Haberler

Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere 2 Tır Dolusu Yardım

Deniz Feneri Derneği, Suriyelilere 2 tır dolusu giyim ve gıda yardımı gönderdi.

Deniz Feneri Derneği, Suriyelilere 2 tır dolusu giyim ve gıda yardımı gönderdi.

Derneğin Ümraniye'deki Anadolu Lojistik Merkezi'nde paketlenen giyim eşyası ve gıda maddelerinin yüklendiği tırlar Suriye'ye doğru yola çıktı.

Yardımlara ilişkin AA muhabirine bilgi veren Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, Suriye'de uzun süredir devam eden iç savaştan dolayı milyonlarca Suriyeli'nin evinden uzaklaştığını belirterek, bu ülkede yaklaşık 9 milyon Suriyeli'nin hareket halinde olduğunu söyledi.

Koçak, 2,5 milyon Suriyeli'nin de Lübnan, Irak ve Ürdün gibi ülkelere göç ettiğini vurgulayarak, Türkiye'de de yaklaşık 800 bin Suriyeli'nin bulunduğunu anlattı.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere muhacir gözüyle baktıklarını ve onlara ensarlık yapmaya çalıştıklarını dile getiren Koçak, derneğin hem Suriye'deki mağdurlara hem de Türkiye'ye sığınan muhacirlere yardımcı olmaya çalıştığını aktardı.

Gönderecekleri tırlardan birinde tamamen giyim eşyası olduğunu belirten Koçak, şunları söyledi:

"Bir tır tamamen Sultanbeyli'deki Erzurumlular Derneği tarafından toplanan yardımlarla dolduruldu. Diğer tırın ise bir kısmı gıda malzemesi bir kısmı da yine giyim eşyası ve eğitim malzemelerinden oluşturuldu. Üçüncü tırımız da bir hafta sonra Ankara şubemizden yola çıkacak. Suriye, savaş şartlarında zor anlar yaşıyor. Savaş büyük bir afet. Şu an kışın şiddetine girdik. Yani artık savaş kadar kış şartları da öldürücü olabilir. Geçtiğimiz günlerde yeni doğum yapmış bir annenin çocuğuyla birlikte donarak öldüğü haberini aldık. Bu da bizi tekrar harekete geçirdi. Zaten yardımlarımız kesintisiz sürüyordu. Bu üç tırlık yardımı da son haberle birlikte hızlandırmış olduk." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title