Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)ERDOĞAN: MİLLİYİZ BİZ. BİZİM TÜRK LİRA'MIZ BEREKETLİDİRCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, döviz yükselmesine karşılık halka çağrıda bulunarak, "Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın.

1)ERDOĞAN: MİLLİYİZ BİZ. BİZİM TÜRK LİRA'MIZ BEREKETLİDİR

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, döviz yükselmesine karşılık halka çağrıda bulunarak, "Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın. Döndürün Türk Lirası'na. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz" dedi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, Abdullah Gül Mezisi ve Kütüphanesi'nin açılışının ardından, Kayseri'de yapılan 262 milyon TL'lik yatırımların Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katıldı. Tarihi kale üzerine Atatürk ve Türk bayrağı ile Kayseri yerel diliyle 'Günahını, belanı alırım' anlamında kullanılan Tayyip Erdoğan'ın portresinin altındaki 'Avrupa Birliği Gadamızı alsın-Memur-Sen' yazılı pankart ve her tarafı 'Milletin adamı, milletin başkanı' yazılı pankartlarla donatılan alanda coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, alandakilerin 'İşte ordu, işte komutan' sloganları arasında başladı.

YOL ARKADAŞI SEÇİNCE, YOLA ÇIKACAKSINIZ

Kayseri'de bugün aynı zamanda Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin de açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, yol arkadaşlığının önemine dikkat çekerek şöyle dedi:

"Önce yol arkadaşınızı, sonra da onu seçince yola çıkacaksınız. Biraz önce Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin açılışını yaptık. Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık, Kayseri'de. 14 yıl önce burada yola çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Biz Rabbimizden başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik. Hiçbir beşeri güç bizi eğdirtemedi. Çok engellerle karşılaştık. Rabbimin lütfuyla hepsini aştık."

"FETÖ'CÜ TERÖRİSTLER BİZİ ESİR ALACAKLARINI SANDI"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar; ama bilmiyorlardı ki hesapların üzerinde bir hesap var. O da Rabbimin hesabıydı. Onlar bu hesabı düşünmediler. İşte millet o hesabı bozdu. F-16'lar, helikopterler, tanklar, toplar, silahlar ne oldu? İman başka bir şey. Milletim onu yaptı. Onun için de yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. Bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti" dedi.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitler geldiğini belirtirken, 'Şehitlerimiz oluyor, şüphesiz ki taşı bağrımıza basıyoruz. Bu topraklar tarla değil, vatan, vatan. Bunu böyle bilsinler. Öyle paralel devlet, maralel devlet yok. Nerede? Pensilvanya'da, hadi gel. Hani kuyruğuna takılmış olanlar niye kaçıp, gidiyorsunuz? Hepsi dünyanın bir yerine savruldu. Kaçıyorlar, dağıldılar. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız; bunu bilesiniz. Çünkü bu şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını alacağız. Bunu bilesiniz" dedi.

İDAM AÇIKLAMASI

Konuşması sırasında 'idam' sloganları atılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bu konuda aynı yerdeyim; çünkü bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Şu anda bu işin yolu şu, parlamento. Sayın Başbakan burada. Grup belli. Aynı şekilde muhalefet de CHP, MHP onlar da ortada ve parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bak şimdiden ilan ediyorum. Bana geldiğinde, ben bu kararı onaylarım; çünkü o şehitlerin hakkı öyle kolay kolay ödenmez. Bekara karı boşamak kolaydır. Biz gözü yaşlı analarımızı, babaları, eşlerini, yavrularını dinledik. Neymiş? George şöyle der, Hans böyle der. Beni ne George ilgilendirir ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Benim milletim ne der, Allah ne der; biz buna bakarız. Görevimiz bu."

