Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Mersin Üniversitesi'nde taciz skandalı MERSİN Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi S.D. öğretim görevlisi hocası İ.K.'nın dersini geçmek için cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu ve tacize uğradığını iddia etti.

Mersin Üniversitesi'nde taciz skandalı

MERSİN Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi S.D. öğretim görevlisi hocası İ.K.'nın dersini geçmek için cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu ve tacize uğradığını iddia etti. İki yıldır İ.K'nin verdiği dersi geçemediği için mezun olamayan S.D.'nın şikayeti üzerine önceden önlem alan Ahlak Polisi, İ.K'yı, öğrencisiyle bir evde birlikte yakaladı. Taciz iddiasıyla mahkemeye çıkartılan İ.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, üniversite yönetimi idari soruşturma açtı.

Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki S.D,  1 Haziran'da Ahlak Polisi'ne başvurarak öğretim görevlisi hocası 47 yaşındaki İ.K.'nın uygunsuz teklifiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti. Bunun üzerine genç kızın telefonunu incelemeye alan polis, savcılıktan aldığı izinle suçüstü kararı aldı. Poliste ifade verirken hocasının kendisine attığı mesajlara yanıt vererek görüşmeyi kabul ettiğini anlatan S.D., evinin bulunduğu yerden kendisini aracıyla alırken sivil polis aracıyla takibe alındığını vurgulayarak şöyle devam etti: "Eve çıktıktan kısa bir süre sonra kapı çalınınca, bana 'Sen arkaya geç saklan, komşulardır' dedi. Kapıyı açtığında polis yakalayıp kelepçeledi. Bunun son olacağını düşünmüyorum. Böyle ahlaksızların cezasız kalmaması gerekir. Adamın ceza alması gerekiyor, serbest bırakılması çok acı. Hayatım boyunca o adamın bakışlarını ve ses tonunu unutamayacağım. Psikolojim bozuldu. Bunu başka birine de yapabilir. ö

'SIRADIŞI ŞEYLER İSTİYORUM'

Sınav sonuçlarını gördükten sonra hocası İ.K'yi aradığını ve ona kendisini haksız bir şekilde bıraktığını söylediğini ifade eden S.D, bunun üzerine onun da kendisine dışarıda görüşüp konuşmak istediğini ve belki daha sonra bir şeyler yapabileceğini söylediğini belirtti. Görüşmek için okula gittiğini aktaran S.D., burada İ.K'nin kendisine "Beni nasıl kandıracağını sen bulacaksın, çok çekicisin, sıra dışı şeyler istiyorum' dediğini öne sürdü.

'ARKADAŞIMI GEÇİRDİ, BENİ BIRAKTI'

Hocası İ.K'nin  okulunu iki yıldır uzattığını belirten ve başka kızların da bu hocanın tacizine uğradığını öne süren üniversite öğrencisi genç kız ifadesinde sınav dönemindeki taciz iddiasını şöyle anlattı: "Bu yıl projemizi sunmak için arkadaşımla gittik o sundu çıktı sıra bana geldi. İçeri girdim 'S.cım sen çok heyecanlısın otur' falan dedi. 'Nerelerdesin görünmüyorsun' dedi ben de bir kafede çalıştığımı söyledim. Bana 'sen hiç müşterilerle patronlarla sorun yaşamıyor musun sonuçta çekici bir kızsın' gibi şeyler söylemeye başladı. Ben projemi bir an önce anlatmak istediğimi söyledim, daha sonra projemi anlatırken bana sürekli bakıp beni anlamadığını söylüyordu. Yanından çıktım bölüm başkanlığına gittim müdür yardımcısına durumu anlattım bana elimizde bir kanıtın olmadığını ve bunun hassas bir durum olduğunu hocanın sınav sonuçlarını girmesini beklememi söylediler.

BÖLÜM BAŞKANI DA POLİS DE 'KANIT YETERSİZ' DEDİ

Hocanın bana attığı 'Dışarıda görüşelim' mesajını müdür yardımcısına ve bölüm başkanına gönderdim mesajı aldılar, ama bu mesajla da bir şey yapamayacaklarını söylediler. Daha sonra okuldaki bir polisle görüştüm. Polis de bana 'sana inanıyoruz evet ama bu yeterli bir delil değil bize bir kayıt lazım bu şekilde bir şey yapamayız' dedi."

