Haberler

Davutoğlu Gençlerimizin Geleceğini Çalanlara Hep Beraber 'Edi Bese', 'Yeter Artık' Diyelim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin Gençlerimizin geleceğini çalanlara hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim İşe başlayan her genç 150 bin lira, 50 bini karşılıksız, 100 bini de faizsiz kredi olmak üzere bir can suyu olarak yanında cebinde bilsin.

Başbakan Ahmet Davutoğlu,

Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin

Gençlerimizin geleceğini çalanlara hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim

İşe başlayan her genç 150 bin lira, 50 bini karşılıksız, 100 bini de faizsiz kredi olmak üzere bir can suyu olarak yanında cebinde bilsin.

Haber Gülseli KENARLI-Bahar DEMİREL - Kamera Güven USTA İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genç MÜSİAD 5. Uluslarası Genç İş Adamları Kongresi'ne katıldı. WOW Otel'e düzenlenen toplantının kapanış oturumuna ayrıca, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu katıldı.

Başbakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmasında, Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Devleti düşman göstererek gençlerimizin geleceğini çalanlara gelin bugün hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim dedi.

ESKİ TÜRKİYE KENDİ KABUĞUNA ÇEKİLMİŞ BİR TÜRKİYE'YDİ

İstanbul Wow Hotel'de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin kabuğunu kırarak yüzünü tüm dünyaya çevirdiğini söyledi. Davutoğlu, genç girişimcilere seslendiği konuşmasında, Eski Türkiye kendi kabuğuna çekilmiş, içine kapalı bir Türkiye'ydi. Koalisyonlarla sürekli bir şekilde siyasi kriz yaşayan bir Türkiye'ydi 90'lı yıllar. Yeni Türkiye'yse kabuğunu kırdı. Yüzünü, yönünü tüm dünyaya çevirdi. Her açıdan dünyaya açıldı. Dışişleri Bakanı olduğumda diplomatlarımıza yaptığım ilk konuşmada verdiğim bir talimat vardı. Artık hattı diplomasi yoktur, sathı diplomasi vardır. Satıh ise bütün dünyadır. Şimdi de genç girişimcilerimize bir hedef olarak diyorum ki artık hattı iktisat yoktur, sathı iktisat vardır. Satıh ise bütün dünyadır. Bütün dünyada sizi görmek istiyoruz ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İKİ SEÇİM ARASINDA EKONOMİYİ SİYASİ İSTİKRARSIZLIĞA KURBAN ETMEDİ

Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına girdiğini belirten Davutoğlu, 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında ekonomik istikrardan taviz vermediklerini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, Dünya ekonomisinde zorluklar yaşanırken çevre coğrafyalarımızda jeopolitik depremler, travmalar, ateşler, yangınlar sürerken Allah'a şükür ekonomi performansımız son gelen verilerle doğru istikamette başarılı bir seyir takip ediyor. 2015 yılında beklentilerin üzerinde performans sergileyen ekonomimiz ikinci çeyrekte yüzde 3,8; üçüncü çeyrekte yüzde 4 büyüyerek dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına girmiştir. Piyasa beklentilerinin de çok üstünde gerçekleşen üçüncü çeyrekteki yüzde 4'lük büyüme 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasındaki ekonomik istikrardan taviz vermeden başarılı şekilde ülkeyi yönettiğimizin en açık göstergesidir. AK Parti kadroları iki seçim arasında iş dünyasına ve millete güven verebilmiş, ekonomiyi siyasi istikrarsızlığa kurban etmemiştir diye konuştu.

2016 BÜTÇEMİZDE AYNI TUTARLI ANLAYIŞI SÜRDÜRECEĞİZ

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ne ilişkin konuşan Başbakan Davutoğlu, Şu sıralar TBMM'de komisyonlarda görüşülecek olan 2016 bütçemizde aynı disipli, tutarlı anlayışı sürdüreceğiz. İnşallah hep beraber çok daha güzel günler göreceğiz. Türkiye'yi karamsarlığa boğmak isteyenlere karşı aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğiz dedi.

