Haberler

Çözüm Süreci İçin "Toplumsal ve Demokratik Barış İnisiyatifi"

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve bireysel katılımlarla oluşturulan "Toplumsal ve Demokratik Barış İnisiyatifi"nin, oluşum amacı ve gündemindeki konular basın toplantısıyla açıkladı.Haber.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve bireysel katılımlarla oluşturulan "Toplumsal ve Demokratik Barış İnisiyatifi"nin, oluşum amacı ve gündemindeki konular basın toplantısıyla açıkladı.

Haber: Dilhun GENÇDAL - Kamera: Ünsal ÇAKİN İSTANBUL - DHA

Aralarında DİSK, KESK, İstanbul Tabip Odası, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, SODEV, ÖDP, Halkevleri gibi çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcisi, gazeteci Ahmet Şık ve oyuncu Cengiz Bozkurt'un da bulunduğu "Toplumsal ve Demokratik Barış İnisiyatifi" oluşumu, düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Makine Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda İnisiyatif'in oluşum amacını grup adına açıklayan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, çözüm sürecine değinerek, "Bu dönemin Türkiye halklarının eşitlik, özgürlük, adalet içerisinde, bağımsız, demokratik, laik bir Türkiye'de yaşaması hedefine doğru başarılı bir yürüyüşe dönüşebilmesi için inisiyatif alıyor ve bu amaçları paylaşan herkesi yürüyüşümüze davet ediyoruz" dedi.

"BU DAVET BİZİM"

Gündemlerini başlıklar halinde aktaran Çerkezoğlu, şunları dile getirdi: "Mevcut çatışmasızlık bir andır ve bu anın sürekli kılınması için çaba gerekiyor. Çatışmasızlığa sahip çıkmak, buradan toplumsal bir barışa doğru yol almak için mücadele sözü veriyoruz. ve söz veriyoruz; her türlü ırkçı, milliyetçi, şoven, kafatasçı, ayrımcı, aşağılayıcı söz ve eylemlere, kim yaparsa yapsın karşı çıkacağız. Kürt sorunu, yalnızca iktidarla Kürt hareketi arasındaki bir sorun değil, başta emekçiler olmak üzere Türkiye toplumunun tüm kesimlerinin ortak sorunudur. Bu sorunu hepimiz eşitlik, özgürlü ve hak taleplerinin bir parçası olarak ele almadıkça gerçek bir çözüme kavuşturamayacağımızın bilincindeyiz. Bu nedenle, başta TÜrkler ve Kürtler olmak üzere bu ülkede yaşayan herkesin demokratik zeminde birlikteliğini sağlamayı temel ödevlerimizden sayıyor, gereğini yapmaya söz veriyoruz. Bizler, Türk ve Kürt halkarı arasında düşmanlık duygularını yaymaya çalışanlara karşı çıkarken, AKP'ye ve onun emek, halk, kadın ve doğa düşmanı politikalarına ve gerici siyasal projelerine karşı mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Eskisinden daha otoriter bir yeni rejimin inşaasını kabul etmeyen herkesi, barışı ve demokrasiyi birlikte savunmaya çağırıyor, AKP'nin yeni rejimini tahkim edecek düzenlemelerin barışın bedeli olarak dayatılmasına izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Bizler, Ortadoğu'da her türlü emperyalist müdahaleye karşı çıkacak, 'Türk-Kürt el ele, bölgesel sefere' anlayışı karşısında ülkrmizdeki barışla bölgemizdeki barışı birbirinden koparmadan savunacağız. Ateşkesin kalıcı bir barışa dönüşmesi için demokratik çözüm adımlarının hızla atılması, Kürt halkının ve tüm ezilen kimliklerin eşit yurttaşlık temelinde özgürleşmesi, barışı; özgürlük, bağımsızlık, eşitlik ve gerçekten laik bir Türkiye için mücadelemizle birlikte savunmak için yola çıktık." Çerkezoğlu, kurulan İnisiyatif'te sorumluluk almak isteyenlere de çağrıda bulunarak, "Bu davet bizim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Çerkezoğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title