"HAPSE GİRİNCE FERYAT ETMEYE BAŞLADILAR"

'Kaldırın dokunulmazlıkları' diyenlerin hapse girince feryat etmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Birilerinin artık cesaretinin tamamen söndüğünü, 'Kurşun sesini duyunca dağılıp, giderler' dediği bu asil millet mangal gibi bir yüreğe sahip olduğunu cümle aleme göstermiştir. PKK terör örgütünü kullanıp, ülkemizi bölemeyenlerin, sırtını PKK'ya, Kandil'e, PYD'ye dayayanlar 'Kaldırın dokunulmazlıkları' dedikten sonra hapse girince feryat etmeye başladılar. Ne oldu? FETÖ terör örgütü vasıtasıyla tüm Türkiye'yi işgal planı milletimizin sinesine çarpıp, darmadağın oldu. Yeter ki dimdik duralım. Evvel Allah hırsla gideceğiz" ifadelerini kullandı.

HALKA DÖVİZİ BOZDURMALARI ÇAĞRISI YAPTI

Ekonomide yaşanan son gelişmeler ve dövizdeki artış konusuna da değinen Erdoğan, halka ellerindeki dövizi altına, Türk parasına çevirmeleri çağrısı yaptı. Erdoğan, "Tankla, tüfekle, helikopterlerle, F-16'lara bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız, bu yola girdiler. Şimdi ben Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın. Döndürün Türk Lirası'na. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Benim milletim şurada 3-4 gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası'na çevirmeye başladı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın Rusya'ya gideceğini söyleyen Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin, İran buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya'ya gidiyor. O bölgede dolaşacaklar. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken, bizim paramızla alışveriş yapacaklar. Merkez Bankalarımıza talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız. Çin'le, İran'la hepsiyle" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN KONUŞMASI

Toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ekonomide yaşanan gelişmelere değinerek, Türk ekonomisinin her türlü saldırıya karşı güçlü olduğunu vurguladı. Yıldırım, şunları söyledi:

"Biz bölücü siyaset değil; biz birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Dünyada olup bitenlere rağmen Türkiye kalkınmaya, büyüme devam ediyor. Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Siz 15 Temmuz'da boyunuzun ölçüsünü aldınız, bu ülke alçak bölücülere, alçak FETÖ'cülere hak ettiği cevabı verdi. Şimdi hiç şüpheniz olmasın. Türk ekonomisi her türlü saldırıya, tezgaha karşı güçlüdür. Hükümetimizin gereken tedbirleri de vazgeçmeden alacaktır. Bugünler gelip, geçecek ve AK Parti iktidarı 'Durmak yok, yola devam' diye hizmetlere devam edecektir."

Konuşmasında 'cumhurbaşkanlığı sistemi' konusunda açıklamalar yapan Başbakan Yıldırım, "14 yıldır dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek, geliyoruz. Türkiye'de birçok reformları yapan partinin adı, AK Parti'dir. Şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mı Kayseri? Başkanlık sistemini, cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mısınız? İşte Kayseri'ye yakışan da budur. Siz istedikten sonra her şey olur" dedi. Yıldırım'ın bu sözleri üzerine 'Başkan Erdoğan' sloganları yükseldi.

262 MİLYON TL'LİK TOPLU AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 262 milyon TL'lik yatırımın açılışını gerçekleştirdi. Bu yatırımlar arasında 52 milyon TL'yi aşkın maliyetiyle Bilim Merkezi de bulunuyor. Toplu açılış töreni kapsamında Bünyan, Özvatan, Sarıoğlan ve Palas Kadın ve Gençlik Merkezleri, ilçelerde yapılan alt ve üst yapı yatırımlarının da açılışları yapıldı. Erciyes'te devam eden yatırımlardan Develi Kapı'daki karlama üniteleri, Büyükşehir Belediyesinin hayırseverlerle birlikte yaparak Milli Eğitime bağışladığı 4 okul ile KCETAŞ ve bazı ilçe belediyelerinin yatırımları da hizmete açıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