150 BİN LİRA DESTEK

Davutoğlu, 'Kendi işini ilk defa kurmak istersen, genç bir arkadaşım, kardeşim 'hiç para yok' diye, 'ne yapacağım' diye düşünmeyecek. Biz Her gence proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız sermaye vereceğiz. Çünkü biz gençlerimizi potansiyel tehdit diye görmüyoruz. Büyük bir enerji, sinerji, aşk ve kalkınma kaynağı olarak görüyoruz. Can suyu olacak bu parayla gençlerimiz ihtiyaçları olan sermayeyi alacaklar, harcamaları yapacaklar. Burada hedefimiz kendi işini kurması için devletin bir ana, bir baba şefkatiyle ona el uzatması. Daha büyük işler düşünürsen ona da varız, 50 bin lira yetmiyorsa, bize tekrar gelecek gencimiz ve diyecekki 'bana daha fazla kaynak lazım'. O zaman biz de ona 'al şu 100 bin lirayı, faizsiz kredi olarak işlerini hale yola koy, sonra ödersin' diyeceğiz. Gençlerimize faiz baskısı yaşatmayacağız. Yani işe başlayan her genç 150 bin lira, 50 bini karşılıksız, 100 bini de faizsiz kredi olmak üzere bir can suyu olarak yanında cebinde bilsin. Bununla ilgili gerekli bakanlar kurulu kararlarını çıkarttık dedi.

'GENÇLERİMİZİN PASAPORT HARCINI KALDIRIYORUZö

Davutoğlu, 'Taahhütlerimizden biriydi bunu da hayata geçiriyoruz. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Ayrıca Türk Hava Yolları ile konuştuk, uygulamaya geçti, gençlerimizin yurtdışı seyahatlerinde yüzde 20 indirim sağlıyoruz şeklinde konuştu.

ADALETİ YAYGINLAŞTIRMADIKÇA SİYASETİN FAYDASI OLMAZ

Her işin esasının adalet olduğunu vurgulayan Davutoğlu, İş adamı olsanız da adaletli şekilde davranmak zorundasınız herkese alnının terinin hakkını alın teri kurumadan vereceksiniz. Devlet adamı olacaksanız herkese bütün vatandaşlarınıza eşit davranacaksınız. Bana mı oy verdi başka yere mi diye bakmayacaksınız. Adalet bu anlamda siyasetimizin de ilmimizin de iktisatımızın da temel kavramıdır. Adaleti yaygınlaştırmadıkça siyasetin de ilmin de ekonominin de faydası olmaz ifadesini kullandı.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ ÇALANLARA HEP BERABER 'EDİ BESE', 'YETER ARTIK' DİYELİM

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ifade eden Davutoğlu, sokakta savaşa itilen çocukları geri kazanmaya her şeyden çok ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Davutoğlu, Sınırlarımızın dört bir yanında günahsız çocukların derin sularda hayalleriyle vedalaştığı, eline silah tutuşturulan gençlerimizin kendi topraklarını bir hiç uğruna yakıp yıkmaları için kandırıldığı şu günlerde kardeş olmaya, örnek olmaya çok ihtiyaç var. Sokakta savaşa itilen çocukları geri kazanmaya her şeyden çok ihtiyacımız var. Şu anda hayatlarını nasıl kararttıklarını göremeyen gençlerimizin yıkımlarını değil üretimlerini, yeniden doğuşlarını görmeye çok ihtiyacımız var. Gelin buradan hep birlikte tüm gençlerimize çağrıda bulunalım. Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Sizleri ailenizden, sevdiklerinizden ayırarak yüreklerinize sevgi yerine nefret tohumları ekenlere fırsat vermeyin. Devleti düşman göstererek gençlerimizin geleceğini çalanlara gelin bugün hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim açıklamasında bulundu.

KULAĞINIZA FISILDANAN YALANLAR UĞRUNA GELECEĞİNİZİ BİR KENARA ATMAYIN

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan gelişmelere değinen Davutoğlu, Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara puru kuranlara yeter artık diyelim. Bugün temiz bembeyaz bir sayfa açalım. Devlet her zaman sizin ve bu ülkenin güzel gençlerinin yanında. Biz her zaman size desteğiz, sizinleyiz. Yeter ki atın elinizdeki taşları, sopaları. Ailenizi, yuvanızı, toprağınızı yakmayın. Kulağınıza fısıldanan yalanlar uğruna geleceğinizi bir kenara atmayın. Devlet her zaman vatandaşı için var. Size iyi bir gelecek sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.

BÖLGEDEKİ GENÇ ESNAFLARA SAHİP ÇIKIN

Özellikle genç girişimcilerden bir ricası olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu şartlardan olumsuz şekilde etkilenen ve hendeklerden, barikatlardan ve bunun getirdiği ortamdan etkilenerek iş dünyasında iş hayatında önemli engellerle karşılaşan bölgedeki genç esnaflara sahip çıkın. Her biriniz Diyarbakır'da, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkari'de, Bingöl'de bir genç esnafı kan kardeşi, dava kardeşi edinin. Ekonomi Bakanlığımız, MÜSİAD devreye girebilir. Buradaki her kardeşimin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir helal lokma kardeşi olsun. Silahlara, hendeklere, barikatlara karşı lokmalarını paylaşacağı bir kardeşi olsun dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title