Haberler

Demokrasinin Teminatı TSK

Şûra Üyeleriyle Anıtkabir’i Ziyaret Eden Başbakan Erdoğan Özel Deftere "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Demokrasimizin En Büyük Teminatlarından Biri Olmaya Devam Ediyor" Diye Yazdı.

Türk ordusundaki terfi ve emekliliklerin görüşüleceği Yüksek Askeri Şûra toplantısı başladı.

Şûra üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret eden Başbakan Erdoğan özel deftere "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, demokrasimizin en büyük teminatlarından biri olmaya devam ediyor" diye yazdı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın "çok çok önemli" dediği Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) dün sabah Genelkurmay Karargáhı’nın Çakmak Salonu’nda başladı. Erdoğan, başkanlık ettiği YAŞ’ın başlaması nedeniyle Şûra üyeleriyle birlikte öğle saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir özel defterine, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, demokrasimizin en büyük teminatlarından biri olmaya devam ediyor" yazdı.

Üç komutan emekli

Görev süreleri dolmaları nedeniyle emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, YAŞ toplantılarına son kez katılıyorlar. YAŞ sonunda teamüllere göre Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na, Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da 1’inci Ordu Komutanlığına atanmaları bekleniyor.

8 "korgeneral" yarışacak

Orgeneral Saygun’un emekliye ayrılacak olması nedeniyle Kara Kuvvetleri’nde boşalacak tek "or"luk için sekiz korgeneral yarışacak. Bu korgeneraller arasında adları Şemdinli ile gündeme gelen Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Selahattin Uğurlu ile Diyarbakır’daki 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu da bulunuyor. Kapsamlı incelemeler sonucu bu komutanlar hakkında işlem yapılmasına gerek duyulmamıştı. Kara’da bu yıl "or"luk alacak olanın komutanlık yolu da açılmış olacak.

Çiçek merak konusu

YAŞ’da irtica ile mücadele belgesinin altında imzası olduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in dosyasının gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu. Tuğamiralliğe terfisi için üç yıldır bekletilen Çiçek’in durumunun, Deniz Kuvvetleri’nin istemi üzerine bu yıl da değerlendirmeye alınmayabileceği ileri sürülüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, dün karargáhtaki sosyal tesislerde YAŞ üyelerine öğle yemeği verdi. YAŞ kararları 4 Ağustos Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından kamuoyuna açıklanacak.

Üç yıl önce de aynısını yazmıştı

2006 Kış Şûrası’nda Anıtkabir’i ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Anıtkabir özel defterine, "Emanet bıraktığın ilkeler doğrultusunda Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en önemli teminatlarından biri olmaya devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, üstün donanımı ve yüksek disiplini ile milletimizin iftihar kaynağıdır" diye yazmıştı.

Anıtkabir’e gittiler

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şûra üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Şûra üyeleri, üzerinde "YAŞ Üyeleri" yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Büyük Önder Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan’ın, mozoleye çelenk koymasından sonra saygı duruşunda bulunuldu. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve yazdıklarını yüksek sesle okudu. Tören dolayısıyla Anıtkabir, ziyaretçilere kapatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title