Haberler

Çocuk Bakım Kursunu Bitiren 'Bakıcı Anneler' Sertifikalarını Aldı

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde 344 saatlik eğitimin ardından çocuk bakımı kursunu bitiren 18 kadına sertifikaları verildi.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde 344 saatlik eğitimin ardından çocuk bakımı kursunu bitiren 18 kadına sertifikaları verildi. Kursu tamamlayan kadınlar, bakıcı anne olarak kreşlerde, gündüz bakım evlerinde ve sevgi evlerinde görev yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Ekim ayında Kırklareli Halk Eğitim merkezinde 'bakıcı anne' kursu açıldı. 18 kadın kursiyerin katıldığı hafta içi 5'er saat teorik ve teknik bilgilerin yer aldığı kurs 18 Ocak tarihinde 344 saatlik eğitimin ardından tamamlandı. Sertifikalarını alan kadınların kreşlerde, gündüz bakım evlerinde ve sevgi evlerinden görev yapabileceğini ifade eden Okul Öncesi Eğitmeni Elif Kahraman şunları söyledi:

"Sertifikalarını alan kadınlar önce İşkur'a müracaat ederek başvuru yapacaklar. Eleman ihtiyacı olan yerlere gönderilecek kadınlar burada bakıcı anne olarak çalışacaklar. İş-Kur'un tayin ettiği kadınlar Sevgi Evleri kapsamında, yetiştirme yurtları artık sevgi evlerine dönüşecek, bu kurslar özellikle bu amaç için açıldı. Bunun dışında kreşlerde, özel anaokullarında çalışabilecek yeterliliğe sahip elemanlar yetiştirdik. Bu kurslarda Kız Meslek Liseleri'nde verilmiş olan eğitimleri burada hızlandırılmış bir şekilde aldılar. Anne çocuk sağlığı, çocuk ruh sağlığı, çocuk hastalıkları, okul etkinlikleri, serbest zaman etkinlikleri, oyun etkinliği, müzik etkinliği gibi birçok donanıma sahip bir kurs verildi"

İŞKUR'A BAŞVURACAKLAR

Kursiyerlerden Meral Öner çocuklarla daha iyi ilgilenebilmek için kursa katıldığını kaydederek, "Bir çocuk annesiyim. Çocukları çok seven bir anneyim. Çocuklarla daha iyi ilgilenebilmek, bir kadın olarak daha rahat bir iş imkanı olduğu için bu kursa katıldım. Bu sertifika bana maddi ve manevi her açıdan faydalı olacağını düşünüyorum" dedi. Bir diğer kursiyer Sevil Bağcı ise evli ve 5 yaşında bir oğlu olduğunu belirterek, "Bankacılık ve sigortacılık mezunuyum. Beş yıl öncesine kadar bankacılık sektöründe çalışıyordum. Çocuğumu büyütmek için işimi bıraktım. Bu kursa katıldım. Çalışmak istiyorum. Özel kreşlerde, sevgi evlerinde çalışabilmek için İşkur'a başvuracağım sonucunu bekleyeceğim" diye konuştu.

Kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan 18 kadın kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

AÜÜ(LK/AK) - Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elif Kahraman Kırklareli Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title