KONUŞMAKTAN KAÇINDI

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı öğretim görevlisi İ.K, konu hakkında konuşmak istemediğini söylemekle yetindi. Mersin Üniversitesi'nden yapılan yazılı açakılmada ise, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tacize uğrayan S.D ile röportaj

S.D, hocasının kendisine attığı mesajları gösterirken

Kız öğrenci odasında ders çalışırken

Öğrencinin yakın plan görüntüsü

Üniversitenin dış görüntüsü

Hocanın fotoğrafı

NOT : ÖĞRENCİ S.D'NİN YÜZÜ MOZAİKLENECEK

Haber : Ali Ekber ŞEN - Kamera: Mustafa İNSAN / MERSİN,

================================================

Kural tanımayan sürücüler Mobese'de

ERZİNCAN'da trafik kurallarına uymayan sürücülerin neden olduğu trafik kazaları Mobese kameraları tarafından kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü, geçen Mayıs ayında kent merkezinde meydana gelen trafik kazalarının MOBESE kayıtlarını basınla paylaştı. Görüntülerde Emniyet Kavşağı'nda aşırı hız yapan sürücünün neden olduğu kaza ile kent merkezindeki bir çok kavşakta kurallara uymayan sürücülerin neden olduğu kazalar ucuz atlatıldı. Ayrıca SGK Kavşağı'ndan ters şeride geçerek kuralları tanımayan bir bisiklet sürücüsü bir otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenmedi görüntülerde yer alıyor. Kazayı yaralı olarak atlatan gence ilk müdahaleyi çevrede bulunanlar yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Bisikletli gencin neden olduğu kaza

-Emniyet müdürlüğü önündeki kaza

-Çeşitli kazalar

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ERZİNCAN,

=====================================

Polisin 'Dur' ihtarına uymadı, otomobil hararet yapınca yakalandı

KONYA'da  polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü  Yasin S. otomobiliyle kaçmaya kalktı. Yaklaşık 20 kilometre süren kovalamaca sonucu araç hararet yapınca sürücü ve yanındaki 2 kişi yakalandı. Yasin S.'nin hakkında 3 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 'Yunus' adındaki motorize polis ekibi, saat  12.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Karakayış Caddesi'ndeki bir bankanın önünde 31 GB 051 plakalı otomobilin içindeki 3 kişinin durumlarından şüphelenip, durdurmak istedi. Ancak sürücü, polisin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başladı. Kovalamaca nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaklaşık 20 kilometre boyunca süren kovamalaca sırasında sürücü otomobiliyle, Kosova Mahallesi'nde bir tarlaya girerek kaçmaya devam etti. Bu sırada araç hareket halinde iken atlayan Ahmet A., peşindeki polis tarafından yakalandı. Otomobil ise Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde hararet yapınca, hareket kabiliyetini yitirip durdu. Araçtan inip kaçmak isteyen sürücü Yasin S. ve yanındaki Hakan B., peşlerindeki polis tarafından kaçamadan yakalandı. Aracın kovalama sırasında çarpmalardan dolayı tamponunda hasar oluştuğu görüldü.. 3 kişi gözaltına alınırken sürücü Yasin S.'nin hakkındaki 3 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle kaçmak istediği belirtildi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

(Görüntü Dökümü

-----------------

Şüphelilerden detay

araçtan detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

=======================================

Müdürün bıçaklanmasına sendika tepkisi

ADANA'da Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Adana Şubesi, müdür yardımcısının öğrencisi tarafından bıçaklanmasına tepki gösterip, bu saldırın son olmasını istedi.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Müdafa-i Fahrettin Paşa İmam Hatip Lisesi'nde 2 Haziran'da 17 yaşındaki öğrencisi M.A. 80 gün olan devamsızlığını silmediği için müdür yardımcısı İhsan Ağca'yı bıçakladı. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen müdür yardımcısı yoğun bakıma alındı. Müdür yardımcısının hayati tehlikesi devam ederken saldırgan öğrenci ise ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Eğitim Bir-Sen bağlı öğretmenler, okul önünde toplanarak olaya tepki gösterdi. Sendika adına basın açıklamasını okuyan Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, öğretmenlere uygulanan şiddetin son bulmasını istedi. Sezer, "Öğretmenimiz, devamsızlık silmedi diye öğrencisi tarafından 4 yerinden bıçaklandı. Bu olay ne ilk ne son olacak, bu şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Eğitim Bir-Sen) Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer'in açıklaması

Kalabalık görüntü

Yazılı pankartlar

Okul tabela

Haber-Çağlar ÖZTÜRK - Kamera: Eser PAZARBAŞI / ADANA,

======================================

Açık havada dayanışma konseri

CHP, HDP, DİSK, KESK ve TMMOB İzmirlileri 9 Haziran'da Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda  gerçekleştirilecek dayanışma konserine davet etti. Konserin duyurulduğu basın toplantısında konuşan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın, "Hayır diyenlerin Gezi'nin sandıktaki birleşenleri olduğunu, referandumun Gezi'nin sandığı olduğunu söylemiştik. Gezi'de nasıl direnişi baskıyla şiddetle bastırdılarsa, referandumdaki Hayır kampanyasını hukuksuzlukla hırsızlıkla söndürdüler" dedi.

