Haberler

Çoban Belediye Başkanından Milli İçki Ayran'a Destek

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu mesai saatlerinde makamında belediye başkanlığı görevini, mesai saati dışında ise dededen kalma çiftliğinde ise çobanlık yapıyor.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu mesai saatlerinde makamında belediye başkanlığı görevini, mesai saati dışında ise dededen kalma çiftliğinde ise çobanlık yapıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli içkimiz ayrandır" sözüne de destek verdiğini belirten Uslu, "Başbakanımız 'Milli içkimiz ayrandır' sözleriyle duygularımızın tercümanı oldu. Bu sözlerin ardından yatırımcıların Silifke yoğurduna ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Silifke yoğurdu için bölgeye gelecek yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Dededen kalma çiftliğinde çobanlık yaptığını belirten Başkan Hasan Uslu, "Bugün sabah saatlerinde belediyeye geçip belediye ve beldemin sorunları ile uğraştım. Mesai bitiminde ise çiftliğimize gelerek şalvarımı ve kasketimi giyip hayvanlarımızın otlatılması ve bakımını yaptım. Çobanlık yaptığımda doğal ortamlar benim ilgimi çekiyor. Biz Yörükleriz. Bizde utanma sıkılma olmaz. Aslımızı da inkar edemeyiz. Çobanlığa gücüm yettiğince devam edeceğim. Beldemiz Atakent, ülkemizde kumsalıyla denizin buluştuğu en güzel yer. Biz hep yıllardır kumsalı ile ünlü Atakent'te Yörük kültürünü yaşatıyoruz. Halen örf, adetlerimiz ve geleneklerimize bağlı bir şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz. Torosların eteğinde dedemizden kalmış çiftliğimiz de çobanlık yapıyorum. Bununla ilgili bağlantılı olarak çiftliğimizde ve Beldemize gelen misafirlerimize Silifke yoğurdundan yapılan ayran ikramında da bulunuyoruz. Başbakanımız 'Milli içkimiz ayrandır' sözleriyle duygularımızı dile getirdi. Bu sözlerin ardından yatırımcıların Silifke yoğurduna ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Başbakanımız bizi çok mutlu etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Milli içkimiz denilen ayranı biz yıllardır üretip aynı zamanda içiyoruz. Silifke'nin yoğurdunu tüm Türkiye gibi dünyada biliyor. halk oyunlara ve Silifke türkülerine bile konu olmuştur. Ham çökelek bile yoğurt ve ayrandan yapılmaktadır. Ülkemizin en güzel yoğurdunu Silifke yapmaktadır. Coğrafya ve iklimi çok güzel olan bu Toroslarda ayran milli içkimiz olarak devam edecektir. Bütün insanları Beldemize davet ediyoruz. Hem kaliteli bir tatil hem kaliteli bir ayran içmek isterseniz buyurun gelin diyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Uslu çiftliğinde keçi derisinden yapılan tulum içerisine konulan ayranı elinde tuttuğu tahtadan yapılan bişşek ile dövüp misafirlerine ikram etti.

Silifke yoğurdundan yapılan ayranı çok beğendiklerini belirten misafirler herkesin mutlaka tatması gerektiğini söylediler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Uslu Silifke Atakent Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title