KAYSERİ/DHA

============================================================

2)BAKAN SOYLU; TERÖRÜ TASFİYE EDECEĞİZ, İŞSİZLİĞİ ÇÖKERTECEĞİZ

MARDİN'de temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörü tasfiye edeceklerini ve işsizliği çökerteceklerini belirterek, "Evet terörü tasfiye edeceğiz ve medeniyetimizin ışığını Mardin'den yansıtacağız. Bu kadar net. Bugün medeniyetimize dünyanın ihtiyacı var. Bugün bir çok alanda eleştirdiğimiz yapıcı eleştiri ortaya koymak istediğimiz Avrupa'nın da ihtiyacı var. Bu medeniyetin barışına kardeşliğine Avrupa'nın da ihtiyacı var"dedi.Emniyet Genel müdürü Selami Altınok ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte özel uçak ile Diyarbakır'dan Mardin'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu havalimanında Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış ve il protokolü karşıladı. Bakan Soylu ve beraberindeki heyet ilk olarak özel bir otele geçerek burada bir süre dinlendi. Daha sonra Mardin Valiliğine geçen Bakan Soylu'ya, Mardin Valisi tarafından brifing verildi. Kaymakamlarında katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren basına kapalı toplantıdan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Bakan Soylu, bir çalışma ziyareti vesilesi ile Mardin'de olduklarını, gerek Kaymakamlar, gerekse de Emniyet ve Jandarmadaki yetkililer ile yaptıkları güvenlik toplantısında gerekli değerlendirmeleri ortaya koyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Şunun altını çizerek değerlendirmek istiyorum. Bu dönemde atacağımız kararların gelecek 10 yıllarda tarihin ışığında bakıldığında ya ülkemizin ve medeniyetimizin yarınlara taşınmasında pozitif adımlar olduğu ve pozitif kararlar olduğu görülecek veyahutta basiretimizin tartışıldığı, yönetim kabiliyetimizin tartışıldığı ve olaylar karşısında karar verme yeteneğimizin tartışıldığı bir dönem olarak nakledilecek. Oysa Allah'a şükürler olsun 21'inci yüz yıla her zaman iftiharla söylüyorum iyi başladık. ve bugün aslında Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin de tedbir aldıkları en önemli sürecin bu olduğunu düşünüyorum. Biz 21'inci yüz yıla ağır aksak başlamış olsaydık belki de bugün Türkiye'yi bir terör cenderesine sokmak isteyenler etrafındaki coğrafyayı ateş çemberine daha fazla katmerleşmek isteyenler bu kadar iştahlı olmayacaktı.

Biz 10 bin dolarlık kişi başına düşen gelir seviyesine Türkiye'de gelmemiş olsaydık. 2 bin 500 - 3 bin dolarda kalmış olsaydık. İfade etmek isterim ki, bu coğrafyada bu kadar programlı planlı projeli bir işlem uygulamıyor olacaklardı. Biz eğer bu cesaretimiz ve bu kuvvetimizle Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmamış olsaydık insanlığa her daim ve her kürsüye çıkıldığında bu ülke adına söylenecek sözü olunmamış olsaydı belki de bu işlerle bu kadar karşılanılmış olunmayacaktı. Bu çok net ve açık. Biz büyük bir devlet bakiyesi medeniyetin kendi ruhuna ve kalbine işlenmiş insanların bulunduğu topraklardayız. Bunun en güzel timsali de Mardin'dir. Hiç kimsenin rengine, dinine, inancına geldiği kökene bakılmadan kardeşliği tesis ettiren bir şehirdeyiz. ve bize bırakılan en önemli miraslardan bir tanesidir. Biz bunu korumakla sorumluyuz. Yarına aitte sorumluyuz. Cenabı Allah şahittir ki, yevmi kıyamette de sorumluyuz. Bugün bütün derdimiz ve anlayışımız budur. Türkiye'de Türkiye'yi terörle sınamak, imtihan etmek, denemek isteyenler ve tehdit etmek isteyenlere karşı en önemli cevabımız Millet olma tecrübemizdir. Biz niçin bir milletiz? İşte bunun da en güzel cevabı Mardin'dir. Tüm arkadaşlarımız yaptığımız değerlendirmelerde bunu net olarak söylüyoruz. Terörü tasfiye edeceğiz işsizliği çökerteceğiz. Evet terörü tasfiye edeceğiz ve medeniyetimizin ışığını Mardin'den yansıtacağız. Bu kadar net. Bugün medeniyetimize dünyanın ihtiyacı var. Bugün birçok alanda eleştirdiğimiz yapıcı eleştiri ortaya koymak istediğimiz Avrupa'nın da ihtiyacı var. Bu medeniyetin barışına kardeşliğine Avrupa'nın da ihtiyacı var. Önce Balkanları bu cenderenin içine soktular sonra Kafkasları bu cenderenin içine soktular. Sonra şimdi de Ortadoğu'yu ve bizim içinde bulunduğumuz Asya coğrafyasını bu cenderenin içine sokmaya çalışıyorlar. Bu cenderenin içinden ancak bu medeniyetin değerleri kurtarabilir."