CHP, HDP, DİSK, KESK ve TMMOB Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yaptığı ortak basın toplantısıyla 17 Nisan'da tutuklananlara destek olmak için 9 Haziran'da düzenleyecekleri konseri duyurdu. Toplantıya DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP İzmir İl Yöneticisi Alper Yücel, HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın katıldı. Toplantıda 9 Haziran'da Kültürpark'taki Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda İlkay Akkaya ile Ahura ve Praksis gruplarının gerçekleştireceği dayanışma konserine tüm İzmirliler davet edildi. Reyhan Eren'in okuduğu ortak basın metninde şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde yaşanan, adaletsizlik ve hukuksuzluğa, iş cinayetlerine, doğanın talanına, özgürlüklerin yok edilmesine, KHK'lara, üniversitelerin gericileştirilmesine, çocuk istismarlarına, kadın cinayetlerine, tacize-tecavüze karşı sesini yükseltenler, 16 Nisan akşamı halkın iradesinin yok edilmeye çalışıldığı şaibeli referandum sonucunu tanımayarak, Hayır'ın sesini savunmaya devam ettikleri için tutuklanıp cezaevine gönderildi. 17 Nisan tarihinde şaibeli referandum sonuçlarını protesto ederken gözaltına alındıktan sonra 21 Nisan günü çıkarıldıkları mahkemece haksız yere tutuklanan üniversiteli arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması için dayanışma düzenliyoruz. 9 Haziran 2017 Cuma akşamı gerçekleştireceğimiz dayanışma gecesinde, sesimize ses, gücümüze güç katmak için, yüreğinde Hayır'ı büyüten herkesi, tutuklu arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."

"HAYIR BİR TERCİHTİR VE MEŞRUDUR"

Toplantıda konuşan Memiş Sarı, "16 Nisan'da bir referandum yaşadık. Evet ya da Hayır tercihi vardı. Hayır tercihinde omuz omuza mücadele veren, siyasi partiler, meslek odaları, sendikalar yan yanayız. Hayır bir tercihtir ve meşrudur. Hayır tercihinden dolayı, baskı gören, şiddet gören, gözaltına alınan tüm dostlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek için 9 Haziran akşamı gerçekleştirilecek konsere bekliyoruz" dedi. Alper Yücel de CHP olarak hayır kampanyalarının devam ettiğine inandıklarını belirterek, "2019'da ya da erken gerçekleştirilecek seçimlerde Hayır'ın kazanacağına inanıyorum. Tutuklu olan gençlerimizin, üniversitelerinin acilen serbest kalmasını talep ediyor ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu arkadaşlarımız Hayır kampanyasına katıldıkları için tutuklu olamazlar" diye konuştu.

"HAYIR KAMPANYASI, TÜRKİYE DEMOKRASİ TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR DENEYİM"

Referandum sürecinde Gezi ruhuyla birçok yapının ortaklaşa Hayır kampanyası yürüttüğünü söyleyen Mahfuz Güleryüz, "Hayır kampanyası, Türkiye demokrasi tarihinde önemli bir deneyim oldu. İktidar referandum sürecinde, öncesinde ve sonrasında yaptığı hukuksuzluğu her geçen gün artırarak devam ettiriyor. Bu manada Hayır kampanyası yürütücüleri ve var olan hukuksuzluğa karşı çıkanlara yönelik takındığı tutumu her açıdan protesto etmeye devam edeceğiz. Hayır tutuklanamaz" dedi.

"REFERANDUMUN GEZİNİN SANDIĞI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK"

Melih Yalçın ise dayanışma konserine tüm İzmir'i davet ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Hayır diyenlerin gezinin sandıktaki birleşenleri olduğunu, referandumun gezinin sandığı olduğunu söylemiştik. Gezide nasıl direnişi baskıyla şiddetle bastırdılarsa, referandumdaki Hayır kampanyasını hukuksuzlukla hırsızlıkla söndürdüler. Arkasından gelen tepkileri de şiddet ve hukuksuzlukla söndürmeye çalışıyorlar. Artık hayır kampanyasının ötesinde bir hayır cephesinin oluşması, Türkiye'deki hukuksuzluğa karşı birleşmesi gerektiğini söylüyoruz. Kampanya sırasında ve sonrasında tutuklanan arkadaşlarımızı içeriden çıkarmamız gerekiyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ortak metnin okunması

konuşmalar

genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

===========================================

(ÖZEL) - Suriyeli 6 kadın, kursta meslek öğrenip kuaför salonu açtı

ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçıp Gaziantep'e sığınan Suriyeli 6 kadın, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kuaförlük kursunda meslek öğrenip birlikte işyeri açtı.

