Haberler

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Gözünün İçine Baka Baka Derviş'i Eleştirdi

Güncelleme:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da dinlediği konuşmasında Kemal Derviş'e yüklendi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'da konuştu. Davutoğlu, konuşmasını yaptığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salondaydı.

DAVUTOĞLU, DERVİŞ'İ ELEŞTİRDİ

Davutoğlu kürsüde konuşma yaparken, "Çiftçilere desteğin kaldırılmasını Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu aralar kendisine çokça danıştığı Kemal Derviş planlıyordu, biz iktidarı alınca tarıma tüm teşvikler kaldırılmıştı. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Dışardan bakan yapılması planlanan Kemal Derviş" diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu, Derviş'e olası bir CHP iktidarında Ekonomi Bakanı olmayı teklif etmişti.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"Dedem çok iyi bir çiftçiydi. İlk çevre bilincini ondan aldım Toroslar'da… Dedemin bahçedeki her bir gülü tek tek nasıl okşadığını hala hatırlarım. Bahçemizde bir yılan vardı, ona bile dokundurtmazdı. Biz modern topluma geçerken toprağı ihmal ettik. Her sektörde ihmal zamanla telafi edilebilir ama tarım ve hayvancılıkta ihmal telafi edilemez.

"HER BİR HAYVANA NASIL BAKTIKLARINI HATIRLARIM"

Anne dedem yazın yaylalara çıktığında kalırdım sürülerle birlikte. Onların her bir hayvana nasıl baktığını hatırlarım. Sanki evlerinde aile fertlerine bakarcasına. Hepsinin ayrı ayrı ismi vardı. Toprağa hürmet gösteren çiftçiye hürmet göstermeyen bir idarenin yaşaması mümkün değildir. Çiftçilerimizden gelecek her görüşü en ince detayına kadar ele alacağımız görüşünü ifade etmek istiyorum. 3 sektör çok önemli: Tarım, gıda, enerji ve bilgi.

"MİLLİ GELİRİ 800 MİLYAR DOLARA ÇIKARDIK"

Ana muhalefet partisi başkanı olarak alanlarda o da bizde konuşacağız. Burada hepimizin tarım sektörü bağlamında istişarelerimizde siyasi kaygılardan, polemikten uzak geleceğimizi planlamamız lazım. 90'lı yıllarda dünya ekonomisi genişliyordu. 1991'de 200 milyar dolar civarındaydı milli gelirimiz. Bizim dönemde 230 milyardan 800 milyar dolara milli geliri çıkardık.

"TÜRKİYE AVRUPA BİRİNCİSİDİR"

Biz iktidarı devraldığımızda tarım sektörü düşüş trendiydi. Sayın Genel Başkan sık sık Hollanda büyüklüğünde Konya'dan bahsediyor. Konyalı olarak gurur duyuyorum. Türkiye tarım hasılasında Avrupa birincisidir.

"TERLİ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM"

Türkiye'nin iç tüketim pazarı çok büyüktür. Karşılaştırma milli hasıla üzerinden yapılır. Aslında Türkiye'de tarım mucizesi yaşanıyor. Bunu herkesin görmesi lazım. Çitçilerin terli alınlarından öpüyorum.

Dün gece miting dönüşünde imzaladım. Isparta'da afet sebebiyle zarar görenlere ödenmek üzere 30 milyon Türk lirası acilen Isparta'ya gönderilmiştir dün gece. Biz iktidara geldiğimizde tarıma verilen desteklerin tümü kaldırılmıştı."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Kemal Derviş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (129)

ANTI AK:

SUC(A)K PARTI

27
110
yanıtYanıtla
last call:

geçici başbakan 7 haziran sonuç ne olursa olsun siyaseten emekli sayılır.

31
102
yanıtYanıtla
adalet:

akp ye oyvermek türk olmayanlar tarafından yönetilmek demek. hiç bir akpli türk değil. hepside barzaninin tarikatından. türk olan akp ye oy vermez

7
114
yanıtYanıtla
EMRE:

GUCCUK ENISTE FARKINDA DEGIL GALIBA. . . KEMAL DERVIS OLMASAYDI TURKIYE IYE BIRSEY KALMAYACAKTI. . . . . EL INSAF . . . ODA SIZDE YOK GERCI.

5
113
yanıtYanıtla
esmamobilWeb@haberler.com:

Oylar akpye akp akp

89
6
yanıtYanıtla
Allah beni afesinki oyumu size verdiyim icinmobilWeb@haberler.com:

Köyde büyümesem size inancam siz iktidara geldiyinizde bizim köyün nüfusu 2 binden fazlaidi hersene 50 60 oyrencisi vardı okulu simdi 8 oyrenciye düştü sadece biz 25ton soğan 80 100 ton seker pancarı cikariyorduk bamyası nohutu fasulyesi domatesi bunları saymiyorum simdi bu arazilerimiz hepsi boş birkilo soğanı parayla aliyoruz artik koye giderken artik bunları şehirden hediye goturuyoruz nasıl cifciye yardim yaptiniz nasil avrupada tarim biri ci oldu anlamadim. Ya siz tarımdan anlamiyonuz yada bu köylüler anlamiyo cokmu salak görünüyoruz.

4
83
yanıtYanıtla
dilekmobilWeb@haberler.com:

Luks yata 1.8 liradan mazot mucevherden 0 kdv kaynak mi benden senden her lokma ekmekte alinan vergi neyi konusuyorsunuz

6
78
yanıtYanıtla
jetgil:

abı yemısler sunu bunu yaptık deseler yalan ınanmayın yemısler cıftcılerden calmıslar besbellı

3
55
yanıtYanıtla
hsnmobilWeb@haberler.com:

Oylar akpye geziciler akp

48
7
yanıtYanıtla
POYRAZ:

BU KILIÇDAR SSK YI BATIRDI . HAPİSTEN RAHŞAN AFFIYLA ÇIKTI. . ADAY OLMICAM DEDİ. . KASATLE CHP NİN BAŞINA GETİRİLDİ. . BİZ KÖR DEGİLİZ. KÖRLER GÜNAHINI DÜŞÜNSÜN.

24
21
yanıtYanıtla
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title