Haberler

    Denizli'de Bütün Okullar Gelecek Yıl Tam Gün Eğitime Geçecek

    Vali Şükrü Kocatepe, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Denizli kent merkezinde 40 okulda ikili eğitim yapıldığını belirterek, inşaatlarının tamamlanmasıyla 19 okulda daha tam gün eğitime geçileceğini bildirdi.

    Vali Şükrü Kocatepe, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Denizli kent merkezinde 40 okulda ikili eğitim yapıldığını belirterek, inşaatlarının tamamlanmasıyla 19 okulda daha tam gün eğitime geçileceğini bildirdi.

    Hayırseverlerin katkıları ve genel bütçe kaynaklarından yapılacak okullar ile 2017-2018 eğitim öğretim yılında tüm okulların tam gün eğitime geçmeyi planladıklarını ifade eden Vali Kocatepe, "Geçen yıl, 5 eğitim kurumunu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 6 milyon 609 bin lira ödenek ve hayırseverimiz tarafından sağlanan 1 milyon 500 bin lira destek ile yapımı tamamlandı. Bu yıl itibariyle 21 eğitim kurumunun ise yapımı devam etmekte. 21 eğitim kurumu yatırımı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden sağlanan 44 milyon 369 bin lira ödenek ve eğitim gönüllüsü hayırseverlerimiz tarafından sağlanan 28 milyon 551 bin lira ile sürüyor. Bunların 19'u yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Yapımına başlanacak olan 9 eğitim kurumumuz için bakanlık bütçesinden sağlanan 22 milyon 516 bin lira ödenek ve hayırseverimiz tarafından sağlanan 600 bin lira destek var. Bu okulların yapımına da önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde başlanıp, hizmete sunulacak.

    Denizli'de toplam 786 eğitim kurumunda 183 bin 255 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Kocatepe, " 14 bin 216 öğretmenin görev yaptığı eğitim kurumlarımızda 9 bin 605 derslik bulunuyor. Derslik başına ortalama 19.1 öğrencinin düştüğü Denizli'de, öğrencilerimize sunulan fiziki şartlar, tamamlanan okullar, yapımı devam eden okul inşaatları ile proje aşamasında olan inşaatına başlanamayan okulların devreye girmesiyle birlikte tamgün eğitime geçilme ve eğitimdeki başarı çıtasının daha yukarılara taşınmasında büyük yarar sağlayacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Şükrü Kocatepe Denizli Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title