiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından Atatürk Caddesi'ndeki Halk Plajı'na giderek yanlarında getirdikleri yiyecek ve içeceklerle iftarını açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Atatürk Anıtı önünden toplanan kalabalıktan görüntü

Eğitim-Sen Başkanı Yusuf Metin Altuntaş'ın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), DHA

=========================================

Beton mikseri ırmağa uçup devrildi 2 yaralı

BARTIN'da sürücüsünün kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkıp ırmağa uçarak ters dönen beton mikserinin içerisinden güçlükle aracın üzerine çıkmayı başaran iki kişi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kaza, saat 20.15 sıralarında Derbent Köyü Öküz Gölü mevkiinde meydana geldi. Bartın yönünden Karabük istikametine giden 35 yaşındaki Emin Erbilge idaresindeki 06 BS 8435 plakalı beton mikseri, sürücüsünün kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak Bartın ırmağına devrildi. Ters dönerek suyun içerisinde kalan araçta bulunan sürücü Emin Erbilge ile yanında bulunan 30 yaşındaki Feyzullah Bozkurt yaralandı. Aracın içerisinden güçlükle kendilerini dışarıya çıkarmayı başaran Erbilge ve Bozkurt beton mikserinin üzerinde kurtarılmayı bekledi. Aracın üzerindeki yaralıları gören sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Yaralılar ekipler tarafından iple bağlanıp kıyıya çıkartılarak ambulanslara taşındı. Ekiplerin çalışması sırasında Bartın-Karabük yolu kısa süreli araç trafiğine kapatıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Ekiplerden görüntü

-Yaralıların kurtarılması

-Irmaktaki beton mikseri

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

==========================================

Oto yıkamaya uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı (2)

ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Marmaris'te bir oto yıkamacıya düzenlenen operasyonda, 'yeni nesil uyuşturucu' olarak nitelendirilen 1 kilo 106 gram skunk ele geçirilirken, gözaltına alınan ve işyeri sahibinin de aralarında bulunduğu 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

Haber: MARMARİS (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Şırnak Bartın Muğla Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

title