Haberler

Deniz mahsullerini uzmanlarından öğrendiler

Ünlü şefler Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda deniz mahsullerini anlattı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek ihtiyaç duyulan yetilere sahip öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, teorik eğitimi, mutfak laboratuvarında düzenlediği eğitimlerle uygulamayla buluşturuyor. Yıl içerisinde çok sayıda atölye çalışması yaparak alanında ünlü şefleri öğrencileriyle buluşturan Yüksekokul, bu kez deniz mahsullerinin önde gelen isimlerini ağırladı. Lujo Hotel Bodrum'un katkılarıyla düzenlenen "Deniz Mahsulleri Semineri ve Atölye Çalışması"nda, şefler Tuna Han Altın, Süleyman Altungeyik, Uğur Erbaş, Güngör Turhan, deniz ürünlerinden seçilmesinden hazırlanmasına, pişirilmesinden sunumuna ve saklanmasına kadar her aşamayı öğrencilere detaylı şekilde anlattı. Yemek laboratuvarında yapılan atölye çalışmasında ise öğrencilerle birlikte mutfağa giren şefler deniz ürünlerinin işlenmesini, pişirilmesini ve sunumunu uygulamalı şekilde gösterdi.

TEORİK EĞİTİMİ PRATİĞE DÖKÜYORUZ

Gastronomi eğitiminde uygulamanın hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, "Biz öğrencilerimizi sektörün ihtiyacına göre yetiştiriyoruz. Burada birçok devlet okulunda bulunmayan imkanlara sahibiz. Bir otelde ya da iyi bir restoranda bulunabilecek profesyonel ekipmanlarla kurduğumuz yemek laboratuvarımız var. Teorik eğitimlerimizi burada pratiğe döküyoruz. Sık sık alanında uzman şeflerimizi burada ağırlıyoruz. Pastacılık atölyesi, bıçak atölyesi, deniz mahsulleri atölyesi, kırmızı et- beyaz et atölyeleri gibi çok sayıda uygulamalı eğitim gerçekleştiriyoruz. Buradaki en önemli nokta bu eğitimleri sektörde çalışan ve işinde iyi şeflerden alıyor olmaları. Böylece öğrencilerimizi sektörde aranan elaman olarak mezun ediyoruz. Tabii ki tüm bunları yaparken Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın da önemli destekleri oluyor. Bu konuda da kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Bucak Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title