Haberler

Çöplüğe dönen Çamlıçay Deresi'nde taşkın alarmı

Güncelleme:

İzmir Güzelbahçe'de bulunan Çamlıçay Deresi, atılan çöplerin yağmur yağdığında suyu tıkaması nedeniyle taşkın riski oluşturuyor.

İzmir Güzelbahçe'de bulunan Çamlıçay Deresi, atılan çöplerin yağmur yağdığında suyu tıkaması nedeniyle taşkın riski oluşturuyor. Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Başkanı Tuğrul Şahbaz, bölgede yaşayan vatandaşların tedirgin olduğunu ifade ederek, çözümün bölgeye baraj inşa edilmesi olduğunu söyledi.

İzmir Güzelbahçe'de bulunan Çamlıçay Deresi'ne atılan çöpler hem çevre kirliliğine hem de taşkın riskine neden oluyor. GÜLDER Başkanı Tuğrul Şahbaz, dere içerisinde biriken çöplerin, yağışlı havalarda suyu tıkayarak taşkın riski oluşturduğunu, dere yakınındaki bir köprünün de kullanılamaz duruma geldiğini söyledi. Konuyla ilgili Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Kaymakamlığı'na dilekçe verdiklerini anlatan Şahbaz, "Efemçukuru'ndan başlayan derenin diğer ucu denize ulaşıyor. Derenin içerisine ve etrafına moloz döken vatandaşlar var. Yakınındaki köprü çöpten görünmez bir hale geldi. Buradan geçilmez oldu. Derenin içi de çöp dolu. Bizler, buranın temizlenmesini istiyoruz. Kirlilikte vatandaşın da suçu var. Çöpünü atacak yer bulamayanlar, derenin içerisine, yakınına döküp, gidiyor. 30-40 çuval moloz görmek mümkün. Önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

'SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR'

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bölgeye Çamlıçay Barajı'nın yapılacağını söylediklerini ifade eden Şahbaz, şunları kaydetti:

"Buraya Çamlıçay Barajı'nın yapılması gündeme gelmişti. Ancak sözde kaldı. Buraya bir baraj yapılsa ne taşkın olacak ne de böyle kirlilik. Su rejimi kontrol altına alınacak. Kentin su ihtiyacını karşılayacak. Çöp ve pislikler buradaki vatandaşların sağlığını da tehdit ediyor. Yaz sezonu geldiğinde, denize giden çöplerle vatandaş denize girecek duruma gelecek. Konuyu, hem ilçe belediyesine hem de kaymakama sunduk. Umarım çözüme kavuşur."

Bölgede yaşayan İsmail Güler ise, "Yağmur yağdığı zaman yol kapanıyor. Derede taşkın riski artıyor. Kıyı ve ıslah çalışması yapılmadı. Yürüyüş yolları yapılabilir. Burası daha iyi şekilde değerlendirilebilir" dedi.

İsmail Bağcı da, "Bütün Güzelbahçe Yelki'nin çöplüğü buraya atılıyor. Yağışın etkisiyle çöplerden dolayı dere tıkanıyor. Barajın yapılması çok güzel olur. 60 sene önce barajın yerinin ayrıldığını biliyoruz. Ancak 60 senedir ne bir baraj yapıldı ne de başka bir şey. Buraya barajın yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzelbahçe İzmir Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title