Haberler

Dha Dışhaber Nürnberg'de Cumhuriyetin 92. Yılı Coşkusu

Cumhuriyetimizin 92.yılı, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül' ün Anakent Belediyesi tarihi salonunda verdiği bir kabul töreni kutlandı.

Cumhuriyetimizin 92.yılı, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül' ün Anakent Belediyesi tarihi salonunda verdiği bir kabul töreni kutlandı. Törende, Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder, Anakent Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis Üyeleri Aynur Kır, Yasemin Yılmaz, Ayhan Yeşil, TSK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda Alman ileri gelen hazır bulundu. Başkonsolos Yavuz Kül, Konsolos Gürol Baş,eşi Özlem Baş, Muavin Konsolos Murat Başar konukları kapıda karşıladılar. Davetlilere girişte lokum ikram edildi.

Başkonsolos Yavuz Kül, Cumhuriyetin önemine değinerek, 92.yılında Cumhuriyetimizi hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. İki kişi ise Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın mesajını davetlilere okudu.

Belediye ikinci Başkanı Chirstian Vogel, Nürnberg'de 31 bin Türk ve Türk asıllı Almanın yaşadığına dikkat çekerek, Uyum içinde yaşıyoruz. 100.yılda da birlikte olmayı diliyorum dedi. Maliye Bakanı Markus Söder de konuşmasında Türkiye'ye Mülteciler konusunda övgüler yağdırarak, Türkiye'nin aslında istediği 86 milyar Euro'ya ihtiyacı olmadığını dile getirdi.

Folklor ile süslenen kutlamada konuklara ikramda bulunuldu. Resepsiyon sonunda ise konsolosluk mensupları hep birlikte hatıra fotoğraf çektirdi. Törende Cumhuriyetin 10'uncu yılında doğan Uğur Danış isimli bayan konuklara tanıtıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Yılmaz Taşdelen Bavyera Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title