Haberler

'Damada Arsa Satışı' Davası Sürüyor

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın tutuksuz yargılandığı belediye arsasının damadına satışıyla ilgili açılan davanın görülmesine devam edildi.

Aytaç Durak ile birlikte damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Limited Şirketi çalışanı Atila Kuzucu'nun 43 gün tutuklu kaldığı, Menekşe Köyü'nde göl manzaralı 6 bin 528 metrekare arsanın ihaleyle başkanın damadına satışıyla ilgili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın beşinci duruşması yapıldı.

Haklarında 'kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçundan 5-12'şer yıl arasında hapis cezası istenen sanıklardan Aytaç Durak ile Hasan Gülşen duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, bilirkişi heyeti tarafından 'gayrimenkul emsal değerleri de dikkate alınarak taşınmazın 2006'da ihaleye çıkarılmadan önce kıymet takdiri konusu talep olunan taşınmaza değer biçilirken bu tarih itibariyle gayrimenkulün değerinin tespiti için' yapılan keşfin sonucunu okuyarak dosyaya koydu.

Mahkeme savcısı ise "Suça konu arazinin değerinin soruşturma sırasında 652 bin 800 lira olarak belirlendiği, dava sırasında ise 172 bin 992 lira olarak belirlendiği, 2 değer arasındaki fark nedeniyle oluşan çelişkinin giderilmesi için dosya üzerinden arazinin değeri konusunda yeniden bilirkişi raporu aldırılmasını" talep etti. Aytaç Durak da söz olarak davada tanık olarak dinlenmesine karar verilmesine rağmen duruşmaya getirilmeyen Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in dinlenilmesinden vazgeçilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de, Mustafa Tuncel'in dinlenilmesinden vazgeçilip geçilmeyeceğine gelecek duruşma karar verilmesine, sanıkların satışa konu arsanın bedeli düşük gösterilmesi eylemi nedeniyle yargılanmadıkları ve arsa değerinin belirlenmesinin davayla ilgisi olmadığından savcının yeniden değer tespiti yapılması talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(BK/AK) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tuncel Aytaç Durak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title