İçişleri Bakanı Soylu, bir yandan sosyal ekonomik programlar, diğer taraftan güvenlik meselesindeki kararlılıkları ve terör örgütleri PKK, DAİŞ ile FETÖ ile mücadele kararlılığının aynı şekilde devam edeceğini de belirterek, "İsteğimiz ve arzumuz şudur. Çok insani bir sonuç için çalışıyoruz. İnsanca yaşayan, sabahleyin evinden çıktığında akşamleyin evine çocuğuna rahat dönebileceği ve kendine rahatça dönebileceğine inandığı alışveriş merkezinden tutun da geleneksel esnafımıza alışveriş eden insanlarının huzur içinde olduğu bir ortam oluşturmak. Şu anda dünya'dan bir çok insanın gelmek istediği altını çizmek isterim. Mardin sadece iç turizmin cazibe merkezi değildir. Bütün dünyanın en önemli cazibe merkezlerinden biridir. ve bizim de görevimiz bu cazibe merkezini dünyayla buluşturmaktır. Mardinli kardeşlerimizin de bu bölgede yaşayan hemşehrilermizin de hiç kimsenin herhangi bir endişesi olmasın. Terörle mücadele konusunda ortaya koyduğumuz kararlığı aynı şekilde bu bölgenin kalkınmasında ve zenginleşmesinde de ortaya koyacağız. Bizim işimiz güvenliktir ama aynı zamanda bu projelerine önem vereceğiz. Umut içerisinde yarına bakıyoruz ve bakmaya devam edeceğiz. Terör örgütü meselsine gelince PKK meselesine gelince o iş bizim meselemizdir. Bunun üstesinden geleceğiz. Hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında büyük bir operasyon devam ediyor. Bu çok nettir. Bu kış hep her zaman her noktada olacağız olmaya devam edeceğiz. Devletimizin bütün birimleri topyekun bir seferlikle hem güvenlik hem de sosyal politikalarda adımları net bir şekilde ortaya koyacağız"diye konuştu.

Mardin halkına bir şükran borçları olduğunu, Mardin'de terörle bir araya gelmiş yerel yönetimlerde hukukun ortaya koyduğu bir iradeyle bir değişiklik söz konusu olduğunu söyleyen Bakan Süleyman Soylu, "Ve bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin buraya görevlendirdiği kişiye Mardin halkına göstermiş olduğu saygıdan dolayı minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Kendilerini mahcup etmeyeceğiz. Bu emanetlerini çok iyi bir şekilde yönetileceğini ve Mardin Büyükşehir belediyesine gelen kaynağın gelen imkanın Mardin'de yaşayan vatandaşlarımızın için seferber edileceğini bilin bu konuda bu kaynaklarla birlikte Mardin'in yarına ait hak ettiğinin daha fazlasının gerçekleşeceğini ifade etmek isterim"dedi.

"OĞLUM HAİN ÇIKSA BEN İNFAZ EDERİM"

Açıklamadan sonra Valilik çıkışında esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Bakan Soylu burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bakan Soylu'yu bir vatandaşın oğlunun FETÖ'dan dolayı açığa alındığını ve yardım istemesi üzerine ilgileneceğini belirttikten sonra "Sayın Bakanım benim oğlum hain çıksa ben onu infaz ederim"demesi üzerine Vali Mustafa Yaman'a talimat vererek vatandaşın sorununun çözülmesini istedi.

