Haberler

Çorum'da Toplu Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum'a yaptırılan ve 50 milyon liraya mal olan 7 tesis için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi. Hürriyet meydanında düzenlenen programa Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bakanlık yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetinin sözünün eri bir hükümet olduğunu belirterek, söz verdikleri bütün vaatlerin yüzde 80'ini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olmasına rağmen ülkede istikrarın hakim olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, bu istikrarın ilelebet süreceğini, şanlı bayrağın bu topraklarda ilelebet dalgalanacağını, minarelerden ezanların ilelebet okunacağını dile getirerek, bundan kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç büyük hedefinin olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "Birinci hedef cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. kuruluş yıldönümündeki Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına taşımak. Hedef 2023 Türkiye hazır, Çorum hazır. Çorum'a güveniyoruz. Gençlerin de bir büyük hedefi var. Şunu unutmayın büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Dolaysıyla bizim büyük hedeflerimiz var. Gençlerin de büyük hedefi İstanbul'un fethinin 600. yılı 2053 yılında kutlanacak. O tarihte Türkiye küresel bir güç olacak. Buna şüphemiz yok. Bir diğer büyük hedef de yeni doğan küçük çocukların hedefi. İnşallah bu çocuklarımız Malazgirt Zaferi'nin bininci yılını 2071 yılında kutlayacak. O zaman Türkiye daha büyük bir güç olacak. Analara sesleniyorum. Çocukları büyütürken, uyuturken 'uyusun da büyüsün ninni' demeyin. 'Yavrum uyu, büyü, hedef 2071' diyerek ninni söyleyin. Bu milletin bu ruha, anlayışa, Çanakkale ruhuna ihtiyacı var. Geçmişte toplu iğne yapamıyorduk. Şimdi Altay tankını, Atak helikopterini yapıyoruz. Uzayda artık bizde varız. İnsansız hava aracı var. Terörle bununla mücadele ediyoruz. Eskiden başka ülkeler istihbarat veriyordu. Yanlış istihbarat veriliyordu. Artık kendi istihbaratımız gereğini yapıyoruz. Son terörist etkisiz hale gelene kadar bu mücadele sürecektir" dedi.

"ESKİ TÜRKİYE'DE TEMEL ATILIRDI, UNUTULURDU"

Eski Türkiye'de temel atılırken, yatırımın unutulduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Çorum'a her gelişimizde müjde ile geliyoruz. Daha önceki gelişlerimizde toplam maliyeti 665 milyon lira olan 68 müjde vermişiz. Bu sefer toplam maliyeti 64 milyon lira olan 14 tesisin müjdesini veriyoruz. 7 tesisimizin temelini atacağız. 52 milyon liraya mal olacak. Çorum'a AK Parti iktidarlarında 8 milyar liralık yatırım yapıldı. Demiryolu yatırımıyla birlikte bu rakam 13 milyar liraya yükselecek. Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden 1 lira ile işler dönüyordu. Eski Türkiye'de temel atılırdı unutulurdu. Şimdi temel atıyoruz müteahhitlerimizi çağırıp tarih ve saat istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor. Sizlere hizmet etmek bizim için önemli. Önemli olan gökkubede hoş sada bırakmaktır. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Çorum'un suyu yoktu. Göreve geldiğimizde ilk önce Çorum'a modern bir içme suyu arıtma tesisi yaptık. Hatap barajını, Koçhisar barajını yaptık. Koçhisar'ın hikayesi roman olur. Sadece biz çalışmıyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız muhteşem yollar yaptı. İstanbul ve Ankara'dan buraya gelmek meseleydi. Yollar Afyon kaymağı gibi. 2 saatte Ankara'dan geliyoruz. İstanbul'u Ankara'yı Çorum'a yaklaştırdık" ifadelerini kullandı.

"LOBİLERİN HORTUMLARI KESİLDİ, PARALAR YATIRIMA DÖNÜŞTÜ"

Türkiye'deki faiz ve ilaç lobilerinin hortumlarının kesildiğini anlatan Bakan Eroğlu, "Koalisyon hükümetleri vardı. Yılda sadece 3 tesis açabilmişler. Biz yılda 300 tesis açıyoruz. Para artmadı. Değirmenin suyu nereden geliyor diye sorarsanız bu para sizin, yani milletin. Eskiden milletin çalışarak alın teri ile kazandığı paraların yüzde 86'sı faiz lobisince hortumlanıyordu. Faiz lobisini Çorum baltasıyla kestik. Bu para millete hizmete akıyor. İlaç alamıyorduk. Bir antibiyotik 63 liraya alıyorduk. Şimdi eczacıya sorun aynı ilaç 9 lira. İlaç lobisinin hortumları vardı. Yatırıma para kalmıyordu. Paralar emin ellerde. AK Parti hükümetleri tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir hükümet. Borçlar ödeniyor. IMF'ye borç ödendi. Vatandaşa borcumuzu ödedik. Bu artık millete yatırım olarak dönüyor. Yatırımlar daha da artacak" diye konuştu.

Bakan Eroğlu daha sonra protokol üyeleri ve bakanlık yetkilileriyle yeni tesislerin temelini attı. Törende yüklenici firmaların sahiplerinden sözleşmelerde yer alan bitirme sürelerini geri çekme sözü alan Eroğlu, sözler yerine getirilmediğinde müteahhitlerin ceza olarak Çorum'a 12 derslikli okul yapacaklarını hatırlattı.

Törenin ardından Orman Genel Müdürlüğü'nce getirtilen badem, dut ve çeşitli fidanların dağıtımına geçildi. Fidanların dağıtımı sırasında kısa süreli izdiham yaşandı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu AK Parti Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title