Haberler

Demirtaş, Gazetecilerle Toplantıyı İptal Etti; Acil Brüksel'e Gidiyor

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş Ankara'da gazetecilerle yapacağı toplantıyı iptal etti, acil olarak Brüksel'e gitmeye karar verdi. HDP lideri, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'la görüşecek.

Çözüm Süreci kapsamında uygulanan "Çatışmazlık" halinin ortadan kalkmasının ardından sıklıkla "PKK silahlı eylemlerini sona erdirsin, askeri operasyonlara da son verilsin." çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Acil" olarak Brüksel'e gitmeye karar verdi.

PROGRAMDAKİ ACİL DEĞİŞİKLİK

Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre; HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş, partinin diğer Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte bu sabah gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecekti. Ancak sabah saatlerinde katılımcılara "Planladığımız kahvaltıyı, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın programındaki acil bir değişiklik nedeniyle maalesef yakın bir geleceğe ertelemek durumundayız." içerikli bir mesaj gönderildi.

KARTAL VE AYDAR'LA GÖRÜŞME

HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş'ın Brüksel'de eski DEP Milletvekilleri, Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar'ın da aralarında örgütün bazı üst düzey isimleriyle görüşeceği belirtiliyor.

KARTAL "PKK MASAYA DÖNMEYE HAZIR" MESAJI VERMİŞTİ

PKK örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, "Siyasi olarak meselenin tartışılmasının önü açılırsa PKK silahı toptan gündemden çıkartmaya hazırdır. Hayır geri dönülmez bir noktada değiliz. Kürt sorununun tek çözüm yolu vardır, siyaset. Bu ne zaman olur bilmiyorum ama Kürt sorunu mutlak surette anayasal ve demokratik bir zeminde çözülecektir. Silahlar susacak ve tamamen devreden çıkacak. PKK'nın amacı savaşmak değil ki. Amacı siyasi çözümdür, barıştır, özgürlüktür. Barış istiyor, çözüm istiyor. Ne zaman ki masaya dönmenin imkanları yaratılır, PKK hazırdır. " demişti.

REMZİ KARTAL KİMDİR?

1991 yılında DEP milletvekili olarak Parlamento'ya giren Remzi Kartal bu partinin 1994 yılında kapatılmasının hemen ardından tutuklanmamak için yurtdışına kaçtı.

Yurt dışındaki diğer DEP'lilerle "DEP ile Dayanışma Bürosu"nu kuran Kartal, 1995 yılında Sürgünde Kürdistan Parlamentosu'nun (PKDW) kuruluş çalışmalarında yer aldı. PKDW'nin Yürütme Kurulu'nda yer alan Kartal, 1999 yılında parlamentonun kendisini feshi ardından Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) kuruluş çalışmalarında yer aldı.

OSLO GÖRÜŞMELERİNE KATILMIŞTI

PKK liderlerinden Mustafa Karasu, Oslo görüşmeleriyle ilgili geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada, Remzi Kartal'ın zaman zaman görüşmelere katıldığını söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Remzi Kartal Brüksel Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldi

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldi

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Surat ifadesine dikkat! Roberto Carlos'un ağzından çıkanlar Arda Güler'i şaşkına çevirdi

Surat ifadesine dikkat! Roberto Carlos'un ağzından çıkanlar Arda Güler'i şaşkına çevirdi

500

Yorumlar (311)

EMRE:

Pkk köşeye sıkıştı ateşkes isteyip toparlanma derdinde nankörle hainlerle barış olmaz

141
12
yanıtYanıtla
akp ye oy veren pkk ya güç verir:

Yediniz yeşili çatlıyı halk pkk ya mecliste aylık ödüyor

2
149
yanıtYanıtla
VATANDASMobil-IOS:

Turk kurd sorunu yok ermeniler karistiriyor pkk kurt deyil ermenidir cahil kurdleri kandirip biz kurduz diye karitiriyorlar

127
3
yanıtYanıtla
SadButTrue:

Pkknin basi belli yonetenleri belli herseyi belli artik bunu istihbarat degil biz bile biliyoruz daha hala neden hepsine operasyon yapılıp iceri atilmiyor ocalan gibi...hdpyi kandili temizlesek pkk basi bos dolanck ztn cogu silah atar atmayanlarida asker keklik gibi avlar bu is boyle çözülür abd bak saddami nasl indirdi çözdü o terörü bizmde tek yolumuz yilanin basini kesmek bunu neden yapamiyoruz benim anlamadigim nokta o mesela cemil bayik irana kacti kandil bombardimani sonrasi diyor istihbarat neden kaciyor kardesim arabayla kaciyosa arabasini helikopter ucakla kaciyosa onu indirceksiniz burda tayyibin oyunlari var gibi kokuyor...

114
1
yanıtYanıtla
Abdullah:

Gidişin olsun dönüşün olmasın

108
7
yanıtYanıtla
Emirhan Mobil-IOS:

Sahibi çağırmış hemen koşar bunlar

105
6
yanıtYanıtla
atsiz:

Selo ya etekler yetmemiş malzeme almaya gidiyor hahahahhaha :))))) hocam Selo ağlıyor tuvalete gidebilirmiyiz

102
2
yanıtYanıtla
EMRE:

Pkk nın kaybı büyük durmak yok operasyonlara devam

86
6
yanıtYanıtla
cv2:

avrupa israil abd ve diğer destekleyen gizli servis veya ülkelerden talimatları alıp gelecek. gerisi tırıvırı. bazıları bunların piyon olduğuna hala inanmıyor ya.

89
2
yanıtYanıtla
ab birligi:

avrupa az beslemedi pkkyi kendi halki pkkdan huylaninca den pkkyi sikistirdi ama yine masa altinda destekliyorlar

74
1
yanıtYanıtla
Tüm 311 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title