Haberler

Dha Ankara - Darbe Gecesi Helikopterlerin Havalandığı Kara Havacılık Okulu İddianamesi Tamamlandı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, darbe gecesi Ankara'da helikopterlerin havalandığı Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki olaylara ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, darbe gecesi Ankara'da helikopterlerin havalandığı Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki olaylara ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, 155 şüpheliden 148'i hakkında, 3'er kez müebbet hapis cezası, 7 şüpheli hakkında ise FETÖ üyeliğinden hapis cezası istendi.

İddianamede yer alana bilgilere göre, 155 kişiden 7 şüpheli hakkında sadece FETÖ terör örgütü üyeliğinden, bunların dışındaki 148 kişi hakkında ise FETÖ terör örgütünü yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, askeri komutanlıkların gaspı, nitelikle şekilde kasten insan öldürmek, nitelikli şekilde kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek ve nitelikli şekilde kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamaları yöneltildi. Darbe faaliyetini yöneten asker şüpheliler, Ünsal Coşkun, Mehmet Şahin, Özcan Karacan, Mustafa Durmuş, Halil Gül, Uğur Kapan hakkında, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak suçundan da kamu davası açıldı. Bu şüphelilerden, sözde Yurtta Sulh Konseyi Üyesi olarak görünen Ünsal Çoşgun, Mehmet Şahin, Özcan Karacan ve Halil Gül hakkında ise bu soruşturma dışında başka davalar da bulunuyor.

TELSİZ KONUŞMALARI İDDİANAMEDE

İddianamede, darbe gecesi, cuntacı askerlerin aralarında geçen telsiz ve telefon görüşmeleri de yer aldı. Ayrıca helikopterlerin havalandığı alandan fotoğraflarda iddianameye girdi.

Haber: Özkan ARSLAN/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Şahin Özcan Politika Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title