Haberler

Cömert Davasındaki Karar Kimseyi Memnun Etmedi

Balıkesir'de geçen pazartesi günü görülen Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet K., gaz tüfeğiyle kastın aşılması suretiyle öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Balıkesir'de geçen pazartesi günü görülen Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet K., gaz tüfeğiyle kastın aşılması suretiyle öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Oy çokluğuyla verilen bu karara, Cömert'in avukatları ve sanık vekili ile Cumhuriyet Savcısı'nın da itiraz ettiği ortaya çıktı.

Hatay'da 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis panzerinden atılan biber gazı kapsülü başına isabet eden Abdullah Cömert öldü. Adli Tıp raporunda da Cömert'in başına gaz fişeğinin isabet etmesiyle öldüğü belirtildi. Bunun üzerine savcılığın başlattığı soruşturma, 14 Nisan 2014'te tamamlandı. Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameyle, sanık polis memuru Ahmet K. hakkında, 'Olası kastla insan öldürmek' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Güvenlik itirazlarının ardından Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi, davayı, Hatay'a 1200 kilometre uzaktaki Balıkesir'e nakletti.

Dava, 4 Kasım 2014 tarihinden itibaren Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Mersin Adliyesi'nden sesli görüntülü bilişim sistemi sayesinde duruşmaya katılan tutuksuz sanık Ahmet K., suçsuz olduğunu söyledi. Cömert ailesinin avukatları sanığın kastederek maktulü öldürdüğünü ve en ağır cezanın verilmesini istedi. Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen, sanığın TCK'nın 81/1, 21/2,53. maddelerinden olası kasıttan cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Sanığın avukatı İbrahim Uzun, müvekkili Ahmet K.'nin suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil olmadığını belirtirken beraatını istedi. Uzun mahkemenin aksi kanaatte olması halinde basit taksirden cezalandırılmasını talep etti.

OY ÇOKLUĞUYLA KARAR ALINMIŞTI

Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla aldığı kararda sanık polis Ahmet K.'ya gaz tüfeğinin silah sayıldığını vurgulayarak, kastın aşıldığı gerekçesiyle önce 12 yıl hapsine karar verdi. Mahkeme heyeti suçun kamuya ait bir araçla işlendiği gerekçesiyle cezayı 3'te 1 oranında artırarak 16 yıla çıkardı. Daha sonra da TCK'nın 62/1 maddesi gereği takdiri indirim nedenlerini göz önüne alıp, altıda bir oranında indirerek temyiz yolu açık olmak üzere 13 yıl 4 ay hapis ceza verdi. Mahkeme üyelerinden Turgut Gök, Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen gibi sanığın olası kasıttan cezalandırılması gerektiğini belirterek, karşı oy kullandı. Mahkeme bitiminde de Cömert ailesi bu karara büyük tepki gösterdi. Ailenin avukatı Hatice Can ise kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

SAVCI DA İTİRAZ ETTİ

Mahkemenin kararının ardından Cömert ailesinin avukatları cezayı az buldukları, sanık avukatı İbrahim Uzun ise cezayı çok buldukları gerekçesiyle temyize gitti. Sanığın olası kasıttan cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen de karara itiraz etti.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, savcının yaptığı itiraz kararını olumlu bulduklarını söyledi. Can, "Savcı davayı olası kasıttan açmıştı. Olası kastın cezası 20-25 yıl. Savcı son mütalaasında da sanığın olası kasttan cezalandırılarak 20-25 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Ancak mahkeme heyeti bir hakimin ret oyu vermesine rağmen başkan ve bir üyenin oyuyla sanığa kastın aşılması suretiyle ölüme neden olmak suçundan 16 yıl ceza verip, bunu da 13 yıl 4 aya indirdi. Biz kararı temyiz ettik. Cumhuriyet Savcısı da iddianame ve son mütalaasına dayanarak karara itiraz etti" dedi.

Yargıtay itirazları değerlendirip karara bağlayacak.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Cömert İbrahim Uzun Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title