Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞU İDDİA EDİLEN DEAŞ'LI TUTUKLANDIHaber: Çağatay KENARLI / İstanbul DHA İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 yaşından küçük bir kişinin DEAŞ adına sansasyonel eylem yapacağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞU İDDİA EDİLEN DEAŞ'LI TUTUKLANDI

Haber : Çağatay KENARLI / İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 yaşından küçük bir kişinin DEAŞ adına sansasyonel eylem yapacağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri 21 Nisan'da Güngören'de düzenlediği operasyonda B.F.K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Üsküdar'da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen B.F.K. çıkartıldığı mahkemece tarafından serbest bırakıldı.

İTİRAZ EDİLDİ, TEKRAR YAKALANDI

18 yaşından küçük B.F.K.'nın serbest bırakılmasına yapılan itiraz sonucu yeniden hakkında yakalama kararı çıkartıldı. B.F.K. 27 Nisan'da Konya'da düzenlenen operasyonla tekrar gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan B.F.K. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

=================

(Güvenlik kamerası görüntüleriyle)

BALKONDAKİ ÇAMAŞIR KAVGASINDA, 1'İ  AĞIR 4 YARALI

Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK -Hasan YILDIRIM / İSTANBUL,( DHA)

Kağıthane'de bir binanın dış cephesinde çalışan işçilerle, yan binadaki ev kadını arasında 'yeni yıkadığı  çamaşırları kirlettikleri" gerekçesiyle tartışma çıktı. Annesinin işçilerle tartıştığını gören Engin isimli genç ile işçiler silahlı ve sopalı kavga etti.Yaşanan kavgada 1'i  ağır 4 kişi yaralandı. Olayda silah kullandığı iddia edilen Engin olay yerinden kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, Çağlayan-Vatan Caddesi'nde saat 11.30 sıralarında  yaşanan olayda, bir iş merkezinin dış cephe mantolama işini alan işçilerle, yeni yıkadığı çamaşırları balkona asan kadın arasında tartışma çıktı.Çamaşırları kirlettikleri gerekçesiyle tepki gösteren kadın ile işçiler arasındaki sözlü tartışmaya kadının oğlu Engin de karıştı. Olay bir anda, küfürlü-sopalı-tabancalı kavgaya dönüştü. Bu sırada inşaat işçilerinden Zülküf G.  sırtından, Davut G., Ferhat G.  ile Cengiz G. bacaklarından tabancayla yaralandı.

Olayın faili olduğu iddia edilen Engin isimli genç ve yanındaki bir kişi, bir araçla kaçtı. Görgü tanıklarından komşu Gülsüm Takış; "Yukarıdan inşaat malzemesi döküldü. Komşum 'Biraz dikkatli çalışın' diye uyardı. İşçilerden biri, 'Çalışamam' deyip, küfür etti. Tartışma öyle başladı. Cahiller, gençler, birbirlerine zarar verdiler" dedi.

BİR İŞÇİ AĞIR YARALI

Yaralı işçilerden  Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Zülküf G.'nin hayati tehlikesi olduğu belirtildi. Bacaklarından yaralanan iki işçi,  sağlık ekipleri tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

KENDİ İMKANLARI İLE KARAKOLA SIĞINDI

Kendi imkanları ile Çağlayan Polis Merkezi'ne gelen diğer yaralıya ilk müdahale burada yapıldı. Daha sonra, sağlık ekipleri tarafından, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili polisin soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------

EK GÖRÜNTÜ

---------

-Olay anının güvenlik kamerası görüntüleri

///////////GEÇİLEN GÖRÜNTÜ

-Çağlayan Polis Merkezi önündeki yaralı

-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahale etmesi

-Yaralının ambulansla hastaneye kaldırılması

-Olay yerinden görüntü

-Polis ekiplerinin çalışması

-Yerdeki sopa

-Mermi kovanları

-Etrafta toplananlar

-Binaya kurulan inşaat iskelesi

-Yan binadaki asılı çamaşırlar

-Komşunun olayı anlatması

-Genel ve detaylar

02.05.2017 - 15.38 Haber Kodu : 170502108_

02.05.2017 - 15.27 Haber Kodu : 170502104_

=======================================

BOŞANMAK İSTEYEN EŞE SİLAHLI SALDIRI KAMERADA

Haber: Cengiz ÇOBAN / Uğur AYAZSIN - İSTANBUL DHA

Tuzla'da börekçide çalışan Ayşegül D., boşanmak istediği eşi Ömer D.'nin silahlı saldırısına uğradı.

Olay, Tuzla Aydınlı Mahallesi Dersaadet caddesinde bir börekçide saat 14.00 sıralarında meydana geldi.  Ömer D., kendisinden boşanmak isteyen eşi  Ayşegül D.'nin çalıştığı börekçiye geldi. Önce karısını darp eden Ömer D., çalışanların araya girmesinin ardından belindeki tabancayı çıkartarak 4 el ateş etti.  2 bacağından, 2'de karın boşluğundan yaralanan kadın sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. İhbar üzerine çalışma yapan polisler Ömer D.'yi yakaladı. Yaralı kadının durumunun iyi olduğu öğrenilirken, şüpheli Ömer D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Zanlının börekçiye gelişi

-Karısına vurması

-Çalışanların araya girmesi

-Tabancasını çıkartması

-Ateş etmesi

02.05.2017 - 15.38 Haber Kodu : 170502107

==========================

(Kilyos açıklarının havadan görüntüleriyle)

RUSLAR BATAN İSTİHBARAT GEMİLERİ İÇİN KİLYOS AÇIKLARINDA;DERİN DENİZ EKİBİ BATIK ÜSTÜNDE

Hasan ERŞAN- Ali AKSOYER / İSTANBUL,

İstanbul- Kilyos açıklarında 27 Nisan Perşembe günü Karadeniz'de  yaşanan yoğun siste Togo bayraklı canlı hayvan gemisi "Youzarsif" ile çarpışıp  ağır yara alan ve 3 saat sonra 18 mil açıkta batan Rus istihbarat gemisi "Liman" için Rusya Deniz Kuvvetlerinin en önemli araştırma ve kurtarma gemisi "Seliger" ve yeni nesil kurtarma gemisi 60 metre uzunluğundaki  " SB-739" gönderildi.

