Haberler

Denizli Emniyeti 'Güven Timi' Uygulaması Başlattı

Güncelleme:

Denizli Emniyet Müdürlüğü, başta İstanbul olmak üzere başka bazı büyükşehirlerde de uygulanan 'Güven Timi' sistemine geçti.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, kentin Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından, başta İstanbul olmak üzere başka bazı büyükşehirlerde de uygulanan 'Güven Timi' sistemine geçti. Buna göre, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, simitçi, piyangocu, boyacı gibi davranan Güven Timi polisleri görev yapacak. İki bölgeye ayrılan Denizli'de en çok suçu aydınlatan ve suçluyu yakalayıp puan toplayan polislere ödül verilecek.

İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde uygulanan, suçun önlenmesi ve faillerin yakalanması konusunda büyük başarının sağlandığı Güven Timi uygulaması, artık Denizli'de de başladı. Bugün hayata geçen yeni sistem kapsamında, en çok suçluyu yakalayan ve suçla mücadele edip puan toplayan polisler ödüllendirilecek.

EMNİYET MÜDÜRÜ BULUT YENİ SİSTEMİ TANITTI

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, düzenlediği toplantıyla yeni projeler hakkında bilgi verdi. Bulut, Denizli Emniyet Müdürlüğü olarak özellikle hırsızlık olaylarının fazla olmasa da görsel anlamda vatandaşı rahatsız ettiğini tespit ettiklerini dile getirdi. Emniyet Müdürü Bulut, "Genel problemlerin çözülmesi noktasında, çözüm yöntemleri konusunda araştırmalar yaptık. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü performansa dayalı Güven Timleri ile yapılan bir projesi bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de bu konuda bize yardımcı oldu ve arkadaşlarımız 1.5 ay kadar bu sistemi inceledi ve araştırdı. Bugün bu projeyi uygulamaya Denizli'de başladık. Şu anda 27 devriye ekibimiz bulunuyor. Motorize, asayiş ve güven timlerimiz ile bu sayımızı 61 ekibe çıkarıyoruz. Bunun yanında Denizli'yi iki alana bölerek çalışmamızı yürüteceğiz. Büyükşehir ile iki merkez ilçemiz olacak ve emniyet olarak kenti A ve B bölgesi olarak ikiye ayıracağız. Suçların analizlerini yapacağız. Bu analizler sonucunda suçun yaşandığı bölgelerdeki ekip sayılarını arttıracağız ve suçun önlenmesini sağlayacağız" dedi.

PUANLAMA SİSTEMİ

Yeni sistemde personelin puana dayalı performansını değerlendireceklerini ifade eden Bulut, "Performansa dayalı sistem içerisinde yapılacak çalışmada, analizler içerisinde suçlara puan getirilecek. Suçun durumuna göre personele puanlar verilecek. Belirlenen rakamlarla hangi olay kentte ön planda ise o olayın puanı yüksek tutulacak. Böylece ekiplerimiz puan toplayacaklar ve bu puanlar sonucunda personele çeşitli ödüller verilecek" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan ve büyük başarı elde edilen Güven Timleri Projesi'nin artık Denizli'de de olacağını belirten Bulut, "Kentin önemli noktalarında piyango biletçisi, simitçi, boyacı veya temizlik işçisi olarak polislerimiz görev yapacak. Böylece ekiplerimiz, vatandaşımız arasında kendini kaybettirecek ve suçun üzerinde yoğunlaşacak. O anda olay olduğunda o polisler, işini bırakıp, suçluyu yakalayacak" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Zeki Bulut Denizli İzmir Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title