Haberler

Denizlerin Piri Seramikle Buluştu

Ünlü Türk denizcisi Piri Reis'in dünya haritası seramiklere işlendi.

Ünlü Türk denizcisi Piri Reis'in dünya haritası seramiklere işlendi.

Kale Grubu, UNESCO tarafından dünya kültürel mirasının önemli varlıkları arasında gösterilen ve günümüze ulaşan en eski dünya haritalarından biri olan Piri Reis'in 1513 tarihli dünya haritasını ve belli başlı eserlerini seramiğe işledi. Seramik haritalar Çanakkale'de Çimenlik Kalesi Müzesi'nde sergilendi. Sergide, 50 adet büyük boy harita ve seramik sanatçılarının bu haritalardan ilham alarak yorumladığı 30'a yakın eser yer alıyor.

Sergiyi bir zamanlar ünlü kaşifin de yaşadığı Çanakkale'de açmaktan mutlu olduklarını belirten Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Denizlerin Piri ile Seramiğin Kale'sini bu sergide buluşturuyoruz. 50 adet büyük boy haritanın ve bu haritalardan yola çıkan seramik sanatçıları Mustafa Tunçalp, Ayşegül Şahin, İsmail Bütün, Burak Çiftçi'nin 30'a yakın seramik eserinin yer aldığı 'Piri Reis ve 1513 Dünya Haritası: 500 Yılın Gizemi' isimli sergiyi ilk Piri Reis'in doğduğu ve büyüdüğü bu topraklarda açmayı tercih ettik. Bu sergiyi daha sonra yurt içi ve yurt dışında başka yerlerde de açacağız" dedi.

Kale Grubu olarak yaşadıkları toplumun kültürel dinamiklerini geliştiren projelere destek vermeyi yalnızca sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak görmediklerini belirten Okyay, "Bu önemli çalışmaları aynı zamanda bizi besleyen ve geliştiren projeler olarak görüyor ve sahip çıkıyoruz. 16. yüzyılda yaşayan büyük denizci, coğrafyacı ve haritacı atamız ile ne kadar övünsek azdır. Torunları olarak Piri Reis'e bizler de en az UNESCO kadar sahip çıkmak durumundayız" diye konuştu.

Dünyanın üzerinde en çok konuştuğu dünya haritasını çizen Piri Reis'in önemli eserlerinden ilham alan seramik sanatçıları tarafından seramiğe tatbik edilen eserlerin yer aldığı sergi 27 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Bodur Okyay Çanakkale Piri Reis Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title