Haberler

Cumhuriyet Yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'ya 2'şer Yıl Hapis Cezası

Güncelleme:

Charlie Hebdo davasında Cumhuriyet gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'a 2 yıl hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın, terör saldırısı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği Fransız Charlie Hebdo dergisinin çizdiği ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği belirtilen karikatürleri köşelerine taşıdıkları gerekçesiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, bazı müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

2'ŞER YIL HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme, "suçun işlenme şekli", "suçun işlendiği zaman", "suçun işlendiği yer, suç konusunun önem ve değeri", "Meydana gelen tehlikenin ağırlığı", "Faillerin bu davada kasta dayalı kusurlarının ağırlığı"nı dikkate alarak "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan sanıkları ayrı ayrı 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

MAHKEME CEZADA İNDİRİM YAPMADI

Mahkeme, yargılamada sanıkların pişmanlık göstermeyen davranışları nedeniyle cezada indirim yapmadı. Mahkeme ayrıca "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçununun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beratlerine karar verdi. Duruşmanın ardından müşteki ve avukatlar açıklama yaparak kararı olumlu bulduklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Hikmet Çetinkaya Charlie Hebdo Ceyda Karan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

KRAL-ADANALI:

hepsi sokun içeri vatan hainlerini

5
3
yanıtYanıtla
İşin doğrusu:

Yaptıklarına karşılık yasal cevapları almışlar. Fakat üst mahkemelerdeki ve Avrupadaki koruyucuları bu cezayı iptal eder bu mikropları kurtarır.

2
3
yanıtYanıtla
vatansever:

asil en büyük mikrop senin gibi cahil koyunlardir sizin gibiler oldukca bu memlekete demokrasi gelmez takilmissiniz bir adamin pesine sorgulama kaBILIYETINIZ zaten bitmis zavallilar

yanıt0
yanıt2
111:

LO VATANI MI SEVİYON ÇOKDA İNANADIM. VATANINI SEVSEYDİN ÜLKENİN BAŞINDA KİM OLURSA OLSUN HAİNLİK DÜŞÜNMEZ. DÖRT BİR YANDAN VATANINA SALDIRAN LARA İNAT SAHİP ÇIKARDIN. BİZ KOYUN SAK , SENDE ŞEYTAN.

yanıt1
yanıt0
KÜRT CEMIL:

BU ENPERYA YALAKALARI ALLAHIN RESULUN ASALAMAK KÜCÜK DÜSÜRMEK ELERINE NE GECECEKTI ATAYISLERIN DINSIZLERIN

yanıt2
yanıt0
pillow fighter:

ne kadar lanet olası pekaka sevdalısı varsa cumhuriyet gazetesinde toplanmış. . . o isme bari yazık etmeyin, değiştirin gazetenizin ismini!

4
0
yanıtYanıtla
111:

İÇİMİZDE VATAN A KİN VE NERFRETİ AŞILAYAN VE ÜLKEYE ZARAR VEREN O KADAR HAİN VARKİ. HEPSİNİ TIKSALAR NE GÜZEL OLUR.

2
1
yanıtYanıtla
CEMIL:

BU ENPERYALIST YALAKALARI ALLAHIN RESULUNUN DALGA GECIP ELERINE NE GECECEKTI BU MUNAFIKLARIN

yanıt3
yanıt0
iLERiCi AYDIN:

az ama onada sükür, süper hayirli bir haber hah söyle biraz kendimize gelelim yahu.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title