Haberler

Babacan: "Enflasyon bir ekonomi için tam bir beladır"

Güncelleme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Ülkemiz partili, taraflı cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra, kronik yüksek enflasyon dönemine girmiştir.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Ülkemiz partili, taraflı cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra, kronik yüksek enflasyon dönemine girmiştir. O gün bugündür enflasyon çift hanedir. Tek haneye düşürmeleri hayaldir." dedi.

Babacan, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ölümüne değinerek iktidarın kötü politikaları yüzünden gençlerin sadece fakirleşmediğini, umutsuz hale geldiğini öne sürdü.

Ekonomiyi hızla düzeltecekleri, istihdam imkanlarını artıracakları, ucuz ve hızlı internet hizmeti sunacakları ve teknoloji ürünlerindeki vergi yükünü gençler için azaltacaklarını belirten Babacan, "Ülkemiz partili, taraflı cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra, kronik yüksek enflasyon dönemine girmiştir. O gün bugündür enflasyon çift hanedir. Tek haneye düşürmeleri hayaldir." değerlendirmesinde bulundu.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamını anımsatan Babacan, şunları kaydetti:

"Gerçek enflasyonun ne olduğunu gizleyemezsiniz. Boşuna uğraşmayın. Halkımız gerçek enflasyonun ne olduğunu gayet iyi biliyor çünkü onu yaşıyor. Enflasyon bir ekonomi için tam bir beladır. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapar. Türkiye'deki enflasyon yüzde 36 mı? Bağımsız araştırma grubunun hesabına göre yüzde 80." dedi.

Enflasyonunun düşmesinin tamamen güven meselesi olduğunu söyleyen Babacan, ekonominin zemininde güven çerçevesinde hukuk, adalet, demokrasi, özgürlükler ve insan haklarının bulunduğuna işaret etti.

TÜİK ve Merkez Bankasının derhal bağımsız yapılması gerektiğini ifade eden Babacan, 130 maddelik makro ekonomik finans ve istihdam konusunda eylem planı taslakları olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Deva Partisi Ali Babacan Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title