Haberler

Çözüm Süreci - Mazlumder Mersin Şube Başkanı Alkan

Görüntü Dökümü: - MAZLUMDER Mersin Şube Başkanı Alkan,detay- MAZLUMDER Mersin Şube Başkanı Alkan'ın röpörtajı MAZLUMDER Mersin Şube Başkanı Alkan: - "Çözüm sürecinin mutlak suretle devam ettirilmesi ve silahların bir an önce susması için örgütün, çözüm süreci olumlu ya da olumsuz neticeleninceye kadar silahlı güçlerini yurt dışına çıkarması ve Türkiye'ye karşı silah kullanmama taahhüdünde bulunması gerektiğini düşünüyoruz"- "Çözüm sürecinin yarattığı olumlu havanın bir sonuçla neticelenene kadar devam etmesi gerekiyor.

Görüntü Dökümü: - MAZLUMDER Mersin Şube Başkanı Alkan,detay- MAZLUMDER Mersin Şube Başkanı Alkan'ın röpörtajı MAZLUMDER Mersin Şube Başkanı Alkan: - "Çözüm sürecinin mutlak suretle devam ettirilmesi ve silahların bir an önce susması için örgütün, çözüm süreci olumlu ya da olumsuz neticeleninceye kadar silahlı güçlerini yurt dışına çıkarması ve Türkiye'ye karşı silah kullanmama taahhüdünde bulunması gerektiğini düşünüyoruz"- "Çözüm sürecinin yarattığı olumlu havanın bir sonuçla neticelenene kadar devam etmesi gerekiyor. Bu meselede birinci muhatap devlettir, hükumettir. HDP'nin de daha çok barış dilini kullanması ve bunu uygun pratikleri yapması gerekiyor. Aynı şekilde PKK'nın da bu şekilde davranması gerekir. Silahlı mücadelenin devrinin bittiği, artık silahsız çözümün gerektiği yönünde bir mutabakat gerekiyor" İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Mersin Şube Başkanı Erdal Alkan, "Çözüm sürecinin mutlak suretle devam ettirilmesi ve silahların bir an önce susması için örgütün, çözüm süreci olumlu ya da olumsuz neticeleninceye kadar silahlı güçlerini yurt dışına çıkarması ve Türkiye'ye karşı silah kullanmama taahhüdünde bulunması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından ortaya bir çözümsüzlük sürecinin çıktığını söyledi.Önemli olanın, ülkede yaşanan problemlerin siyasi arenada çözüme kavuşturulması olduğunu kaydeden Alkan, "Çözüm sürecinin mutlak suretle devam ettirilmesi ve silahların bir an önce susması için örgütün, çözüm süreci olumlu ya da olumsuz neticeleninceye kadar silahlı güçlerini yurt dışına çıkarması ve Türkiye'ye karşı silah kullanmama taahhüdünde bulunması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.Alkan, bunun yanı sıra hükumetin de çözüm süreci boyunca yaptığı görüşmelerin gereği neyse yapması gerektiğini ifade ederek, sürecin çok ciddi toplumsal sorunlara neden olabileceğini savundu.Kısa zamanda mutabakat sağlanmazsa, derin kırılmaların yaşanabileceğini anlatan Alkan, toplumların barışı ve huzuru için, sürecin silahsız halledilmesi gerektiğine dikkati çekti. Yaşanabilecek olası kırılmaları engellemenin, devletin görevi olduğunu vurgulayan Alkan, şöyle devam etti: "Çözüm sürecinin yarattığı olumlu havanın bir sonuçla neticelenene kadar devam etmesi gerekiyor. Bu meselede birinci muhatap devlettir, hükumettir. HDP'nin de daha çok barış dilini kullanması ve bunu uygun pratikleri yapması gerekiyor. Aynı şekilde PKK'nın da bu şekilde davranması gerekir. Silahlı mücadele devrinin bittiği, artık silahsız çözümün gerektiği yönünde bir mutabakat gerekiyor. Meseleler, mutlak suretle siyasi müzakerelerle çözülmelidir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Erdal Alkan Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title