Haberler

Denize Dalıp Plaket Bıraktı

* Milli dalgıç Ercümen, Osmanlı Gemisi Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125. yılında denize plaket bıraktı.

* Milli dalgıç Ercümen, Osmanlı Gemisi Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125. yılında denize plaket bıraktı.

Haber-Kamera: İstanbul / DHA

Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Japonya'da saygı dalışı yaptı.

Ertuğrul Fırkateyni'nin Kushimoto açıklarında tayfuna yakalanarak batmasının 125'inci yılında, Türk Deniz Kuvvetleri ve Japon Türk Büyükelçiliği tarafından anma etkinliği düzenlendi. Kushimoto'da gerçekleşen törene Japonya Prensesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostaboğlu, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Bülent Meriç ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik kapsamında Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen ile SAS dalgıçları, Ertuğrul Batığı'na anı dalışı yaparak enkaz bölgesine 125. yıla özel bir plaket bıraktı.

"ŞEHİTLERİMİZİN YANINDA OLMAK İÇİN NEFESLERİMİZİ TUTTUK"

Dalış sonrası Japonya Büyükelçisi Bülent Meriç ile bir araya gelen milli sporcu, "Tarih bir çok geminin hüzünlü hikayesi ile doludur. Ancak barış için yolculuğa çıkıp da dönemeyen Ertuğrul Fırkateyn'inin hikayesi çok farklı. Bizlerde dinmeyen acıyı paylaşmak adına derinliklerde şehitlerimizin yanında olmak için nefeslerimizi tuttuk" dedi.

Japonya ile ilgili de görüşlerini bildiren rekortmen, "Kushimoto'da Türk ve Japon dostluğuna canlı şahit olmak bizleri onure etti. Sokaklar, Türk ve Japon bayrakları ile donatılmış, Türklere inanılmaz bir ilgi var. Bu dostluğun pekişmesi için yeni projelerde de yer alacağız." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kushimoto İstanbul Japonya Meriç Politika Güncel Haberler

title