Haberler

Çolak, İl Genel Meclisini Ziyaret Etti

Vali Musa Çolak, " Halkımız hizmetlerin en güzeline laiktir."

Siirt Valisi Musa Çolak, il genel meclisini ziyaret etti. İl Genel Meclisi Başkanı Fırat Soysal, İl Özel İdaresi genel sekreteri Mahmut Kurtuluş ve Meclis üyeleri tarafından karşılanan Vali Çolak, daha sonra il genel meclisinin 2012 yılı Ocak ayı toplantısına katıldı.

Siirt' in birlik ve beraberlik havası içinde, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda bir çok projeyi hayata geçirdiğini belirten Vali Musa Çolak, Siirt il genel meclis üyelerinin ülkemizde örnek bir meclis olduğunu ve Siirt'e hizmet etmek için büyük emek harcadıklarını ve yapılan tüm yatırımlarda kendilerinin de büyük destek ve katkıları olduğunu belirtti.

İlimizdeki çalışmaların demokratik ve hukuk kuralları içinde yürütüldüğünü ifade eden Vali Çolak, "Halkımız hizmetlerin en güzeline laiktir. Amacımız; Halkımıza en güzel hizmetleri sunmak, refah düzeylerini yüksetmektir. Evliyalar Diyarı Siirt' te bulunmaktan ve Siirt halkına hizmet etmekten mutluluk duyuduğunu kaydeden Vali Musa Çolak Siirt üç dilin, üç dinin ve farklı kültürlerin bin yıldan beri barış, huzur, güven ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığı bir kültür ve medeniyet şehridir. Bölücü terör örgütünün devletimizin birliğine ve bütünlüğüne, halkımızın huzur ve güvenine yönelik fitne, fesat ve hain eylemlerine asla izin vermeyeceğiz, kirli oyunlarına asla alet olmayacağız. Halkımızın huzur ve güveninin sağlanması yönünde de önemli tedbirleri alıyoruz, Siirt asayış ve güvenlik bakımından da huzrlu bir şehirdir. Bu huzuru, güveni, bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz " dedi.

Yerel yöneticilerin, halkı temsil etmek ve onlara hizmet etmek için seçildiklerini ifade eden Vali Musa Çolak, konuşmasına şöyle devam etti: "Demokrasimizin güçlenmesi, ilimizin, ilçelerimizin, belde ve köylerimizin soyo-ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesi, var olan sorunların mahallinde çözülmesi, Halkımızın yerelde müşterek ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözüme kavuşturulması için, İl Genel Meclisimizin yapacağı çalışmalar bu açıdan çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içinde Siirt'in gelişmesi ve kalkınması için büyük bir özveri ile hep birlikte çok güzel çalışmaların yapıldığını, yaptığım ilçe ve köy gezilerinde gözlemliyorum." diye konuştu.

Ankara da ulaştırma bakanlığı ve diğer bakanlıklarda yapılan temas ve incelemeleri hakkında İl genel meclisine önemli bilgiler aktaran Vali Musa Çolak, "Siirt-Pervari Çatak yolunun 2012 yatırım programına alınması, Çağrı merkezinin ilimizde kurulması, Siirt Eruh-şırnak ve habur yolunun hızlandırılması, havaalanında yeni bir terminal binanın yapılması ve havaalanı ile şehir metkezi alrasında bölünmüş yolun kalan diğer kısmının yapılması yönünde sayın Ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım' ın bu konularda bizzat ulaşım ağımızın yeniden yapılanmsı ve işlemlerin hızlandırılması yönünde talimatları olmuştur. İl Özel idaremizin karar organı olan il genel meclisimizin saygınlığını her zaman koruyalım, Meclis üyelerimizin arasındaki sevgi ve saygınlık bağları güçlendikçe, hizmetlerinde daha hızlı etkin ve verimli olacaktır. İnanıyorum ki hep birlikte çok daha büyük projeleri gerçekleştireceğiz. Ben il valisi olarak, Siirt'te yaptığınız çalışmalar ve katkı ve desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Destek ve ziyaretlerinden dolayı Vali Musa Çolak'a teşekkür eden İl Genel Meclisi Fırat Soysal da, "Siirt'in gelişmesi ve kalkınması için tüm meclis üyeleri ile birlikte, üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek, vatandaşlarımızın yerelde mahalli ihtiyaçlarının giderilmesi için birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını" belirtti.

Vali Musa Çolak, daha sonra Öz-bel işhanında bulunan Terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması amacıyla kurulan hizmet bürolarını ziyaret ederek, çalışmalarını denetledi. Burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çolak, 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında faaliyet gösteren Zarar Tespit Komisyonlarının eşgüdüm içinde etkin ve verimli ve hızlı bir şekilde çalışmaların "vatandaş odaklı" kamu anlayışı içinde çalışılmasını istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fırat Soysal Musa Çolak Siirt Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title