Aynı apartman dairesinde oturan 6 SuriyeLİ kadın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı meslek edindirme kurslarına gitmeye karar verdi. Gazikent semtinde bulunan meslek edindirme kurslarında kuaförlük eğitimi alan 6 kadın birleşerek, 4 aylık kurs sonunda kendi kuaför salonunu açtı ve Suriyeli kadınlara hizmet vermeye başladı. Kurs öğretmeni Songül Aslan, Suriyeli 6 öğrencisinin 4 ay gibi kısa sürede kursu tamamladıklarını ve kendi iş yerlerini açtıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikent Meslek Edindirme Kurslarında usta öğretici olarak çalışıyorum. Suriyeli kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. 6 Suriyeli öğrencim kuaförlük eğitimi aldılar ve şimdi kendi işyerlerini açtılar. 4 aylık bir kurs süreci sonrasında kuaförlüğü öğrendiler ve şimdi hizmet vermeye başladılar."

Aldıkları kurs sonrasında kuaför salonu açtıklarını ve aile bütçelerine katkı sunduklarını kaydeden Humuslu Nede Elşaar ise, şöyle konuştu:

"Gaziantep'e geleli 1.5 yıl oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu kuaförlük kurslarına gitmeye karar verdik. 4 aylık kurs süreci sonrasında kendi iş yerimizi açtık ve burada Suriyeli bayanlara hizmet vermeye çalışıyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Suriyeliler kuaför eğitimi alırken detay

-  Eğitmen Songül Aslan ile röp.

Suriyelilerin  iş yerinden detaylar

Nada Alsaar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Çöp atıp para kazandıran sistem

KAHRAMANMARAŞ'ta merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi, bölgesinde bir ilki gerçekleştirerek çöp atıp kazandıran bir sistem olan 'Atıkmatik' sistemini uygulamaya koydu.

Geri dönüşümü teşvik etmek ve doğayı korumak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a yeni bir hizmet kazandırıldı. İlçenin 5 farklı noktasına kurulması planlanan Atıkmatik sistemiyle, vatandaşlar geri dönüşüm ürünlerinden kredi kazanma imkanı bulacak. Elde edilen bu kredilerin ise anlaşmalı yerlerde alışveriş imkanı olarak kullanılacağı bildirildi. Bu yeni sistemin tanıtımını gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 'Atıkmatik' sistemiyle vatandaşları geri dönüşüme teşvik etmeyi amaçladıklarını anlattı. Sistemin vatandaşlara kazanım da sağlayacağını anlatan Başkan Okay, cihaza atılan geri dönüşüm malzemelerin her birinin kredi olarak 'Bizim Kart' sistemine yükleneceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Makinenin görüntüsü

Necati Okay'ın makineye şişe atması

Necati Okay'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Metin Faruk TAMER-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=============================================

Çanakkale yat limanında deniz dibi temizliği

ÇANAKKALE Boğazı'nda, Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği tarafından düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, 22 dalgıç tarafından deniz dibi Temizliği yapıldı.

Çanakkale Yat Limanı'nda Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen temizlik etkinliğine; Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, Deniz Polisi, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Amirliği, Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) dalgıç ekibi destek verdi. Denize dalan 22 kişilik ekip, 1 saat dip temizliği yaptı.

Çanakkale Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği Başkanı Raşit Arıyel, "5 Haziran Dünya Çevre Günü olması münasebetiyle bu yıl 4'ncü kez düzenlenen etkinlikte marinamızın içinde bir dip temizliği gerçekleştiriyoruz. Bu sene de Sahil Güvenlik, Deniz Polisi, belediyemizin itfaiye dalgıçları, gönüllü dalgıçlar ve derneğimizin dalgıçları ile bu etkinliği gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda 5 Haziran 2015 yılında değerli denizcimiz Sadun Boro'nun ölüm yıldönümü olması nedeniyle onun anısına da arkadaşlarla üzüntümüzü paylaşıyoruz" dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ise, "Yat Limanındayız. Dalgıç arkadaşlarımız deniz dibinde bir temizlik yaptılar. Bu bir sembolik temizlik. Arkadaşlar, her geçen gün çevreden çıkan bu atıkların azaldığını söylediler. Bugünler kutlandıkça, insanların bilinci artıyor" diye konuştu.

Bir saat süren çalışmada aralarında çoğunlukla damacana, kova, cam ve pet şişe gibi katı atıkların bulunduğu çuval dolusu çöpler denizden çıkarıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan denizin dibinden çıkarılan atıkları inceledi. Geri dönüşüme gidecek atıkların ayrıştırılmasının ardından diğer çöplerin imha edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yat limanından görüntü

Deniz dibinde temizlik yapan dalgıçlardan görüntü

Toplanan çöpleri ekiplere veren dalgıçlardan görüntü

Deniz dibinden çıkan çöplerden görüntü

Raşit Arıyel açıklama görüntüsü

Ülgür Gökhan açıklama görüntüsü

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title