Haberler

Damda Hayvan Kalmadı, Pazarda Alıcı Bekliyor

Güncelleme:

Kurban Bayramı öncesinde, Manisa Demirci hayvan pazarında yaşanan hareketlilik dikkat çekerken bir çok alıcı ihtiyacını göremeden pazardan ayrılarak son arife günlerini umutla beklemeye başladı.

Sabah'ın erken saatlerinden itibaren pazara getirilen hayvanları Demirci İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner HekimEyüp Bacak, Veterine Hekim Hasan Erim, Demirci Belediyesi Veteriner Hekimi Ali Rıza Yılmaz, Belediye Zabıta Amiri Ahmet Er ve görevli polis memurlarınca gerekli kontroller yapıldı. Belediye Zabıta ekipleri pazarın düzeni ile çalışma yaparken İlçe Emniyet Müdürülüğüne bağlı ekiplerde sahte para ve dolandırıcılağa karşı konuşlandılar.

Demirci'nin çeşitli köylerinden gelen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sayısı beklenen den fazla olurken, vatandaşlar beshanelerinde bulunan satamadıkları hayvanları pazara çıkararak değerlendirme yolunu seçtiler. Yüzü geçen pazara hayvan getiren traktör parkı da adeta bir çiftçi eylemini andırdı. Hayvan besleyenler yem ücretlerinde ki yükseklik sebebi ile besiciliğin bir çıkmaza girdiğini hayvanları satarken umdukları fiyatı bulamadıklarından dolayı hayvanlarını elden çıkarmayı istediklerini belirttiler. Pazarda yapılan kontroller de ekipler tespit ettikleri küpesiz ve pasaportsuz hayvanlar hakkında da gerekli uyarılarda bulunurlarken, bu tip kontrollerin son arife günü olan 14 Ekim 2013 Pazartesi gününe kadar devam edeceğini bildirdiler. Gördükleri küpesiz ve pasaportsuz hayvanlar hakkında da cezai işlem yapılacağını ifade ettiler.

Kurban pazarında Büyükbaş hayvanlar da canlı kilo bazında satışlar için Demirci Belediyesi tarafından konulan kantarlar alıcının imdanına yetişti. Küçükbaş hayvanlar da fiyatlar 500 TL ile 900 TL arasında değişirken, büyükbaş hayvanların da kesimden sonra karkas et olarak 18 - 20 TL'den kilogram bazında satışının yapıldığı görüldü. Satış fiyatlarında üreticiler yüksek yem maliyetinden dolayı serzenişte bulunurlarken alıcılar da fiyatların yüksekliğini ortak konu haline getirdiler. Küçükbaş hayvanlar daki fiyatın yüksekliğinden dolayı birçok vatandaş ortak büyükbaş hayvan kesmeyi yeğledi.

Kurban pazarının son arife günü olan 14 Ekim 2013 Pazartesi günü öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtilirken, vatandaşlar pazardaki hayvan bolluğunu gördükten sonra alım taleplerini son günlere bıraktılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Er Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title