Haberler

Devletimizin En Büyük Günü

Güncelleme:

Cumhuriyetimizin 89. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Kartepe'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı; Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Garnizon Komutanı Serkan Esen ve Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın tebrikleri kabulüyle başladı.

Kartepelilerin yoğun ilgi gösterdiği kutlamaya ayrıca; Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Cevdet Çepil, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Algül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, daire müdürleri, şube müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Tören alanında Kaymakam Ünaldı, Jandarma Komutanı Esen ve Belediye Başkanı Karabalık; halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı.

PLANLAR BOZULMAYA MAHKÛM

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Mustafa Ünaldı yaptı. Ünaldı konuşmasında; başta Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, gazi ve şehitlerimizi şükranla andı. Ülkemizin coğrafi, siyasi ve ekonomik yapısı nedeniyle; iç ve düşmanların geçmişte olduğu gibi gelecekte de olacağını ancak, oyun ve planlarının hep bozulmaya mahkûm olduğunu vurguladı. Ünaldı," Devletimizin en büyük gününü yani Cumhuriyetimizin 89. Yılını kutlamak için toplandık. Bayramımız hepimize kutlu olsun."dedi.

Geçit Törenini ayakta selamlayan Kaymakam Ünaldı, Jandarma Komutanı Esen ve Belediye Başkanı Karabalık; resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında ilk 3'e giren ve SBS'de ilk 10'a giren öğrencilere çeşitli ödüller verdiler. Bayramda ayrıca, Kartepe Belediyesi folklor ekibinin gösterisi beğeniyle izlendi.

Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni ise, 28 Ekim Pazar Günü ( Bayramın 4. Günü) yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Karabalık Mustafa Ünaldı Serkan Esen Kartepe Güncel Haberler

title