Haberler

Derenin Suyu Kırmızı Akıyor... Dedektif Gibi İz Sürerek Fabrikaya 24 Bin Lira Ceza Kestiler

Derenin suyu kırmızı akıyor.

Derenin suyu kırmızı akıyor... Dedektif gibi iz sürerek fabrikaya 24 bin lira ceza kestiler

AYDIN - Aydın'ın Germencik ilçesinden geçen İl Çayı deresinden akan suyun rengi, demir oranının aşırı derecede yükselmesi nedeniyle kan kırmızıya döndü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, dedektif gibi iz sürerek tespit ettikleri firmaya taahhüde uymadığı için 24 bin lira cezai kesti.

Aydın'ın Germencik ilçesinden geçen ve Büyük Menderes Nehri'ni besleyen ana kollardan olan İl Çayı, geçen hafta kırmızı renkte aktı. Derenin kan kırmızısı renge bürünmesi bölge halkında tedirginliğe neden oldu. İl Çayı'na baskın düzenleyen jandarma ekipleri, Hıdırbeyli Mahallesinde DSİ'ye ait sulama kanalından gelen suyun berrak fakat Hıdırbeyli Mezarlığından itibaren kahverengi aktığını belirledi.

Sulama kanalını takip eden ekipler Hıdırbeyli Mezarlığı yakınında 2 adet büz olduğunu ve büzlerden su akmadığını tespit etti. İl Çayı'ndaki kirlilikle ilgili tutanak tanzim eden ekipler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden dereden numune almalarını istedi.

İhbar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, kısa sürede bölgeye geldi. Ancak santralin akışkanlarını bıraktığı kanaldan su salınmadığını fark eden ekipler, nöbet tutmaya başladı. Yetkilileri fark eden santral görevlileri bir gün boyunca dereye su bırakmadı.

Bunun üzerine yetkililer, su kanallarının olduğu yerde nöbet tutmaya başladı. Santralinin atık su biriktirme havuzunda inceleme yapan ekipler, havuz kenarında kırmızı rengi fark etti. Durumu tutanak altına alan ekipler, jeotermal santral firmasına taahhüde uymadığı için 24 bin lira ceza kesti.

"Suda demir fazlalığı var"

İl Çayı'nın kırmızı akmasının nedeninin jeotermal firmasının dereye saldığı akışkanda demir fazlalığı olduğunu savunan Aydın Çevre Mücadelesi Platformu Sözcüsü Metin Aydın, "İl Çayı deresinin kenarında özel bir firmaya ait elektrik üretim santrali var. Santralden duman çıktığı gün firma tarafından dereye ağır metaller içeren akışkan bırakılıyor. Özellikle 'demir' içeriği fazla olduğunda sular kırmızı rengi alır. Zaten daha önce yaptırdığımız analizlerde bu derede demir ve çinko gibi metallerin fazla olduğu saptanmıştı. İl Çayı şuan zehir akıyor. Bu sular çevre ve insanlar için oldukça zararlı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Güncel Haberler

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede?
Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title