SELGENGER VE SB 739'DA DENEYİMLİ DERİN DENİZ DALGIÇ EKİPLERİ BULUNUYOR

Deniz trafik haritalarında  kazının tam bulunduğu 18 mil açıkta  enkazın üzerinde duran 60 metre uzunluğundaki tam donanımlı Seliger gemisi 16 gemici ile 9 uzman araştırma görevlisi bulunuyor.Gemide ayrıca askeri personelden oluşan derin deniz dalgıç ekibi de görev yapmakta.

BATAN GEMİDEKİ CİHAZLARA ÖNEM VERİLİYOR,GEREKİRSE TAMAMI ÇIKARILACAK

Rus denizcilik kaynakları  gemilerde bulunan  ekiplerin Rus istihbarat gemisi "Liman" daki  hassas cihazların çıkarılması için çalışacaklarını, derinliğin ve Karadeniz hava koşullarının zorlu olduğunu belirterek gerekirse geminin tamamının çıkarılması üzerine çalışılacağı belirtiliyor. Rus donanmasında görev yapan "Liman" 1990'dan 2010'a kadar Akdeniz'de önemli görevlerde bulundu liman  Yugoslavya'ya yapılan NATO askeri operasyonları da Adriyatik Denizi'nden yakından izledi.

ULUSLARARASI SULAR OLDUĞU İÇİN HAKLARI VAR

Bu arada  Türk makamları  batan Liman istihbarat gemisinin uluslararası sularda olduğu için Rus hükümetinin batığın araştırma ve çıkarmaya hakkı olduğunu, henüz bir yardım talebinde bulunulmadığını ve gemilerin bölge olduğunun bildiğini belittiler.

HASAR 3 SAAT DAYANABİLDİ

27 Nisan'da Kilyos'un 18 mil açığında  Togo bayraklı  canlı hayvan  gemisi Youzarsif ile yoğun siste çarpışan Rus Donanması istihbarat gemisi Liman mürettebatı  Kıyı Emniyeti ve Türk donanması tarafından kurtarıldıktan 3 saat içinde saat 14: 48 sularında batmıştı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Kilyos açıkları ve bekleyen gemilerin havadan görüntüleri

02.05.2017 - 14.57  Haber Kodu : 170502096_

==============================

- 94'LÜK FASLI HAVALİMANINDA KAYBOLDU, KIZLARI PANİK YAPTI

Faik KAPTAN - Murat ÇAKIR - İbrahim YILDIZ / İSTANBUL DHA

FAS'a gitmek için uçak saatini bekleyen Brahım El Mohtıje, Atatürk Havalimanı'nda kaybolunca kızları panik yaptı. Polis ekipleri kaybolan babayı kısa sürede bulurken, kızları ise polislere sarılarak teşekkür etti.

Fas uyruklu 94 yaşındaki Brahım El Mohtıje ve kızları Rukiye, Zara ve Halime bir hafta İstanbul'u gezdikten sonra ülkelerine dönmek için Atatürk Havalimanı'na geldi. Mohtıje ve kızları uçuş saatini beklemek için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı'nda beklemeye başladı. Bu sırada 94 yaşındaki Brahım El Mohtıje bir anda ortadan kaybolunca kızları Rukiye, Zara ve Halime Mohtije panik yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri kaybolan babalarının eşkali hakkında bilgi aldı. Ekiplerin Atatürk Havalimanı'nda kısa sürede yaptığı araştırma sonucunda baba Brahım El MohtIje'yi otoparkta buldu. Polis ekipleri tarafından terminale getirilen babasını gören kızları göz yaşlarına hakim olamadı. Mohtije ailesi babasını bulan polis ekiplerine sarılarak teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

-Polisin babayı getirmesi

-Kızların babalarını polisten almaları

-Kızların babalarına sarılması

-Kızların polisi alkışlaması ve teşekkür etmeleri

-Araştırma ekibi polislerden görüntü

02.05.2017 - 16.34Haber Kodu : 170502134

=============================

BEYOĞLU'NDA SİLAHLI KAVGA GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Haber - Kamera: Özgür EREN / İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda gece Büyük Bayram Sokakta yaşanan silahlı kavgada bir kişi silah ile yaralandı. Yaşanan kavgada iki kişinin ateş etme anı ise bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sokak içerisinde 3 kişi yürürken görülüyor. Bir süre sonra eli silahlı 2 kişi, koşarak önlerinde yürüyenlere yaklaşıyor. Daha sonra saldırganların ateş ederek kaçtıkları görülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

-Üç kişinin sokak içerisinde yürümesi

-iki kişinin koşarak üç kişiye yaklaşması

-Saldırganların ateş ederek kaçmaları

02.05.2017 - 16.24 Haber Kodu : 170502132

==============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngören Çağlayan Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title