Haberler

Çiftçilere 170 ton nohut tohumu dağıtıldı

Güncelleme:

Türkiye'de leblebi üretiminde önde gelen illerden Çorum'daki bin çiftçiye yüzde 75 hibe desteğiyle 170 ton sertifikalı nohut tohumu verildi.

Türkiye'de leblebi üretiminde önde gelen illerden Çorum'daki bin çiftçiye yüzde 75 hibe desteğiyle 170 ton sertifikalı nohut tohumu verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının hibe desteğiyle temin edilen nohut tohumları, törenle çiftçilere dağıtıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğündeki törende, Çorum'un bir tarım şehri olduğunu, dolayısıyla çiftçilere bazı dönemlerde devlet desteklemeleri sağlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 8 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile atıl olan tarım arazilerinin tarıma kazandırılması, bakliyat, hububat, yağlı tohumluk bitkilerin üretilmesiyle ilgili üreticilere yüzde 75 hibe desteği verilmesinin duyurulduğunu belirten Çiftçi, "Bu kapsamda ilimize bir kaynak aktarıldı. Vatandaşlardan toplanan katkı paylarıyla birlikte 2,5 milyon liralık bir kaynağa ulaştık. Bununla 170 ton nohut tohumu alındı. 1200 üreticimize tohum dağıtacağız. Böylece ilimizin ekim alanları artacak ve leblebi üretiminde ham madde ihtiyacı karşılanmış olacak." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı da dağıtılan tohumdan elde edilecek tohumun da gelecek yıl üreticiler tarafından kullanılabileceğini söyledi.

Çorum'un Türkiye'de nohut üretiminde 6. sırada yer aldığına dikkati çeken Sarı, "250 bin dekar alanda 25 bin ton civarında üretimimiz var. Neden nohuda ağırlık veriyoruz. Çorum leblebisi Türkiye'de ve dünyada meşhur. Bu nedenle nohut üretimine iki yıldır çok ağırlık veriyoruz. Geçen yıl da 250 ton civarında nohut dağıttık." diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan da konuşmalarında çiftçilere bereketli bir üretim sezonu temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title