Bakan Soylu'nun Mardin programı boyunca geniş güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlarda iki seyyar jammer cihazının bulundurulması da dikkat çekti.

Daha sonra Derik ilçesine geçen Bakan Soylu, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına yaptırılacak 28 derslikli Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi binasının temel atma törenine katıldıkmtan sonra yeni Kaymakamlık binası inşaatında da incelemelerde bulunacak.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Bakanın karşılanması,

-Alınan güvenlik önlemleri

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Vatandaşlarla sohbet etmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ-Emrullah KARAKAŞ/MARDİN,-

=================================================

3)SANTA BARBARA AYİNLE ANILDI

Hristiyanlık dinini seçtiği için babası tarafından başı kesilerek öldürüldüğü rivayet edilen Santa Barbara ölümünün 1781. Yılında ayinle anıldı.

HİRİSTİYANLIK dinini seçtiği için 4 Aralık 235 yılında babası Dioskuros tarafından başı kılıçla kesilerek öldürüldüğü rivayet edilen Santa (Azize) Barbara bugün düzenlenen ayinle ölümünün 1781. yılında anıldı.

İzmit Bağçeşme'de bulunan ve burada hapsededildiğine inanılan tarihi kulede düzenlenen töreni İstanbul Fener Rum Patrikhanesi Metropoliti Athenagoras Kidonion ve papaz Dimitri Mayoğlu yönetti. Tören için çevre illerden 3 otobüsle yaklaşık yüz Hritiyan Kocaeli'ye geldi. Hristiyan vatandaşlar Santa Barbara anısına dualar okudu.

Ayini yöneten İstanbul Fener Rum Patrikhanesi Metropoliti Athenagoras Kidonion "Azize Barbara bizim için çok önemli bir aziz. Hristiyanlığın ilk yıllarında ve Hristiyanlığın yasaklı olduğu dönemde yaşamış ve Hristiyanlık uğruna şehit edilmiş bir azize. Ben şahsım ve temsil ettiğim kurum Fener Rum Patrikhanesi adına bu organizasyonla bu duayı geçekleştirmemizde emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim için gerçekten geçmişte atalarımızın da yaşadığı topraklara geri dönüp bu duayı gerçekleştirebilmek gerçekten çok önemli," diye konuştu.

Ayin sonrasında konuşan Çevre ve Kültür Derneği'ni Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kocaeli İl Temsilci Numan Gülşah, "1781 yıl önce burada hazin ama inancın kararlılığını gösteren çok önemli bir olay yaşandı. Hristiyan inancını kabul eden, tek bir Allah vardır diyen Barbara, Roma Valisi olan Marthanous'un, Roma Mahkemesi kararını uygulaması için babasını zorlamasıyla, babası Dioskurus tarafından burada başı kesilerek bir infaz yapıldı. Tek bir Allah inancının 1781 yıldır dünya üzerinde hüküm sürmesini yankılanmasını sağlayan, bu kadar önemli bir inancın yaşandığı bir yerde bulunuyoruz şu anda." dedi.

Santa Barbara'nın hayatını anlatan 'Santa Barbara Nikomedya' isimli bir kitap yazan Türkçe öğretmeni ve roman yazarı İlhan Akın ise "17. romanım Santa Barbara. Romanımı İzmit'in tarihi coğrafyası ve dokusuyla birlikte işledim. Dolayısıyla hem İzmit için hem Hristiyan dünyası için Santa Barbara'nın çok önemli bir karakter olması sebebiyle en severek yazmış olduğum kitaptı." şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Metrpololitler dua okuması

-Ayine katılanlar okunan dualar

-Açıklamalar

HABER.ÇAĞLA DAŞCI-KAMERA;FARUK KIYAK-İZMİT-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Süleyman Soylu Mardin Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

title